(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區65

1001 回覆
13 Like 3 Dislike

但tdee只係一個平均數
咁通常我每週做4日gym
咁果4 日嘅卡路里output一定多過平日好多
所以做到surplus的話,果4日要食多好多野先達到surplus
比起用tdee計,食量會差好遠
所以我先有咁嘅問題
你咪用bmr 加你長帶錶計出黎個數咪得
Tdee都係估算黎,已經計左你大約運動量

Btw 你唔係有pt牌架咩。。。
謝師兄意見
非運動日少郁動
通常用tdee計
怕underestimate intake
你講嘅有道理
我keep住不停改條formula去計

Pt牌係有,但我上個course著重動作,少講營養野
你有長期帶住,唔洗用tdee都得啦,用佢show個數仲準,行路可以消耗好多, 又唔係講到改formula咁誇張既,食+300 增唔到咪+500
病兩日 bw 由76 跌落74
希望只係脫水
其實ifbb pro卡用咩做標準

我喺荃灣Go24見到好多師兄都好勁
但都好似冇pro卡

同埋其實佢哋靠咩維持生計
點解好似唔使返工咁
病咗都好有胃口 點算
PT堂?online coach?
我無哂胃口
180 75kg 正常偏瘦
每日100 push up 暫時做咗2個星期

想線條靚d 同個胸大d 係咪要飲下粉?
補充:有打開籃波
真全民健身 - 為抗爭者而設既屋企健身全攻略影片 (觀念+熱身+正式訓練)
https://lih.kg/1644871
香港標準可能好大
但係出到外國比就唔一定係
你見過外國d選手就明
個標準咪係ifbb比賽既標準

見到好多好勁,都要佢地有去比賽爭先拎到
仲要同出面好多更勁既爭, 唔係咁易

唔知你點解會覺得佢地好似唔洗返工咁
定你認為睇下ig 知道哂佢地每日做緊咩
我睇咗拍片個位巴打話買 肌酸 已經好夠用。

想問下唔去iherb 有冇咩地方可以現貨買?

利申:九東人
屌那星 原來breon ansley已經成40歲...
cbum先25歲....
真係玩晒
新手上路 應唔應該搵個1:1教練睇住?
自己玩機怕操耐左先知做壞手勢
負擔到既話 建議
但要嚴選pt
一個有料既pt可以令你行小好多冤枉路
我諗我見過既十個有8個都垃圾
淨係識吹水 同話你點差點差
最癲見過個客做rackpull 腰彎哂仲叫佢5more後又5more 真係當正自己Lee priest
好多黃色教練都好有料
呢D PT大場見唔小
舒適堡?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞