True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
岩岩試完falcon 性價比真心正
賣到無貨要訂貨

不過耳塞好大粒 未入得晒
Falcon配耳棉應該買邊隻型號?
追我故
75t仲未有
唔谷你又點會想去試
Thanks巴打第一次買靚耳機唔識野問多少少
我見comply啲耳棉有寫x-100 200 300咁
咁你上面果隻有無咁分定得一個model
例子啫 katana真係咁正?岩岩massdrop $700美金入左隻k10ua玩
嗰啲數字係for有線耳機導管粗幼唔同嘅型號,Truegrip pro係專for true wireless,冇分。你就咁話要Truegrip pro嘅大中細碼就得。你細碼原裝膠fit就買細碼棉。
明白 唔該晒
等包膠

我煲開左聽覺得真係有啲K10/K10u 味
新之城旁百記有呀剛剛先試完

性價比係好既,音場闊三頻都幾好聲,但高音位會有沙沙聲,整體調音自己鍾意aviot多d

另外佢個聽筒位都真係幾深入下,頂到最入咁
沙沙聲?應該未煲開啫
不如講下aviot咩聲底。對比起黎係點?
未試過aviot耳機
我對比咁講啦,我對係d01d,對比Falcon上黎音場平番,無Falcon咁明顯聽到人聲響前面既,但人聲會暖d,音樂同人聲夾得舒服D咁
等佢出左個app我地試下個EQ掂唔掂
可惜k10e完全唔係果回事,k10係香港冇大賣我真係覺得好奇怪
有樣,有質素
用緊 幾唔錯
想佢快啲出anc耳機
希望falcon外國都好賣啦
喺香港要大賣好睇牌子,啲人好多時都買牌子多過買耳機
Noble呢啲個朵唔夠JH, 64, fender響,sosad
講真ANC佢隔得咁好,都唔一定要有,但ambient mode, please,下一代一定要有
有曬就最好
過2.5k都一定秒
百記同英京果對我覺得唔同聲

我仲心大心細 已經俾大家買哂
1380 真心抵
下次識做啦
以前試過noble 啲耳機 包括katana
都係鐘意Pp8 多啲
如果Inear 出無線 肯定9衝
我買過三對TWS, 未聽過一對煲左同未煲差咁遠。真係至少廿幾三十個鐘先見真章
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞