True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咁又冇
我iphone 開6成聲已經夠聽
7成左右就已經聽唔到環境聲

樓上有人話中環用好疾,我上環返工,一出就開始用到今日都冇咩點疾過 ,係某d位街會疾一秒咁多
想問下係amazon買mtw同我去旺角買水貨其實係咪冇分別

ECT 入手 Noble Falcon
上手兩個鐘
音質真係幾唔錯,音場開揚,分析力高。
人聲甜,高音延伸好,低音唔算太多,但好有質感。
而家未煲好,啲聲未夠順滑,但論音質肯定好過sony xm3
係mtw級數,headfi有人話好過mtw添
我暫時聽佢聲似mtw少啲bass咁
不過下個月noble都會出app,有 EQ校,你要幾多bass都有。

雖然佢導管長但其實咁先穩,換個細碼膠塞到最入就好fit ,而且好輕,戴左兩個鐘都完全冇攰冇痛冇feel, 跑步做Gym肯定唔甩,基本上好貼耳窩。耳膠頭都係公頭,可以換其他牌子嘅膠or棉。

我用Samsung S10+,藍牙行TWS aptX, 由荔枝角坐車入荃灣返埋屋企,一下都冇斷過。
機盒機身都比我想像中輕,細,好驚喜, 用迷你電子磅稱下,盒連機係39.5g, 仲輕過Airpods 第一代盒連機。盒面積細過airpods但厚過Airpods。非常portable。

唯一缺點係個充電盒係感覺有啲cheap嘅膠,但都叫有matte finish,有番少少質感。

額外補充:
續航10+30hr
IPX7 強防水
左右都可單獨使用
是咪冇 Active noise cancellation?
邊到有得買Jabra65t耳膠出面買果D好鬆
幾錢?
冇,但佢本身都好隔音,我本身用Sony xm3, 佢開左降都未必有falcon咁隔音,至少高頻falcon隔得好啲。
[quote]
ECT 入手 Noble Falcon
暫時有個bug,就係我喺屋企手機連左wifi之後,訊號有時有斷線。熄左手機wifi就冇事,出街都好穩定。唔知係我屋企wifi定點,我屋企wifi比較舊同廢,未試過其他wifi有冇事。
btw 唔撚好用5P字
Amazon black fri 有無邊隻高cp值?
airpod pro 喺唔喺冇walkin買啦?
睇完搞到我心郁郁
究竟Sony xm3/mw07 Plus 定呢隻好

利申 打算連Sony player A55聽歌, 好少連iphone
mw07未試過,但如果連player同sony xm3比,咁noble falcon好啲。Falcon有aptX,聲音質素好啲,續航好啲舒服啲,機盒細好多。我用Truegrip Pro細碼耳棉,對耳機喺耳仔係無感覺。sony 贏充電盒外觀同build quality,有transparency mode,同個app。隔音可能falcon 仲好啲,sony個降噪喺香港地咁嘈算一般啦,falcon物理隔音仲好。Falcon我手機連wifi會有interference, 不過你player就應該冇問題。
連ipad嘅話有wifi都冇乜事
謝謝
可惜Sony 竟然無自家LDAC
我都認同物理隔音做得好, 好過有ANC
Transparency mode 我都極少用, 外觀falcon 都算靚仔
搵日出去試下
用左好耐Sen MTW 而家係咪都仲未有比佢音質好嘅款?
藍牙4.2既電話用唔用到藍牙5.0既耳機?
藍牙不嬲對下兼容
啱啱睇過youtube,對McGee ear play有少少興趣。呢度有冇多少評價?
唔該哂你 唔太識依啲野
想問下佢通話質素如何
S10入耳機設定係點, xperia 1 藍芽咩都無得較,codec不斷預設
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞