True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
今日上ECT攞貨見到有demo,Global Gateway Tower 8樓。百記都可能有。
手機唔連wifi情況下,連線係幾完美。但連左某啲wifi會時不時斷,斷完會有啲干擾噪音再恢復連線。喺屋企用可能會有影響,但出街就perfect. iOS(ipad)冇乜呢個問題
仲等緊香港
dododo 聲都聽唔咁到, 好堅喎
睇到好想試...
唔知做唔做到好似INEAR PP8 果種完美隔音
不過充電會少煩, 唔用佢原廠個隻軟膠根本上充唔到電, 要除低個tip
巴打有冇轉耳綿 定係 純用原廠耳膠?
用緊Comply Truegrip Pro s碼。以耳棉尼講好好用。襟過其他Comply款,又舒服。用原裝膠都ok,我都係用s碼,總之個size要令你可以塞到最最最入,機身貼住耳窩就好隔音。
好 多謝介紹
我今日都買左 聽日買埋耳棉
其實好多靚啲嘅有線入耳式都得,我之前由westone玩到JH Layla, CM耳機,所以好清楚其實如果物理隔音做得好,絕對係屌打好多ANC。ANC係得Sony 同Bose嗰啲 HEADSET先比較有料到。
如果你原裝膠s碼可以塞到最入密封到,Truegrip pro都可以買s碼。但呢款耳棉我未見過實體店有s碼賣,多數得M碼,HKTV mall反而有s。三對148。可以望望。
我今日買機都有介紹我買依隻棉 但我見得m碼所以無買到
sor hktv mall要運費
要用for true wireless嘅tip。
幾時先出等咗好耐

呢個似唔似係假貨
noble 老細調音其實好掂,本身noble都係hi end耳機啦
啱呀,玩開耳機都知,佢啲有線耳機都萬萬聲,所以佢呢對cp值係高
其實可唔可以講下Jabra有咩好,點解好似一般音質賣千幾蚊都好多人J
好似舊時shure215咁
過某啲評測都有講, 除非用家本身好需要ANC(成日坐飛機等等). ANC 本身物理隔音就一般, 如果佢消唔到音就會入曬耳, 而且我覺得開左ANC 音質會差左
反而好似一般入耳式耳機做好物理隔音其實就夠
有用開INEAR SD4
除左呢隻
有冇試過Acoustune 個隻耳膠? 個人比較鍾意耳膠
見有AET07 AET08
自從脫左坑之後已經無乜留意耳機產品
有冇人對creative outlier gold都好容易疾 仲渣過淘寶200蚊貨仔都有既
For邊隻用先,如果係falcon就真係棉最好,因為佢導管特別長,預你塞到好入。膠個氣壓會比較多,唔係最舒服,同埋動圈耳機用耳膠戴得唔好嘅話,啲氣壓有時會影響聲量。不過你係要耳膠就最好買最細,會有少少機會放唔入差電盒,spinfit就肯定唔得。
要買左隻嘢番黎研究下先敢買耳綿/膠
希望遲啲有多啲新設計可以用多啲耳綿/膠
以前用開三節膠深喉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞