True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
唔係好明一對耳機好聲啲咪即係聽同一部手機同一首歌係好聽過用其他耳機聽
我都買左
試果時用中膠真係唔得
同佢講轉用細膠可以接受
去買隻樓上師兄講既耳棉試下先
不過同時發現左個falcon既大缺點....
入耳太深耳膠有機會甩係耳仔入面卡住.....都幾危險
Truegrip pro應該挨到耐啲,暫時用左個幾月,隔唔中用紙巾索下耳油,放返入盒話全新都可能扼到人。三個月應該實冇問題。睇下半年得唔得
我未換棉之前都試過因為佢塞得比較入,某啲耳形用膠嘅話會密封得好勁,除出尼嗰陣會好似啲吸盤咁啜住,有時吸力太大就會甩左,所以更加要棉。棉會透氣就冇呢個情況。
就咁用手指姐,未至於要夾嘅
要試過先知... 好似我左耳可能耳道短 有D感覺
反而耳窩係一個大問題 真係要試
我意思係mp3嘅level會唔會其實分唔到
因為mp3都唔係無損檔(好似係)
tws暫時冇一對係播到無損檔。tws以我所知最勁都係得aptX。AptX 係播到352kbps, mp3最高係320kbps,所以即使你用無損檔,出黎個效果其實同最清嘅mp3格式差不多。要去到LDAC最高清990kbps先叫比較接近真無損。
所以唔會分唔到,因為其實我地一路試,都係用mp3質素試。TWS未支持到更高格式住。
我都係就咁拎得返出黎
甩係入面絕對會嚇親
因為中空再入用耳挖都勾得返出黎既
只要唔好慌再推入啲應該都仲ok既
不過真係要小心d
佢老味hktv mall送錯中碼比我,即場拆即場申請換貨
冇呀,換貨。海鮮個保質期點同呀
Falcon定aviot tebd21f好聲啲 見佢有見兩圈一鐵
會唔會好聲過mtw
兩鐵一圈
https://lihkg.com/thread/1660457/page/1

之前有人討論過
但佢好似好快壞 自己就唔考慮了
qc咁差
我喺百記試過,唔差,不過同falcon音質差得有啲遠。melomania暖聲底,空間感同分析力比較起尼差好多。
買Falcon 個時聽過少少. 印象音質都唔差既
不過款式唔係好啱我心水, 而且當時已經屬意Falcon
falcon冷底黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞