True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
xelento加條藍牙線
我都去緊買
岩去元朗間百老匯唔見有得試
聽日去DMA 睇下先
大陸牌子1more都出左一隻真無線降噪 1299人民幣
呢隻係佢第二隻真無線
因為第一隻個評價唔錯
可以留意下
想請問一下mcgee ear one同nuarl nt10ax喺amazon見到都係七百頭
呢兩隻比較推薦邊款呢? 主要用黎聽歌, 雜食, 想音質好啲, 其次係講電話
本身仲想諗埋aviot te-d10d, 但見有人話聽診器效應好勁就放棄左
唔該各位
其實Klipsch T5 如何?我見 Amazon 平香港好多下
雖然好多ching都話T5好一般
但我個人覺得T5其實音質都幾好
但佢好難好難戴得穩
你問我既
我覺得Falcon 抵屌啲
Falcon 真係咁好? 個日去試momentum帶唔入 個sales介紹左falcon 但無試到
想問埋有無巴打用過audio technica cks5tw d聲得唔得?
不過我覺得佢好
可能只係因為年輕時對x10既情意結
你去摸下試聽下好
佢造工幾好
隻野拎上手質感係唔錯既
Noble Falcon 入手
即場試覺得音質係幾好, bass 充足, 音場大(太耐無玩耳機, 淨係識咁講)
本體幾靚仔, 係大粒但塞到最入的確唔算好突,
不過真係塞到幾入, 我自己係接受到既
充電盒好細好輕身, 但膠盒一個真係無乜質感
輕到以為普通膠盒咁, 蓋既磁力唔夠, 好似無咁
Xelento 配緊部黑磚,想買隻無線for 手機
klipsch 三頻嘅質素係幾好,分析力都高。bass都潛得深。但有兩個問題,第一,聲音比較平面,空間感唔夠,人聲樂器全部喺晒你面前咁。第二,佢導管都好長伸到好入,但佢個shape唔貼耳唔穩陣,而且佢耳膠個頭唔係公頭,冇乜第三方嘅棉同膠可以換,所以只能硬食佢個唔太舒服嘅fit。
it's all about that bass. if you like that.
咩手機?Sony X1 玩TWS不太掂
終於有人認同我對佢個蓋既睇法
我個人就塞唔到太入
純粹跟返耳仔個shape放入去
Eartip都係岩岩塞到耳道口
所以塞音未去到好好
希望過兩日換左comply 棉會有改善
啱啱開箱可能會高音有啲刺耳,煲下就會收返
反而覺得佢耳機本體個磁力強得濟,攞出尼要出啲力
我出街見到有人用falcon
見間唔中有一下燈閃
係唔係本身係咁
同有無得熄咖?
考慮緊買唔買
係邊買 ?
英京
個男sales 幾好人
本身係咁。
wizard(noble 老細) 喺headfi話尼緊出嗰個app可能會有熄左佢嘅option
大家點睇pamu slide?
好似幾平又可以幫手機叉電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞