True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有無人可以拎kilpsch t5黎同mw07p做下比較
我上1隻係t5 想拎佢黎比較下
高頻刺激。佢好多低至中嘅高頻。
偏低頻嘅嗰個包圍感,會有D似個喇叭離你耳仔好近嗰隻感覺,Airpods Pro就離個喇叭遠D臨場感差D但就會感覺舒服D,唔知咁講你明唔明,兩隻都無話好唔好,係睇你喜好邊隻調音,兩隻我都鐘意嘅,同埋明顯MW7P今代講電話係好過上一代嘅,我地鐵講電話對方都無話有咩問題
我覺得MW7P仲有煲好D嘅空間,個人感覺
但睇返上邊話佢層次同音場無咁好 又話會有d濛 如果臨場感比較近但會有上面既問題 個體驗感咪好差即係所謂既唔襟聽?
其實講聲就一定係樓豬話既falcon既
只係我覺得mw07p個樣好d 如果聲都唔差既我就ok了
同sennheiser 同falcon 比啫,啲樂器人聲唔算好分明咁。其實明顯係未煲好嘅。falcon未煲好啲高頻聽耐左都比較攰。煲好左就好順
你會唔會入手
你自己去試下啦,音質呢家野就咁講好難。始終唔係airpods同falcon嘅距離,好難一刀切。
呢樣嘢可能煲幾日再答你會好D
我緊係唔會。我真係聽歌為主。falcon音質,隔音,舒適度都贏,對我尼講已經洗諗。我唔太care外觀MW07配戴感係ok,係填滿你耳窩嗰隻,有啲似sennheiser mtw,不過falcon換左棉太fit我,又輕好多,所以MW07 plus我都唔會諗。
同埋我而家冬天多數用wh1000xm3,太舒服,一日戴八九個鐘唔成問題。冬天用太爽。anc又勁。出街都暖笠笠。自己EQ調完聲之後成對sennheiser headset咁,正到。下年出xm4我
mw07定sony戴上去會舒服d?
哇…咁比法…對我黎講兩對都換棉嘅話sony舒服,MW穩陣啲。你揾日自己出去試晒佢啦ching
你mw07係a1 dig試?
葵芳新都會五樓Encore
校過啦,真係唔得。。。
sony xm3 可以話係最差個隻
E12 u , 65T都好過佢幾條街
又未至於幾條街嘅
唔係個個都中意好實咁punch落黎,Sony潛得深有彈性我覺得都ok. 如果你覺得65T都好過佢咁可能你中意重bass。65t係多bass, 但bass嘅質感唔高, 有啲over, 令整體感覺有啲朦。sony分析力,音場,樂器分離度同定位都屌打65T。整體質素明顯高啲,唔單止我,你自己上網睇下,呢個係都幾一致性嘅評價。
65T 唔係叫高質。
但係個bass係夠實唔叫over ,更加唔算朦。
MTW 岩岩出果頭3個月左右就叫朦
我中意平衡同層次感,xm3 冇樣得,仲要個bass 散有裂音。。。
樂器,人聲一舊野,佢又唔係朦,但係flat 咗,
我同我幾個朋友唔同電話output同一個聽感。
網上嘅評價我真係都唔知點得嚟
星際2樓都有得試
啱啱即刻攞左我老豆對65t尼聽,你啱,整體係唔算朦。人聲好貼耳。sony人聲比較遠少少,遠到同啲樂器差不多距離,所以感覺有啲平面。65t中高音有啲似falcon,人聲好貼面,樂器靠後,層次感真係好過sony。不過佢單元先天不足,bass明顯潛唔到落去。聽Lorde嘅Royals同富士山下第一段副歌就知,EQ推到盡都落唔到去,冇乜bass嘅質感彈性。16k嗰啲高頻都係缺乏。聽jazz聽classical明顯啲trumpet同violin聲上唔到去,少左啲。sony 雖然層次不夠,但單元本身質素明顯好過65t,潛得深有彈性,超高頻都上到去,延伸好好多,所以係音場大啲深啲。
有冇邊到買plantronics backbeat pro 5100會平d 之前見有巴打話唔洗13xx 但又無講低係邊
佢講電話好得
可惜因為得sbc
係咪勁到可以同airpods果d有支棍既比定再勁d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞