True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
即接係香港買水貨買唔買得過
直接*
新手想問下咁多位巴絲
有冇500左右推介
有時跑步會用
最重視安全低輻射
耳太廢分唔到音質 正正常常就得 偏好重bass
感謝
岩岩係英京試完
我覺得Falcon 係依家最好聲的藍芽耳機
最初戴覺得唔太隔音 但原來轉到最入就好隔音
但有個問題 我可能個耳窩位唔夠大 塞到好痛好焗咁
我一邊耳仔俾佢插到好入俾夠膠頂住😂
因為帶耐左唔知會唔會痛 所以無買到

我覺得Mtw mw07 都唔夠佢好 佢啲聲幾平均
Falcon 係咪會一直發住光?
唔介意有bug嘅話,本身係還可以,但而家falcon抵diu啲試左先囉。續航mtw 12hr會漏電 vs falcon 40 hr唔漏電。falcon價錢平幾舊,輕身細隻啲。音質真係差不多,甚至更好。如果你咁都唔考慮咁你似買牌子多啲
係,noble老細話遲啲出app可能可以熄左佢
千六蚊可以去試下noble 果隻先,如果耳型岩真係好正 都係1380
當佢無先,啲廠好鐘意吹水 之後乜都無
你mtw都唔啱戴?mtw耳窩仲大喎。其實換左耳棉唔洗塞到最入都穩

app應該實有
Mtw 同 mw07 係唔鐘意啲聲
聽 Man with a mission 果啲都一舊舊

依隻$1380真係有驚喜
應該係話mw07 一舊舊
mtw人聲太後唔鐘意
Sony 人聲夠前 但無咩bass 咁
星際三樓有現貨138
換左真係兩個世界
幫手推下
d01d出mk2
Bose wireless headset定sony xm3 好

3k價位

今日買一眾巴打推介既falcon
連上iphone XS 得其中一邊有聲,
唔識搞
點算好
Bose 700頭戴? 我覺得Sony 開到LDAC 係兩個世界
Bose 頭戴啲聲今日試完連入耳式都比不上🤔
音質 / 降躁: Sony
外型 / 通話 / BT 5.0 / 舒適:Bose

利申入咗 Bose 700
聽慣咗Senn mtw真係唔憤Bose個聲
兩隻放入盒先,之後攞出尼
喺藍牙search device嗰度,佢應該會彈左 Noble Falcon 嘅L or R
禁佢pairing, pair 到咁上下,下面會出埋Noble Falcon剩返嗰另一邊,再pair 埋佢
TWS+ 第一次pair係咁。之後應該識自動連。
緊係 Sony啦,有LDAC同aptx HD, 音質好啲,舒適度要自己試,差不多。Bose 700夾頭力度太啲,但Sony個Earcup就貼耳啲。
外型同舒適呢家野好主觀, bose 700個樣…對我尼講太高調,試上頭夾頭個力太大。sony輕身鬆啲戴成日都ok。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞