(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區65

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
家用就無咩邊個準
如果你話要揀我覺得TANITA 有幾隻有手把既會準D 但係就貴到飛起
本身想用磅 磅埋體重 磅的話有冇推介
好似無訓過咁女(by 某ching)
想問個傻問題
其實多數出面寫既營養數
例如100g 雞胸有30g protein

其實係指熟左既100g定未煮熟既100g?
邊度為之「出面寫」?
包裝?
包裝果個係未熟嘅營養
除非另外有特別註明
其實eddielai幾值得拎Pro card
但個三頭好似有少少扁
前排練完胸,唔知點解左手二頭呢幾日都keep住無力,老鼠仔都谷唔到,平時拎野都有困難但正常練胸係唔會練到二頭,手指又覺得痺,好驚
我172cm由10月87.5kg開始減
而家80.9kg,目標70kg要現腹肌
你只要計好蛋白質脂肪碳水量就得
我tdee大約2400卡左右,每日食1500-1700卡
當中50%蛋白質,30%脂肪,20%碳水
幾時上磅同增磅,取決於你個人目標同接受程度
利申gym齡差唔多6年,上左好多年磅
87.5減到80.9都唔現腹? 仲可以修到70。。。?
師兄之前幾高體脂。。。?
新手加入,想問下有無D好既健身youtuber推薦教正確姿勢同common mistake。感覺見到好既又唔齊
其實我都唔知我運動量係邊種
1.我做零售 至少企8個鐘
2. 我星期3-5日gym 每次1.5個鐘左右

雖然每次都plan左要操爆乜乜部位
但次次都好撚累 操唔到咁多🤣
本身肥底,冇真正磅過
我估開頭30左右 而家20左右
排骨sam唔知受左幾多力呢
Squat and bench
睇paulgor同Sebastian,2個WNBF
師兄我高同你一樣, 重差唔多,體脂差唔多, 都係80kg減到而家68 上落 ,體脂應該13至15%左右, 減完係現到腹既, 係睇到六舊但唔明顯個隻
黎緊一定會再上過磅, 手膊個D 真係完全唔夠肉
增肌問題
如果我tdee一日係2400
我增肌期間食到上2800
我係飲增重粉
咁我應唔應該係做完gym之後攞15分鐘黎跑步
定係等到減脂果陣先做多啲有氧
75KG減到68先岩, 唔係80, 80就好
6日咁多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞