True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有無用falcon嘅巴打可以講解下

講電話時有無得戴住耳機聽 但用電話收音?
依個電話有個教
以前有無試過mw07 音質 調音上面有無進步左
點較? 留名學野
其實如果OK, 所有藍芽耳機都唔係一個問題
有冇買warranty 佢有賣2年同3年
啱啱葵芳試完。可能未煲開,我覺得個聲一般。偏V shaped。最主要係Low-to-mid high frequency太多,令到啲高頻好貼,冇Falcon嗰種延伸到好遠嘅feel. bass ok, 多過falcon,質素上冇乜問題。人聲rich而貼耳。整體包圍感係重,但樂器人聲分離,層次感同音場冇MTW同falcon咁好。音質上未夠MTW好。不過當然佢單元成10mm,煲好左應該實好啲。
ANC就…唔覺有分別,主要靠物理隔音。隔音應該差過airpods pro or sony xm3
唔係,我試完,係唔覺有點降過噪,冇嗰種靜左嘅feel。係佢本身有啲物理隔音先隔左啲啲音。
香港default兩年,所以貴過原價少少
同求
旺角邊度有得試mw07plus
但唔知有無得試 可以打去問左先
豉油街 百記 琴日仲有last one

500抵到爛
音質唔差,音域都大,清有D細緻,底噪大少少,音量好大
勉強講到電話

今時今日仲用三叔D垃圾。。又貴又唔好用又唔知會唔會爆炸又易壞

ZenFone 6完美supports
Asus ZenFone 6
冇試mw07 plus
不過xm3咁flat ,bass 又散。。
旺角試完。個anc開左同冇開係冇分別😂可能係我戴得未夠入
個聲係靚d但開大聲聽耐啲有dd唔舒服嘅感覺😅

見同xm3差1000蚊但好似唔值哩個差距
MW07 plus
睇黎個anc真係廢既
不過佢隻黑色真係好撚靚
sony個app有eq嘛,校大左個bass都ok 架。
我都覺得聽感都係差小小有少少濛,可能需要煲下
講聲的話差過mtw falcon,但好唔好過xm3/airpods pro?
同埋你有無聽過t5/e8?我之前試過t5同e8 想有個比較
MW7P聲好過xm3,同Airpods Pro比就睇你點睇,如果你聽開流行音樂就一定會鐘意MW7P,如果聽古典就聽Airpods Pro好D,MW7P聽感好刺激但耐咗會聽覺疲勞,Airpods Pro就好平均點聽都唔會疲勞
聽感好刺激意思係?bass好重?
主要都係聽粵語歌 少聽band個d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞