True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
睇黎佢打算大搞,出埋app
老老實實 依家用poweramp調完己經覺得好正
有埋個app唔知可以點
我都係用poweramp
個app係可以update firmware 改善啲bug
巴打不如share下你而家個poweramp setting係點
Falcon配埋comply truegrip pro隻耳棉好掂
隔音又升一級 最緊要係成個感覺無咁壓迫
耳 對比耳膠舒服勁多 (當然可能因人而異)

我而家煲左十五個鐘以上,啲聲變左好多下
setting暫時係咁
無介紹錯呢
點解佢偏偏冇ambient mode

我只係新手 唔好笑我
我鍾意聽人聲 所以將人聲推到好前
呢個我見過最跳嘅setting
16k校到咁低會好會影響分析力,啲人聲會好冇質感架喎
我試你呢個setting, 16k推返上2 or 3人聲好似好聽啲
不過EQ呢家野係好個人。真係各花入各眼。
多謝賜教 其實上面果個係玩下野 做d radio 聲出黎

依個認真 人聲較毒(個人感覺)
想問你地隻comply棉喺邊買
唔係話市面冇細碼咩
hktv mall . 喺google search Truegrip Pro 細碼

日本29號開售 幾時先到香港
年底有冇機
整個disco mode
感恩
其實我喺TV mall order左
只係想睇下街會唔會有咁解
btw TY
我嗰對Truegrip pro係之前買Rha Trueconnect跟機入面送左大中細各一對,發現好撚舒服。之後升左級,套落Sony xm3都好fit,就用到而家
岩岩轉iphone8 想轉個真無線試下
比較要求隔音好同人聲(聽中文歌多)
$1000左右有冇推介? 上面見巴打係咁推falcon都心郁郁但少少out budget
想知邊間舗係多真無線同可以任試唔嬲? 始終都要試完岩先買得落手
如果隻falcon試完真係咁正既貴幾百都可以一戰
英京,ECT可以試。1000蚊呢個range我都冇試過幾多款。1000內嘅可能Outlier Gold囉。嗰隻單元個質素唔錯,但偏重bass,個調音有啲u shaped,中音弱,所以你人聲未必啱。falcon調音比較平衡,唔算好重人聲。但人聲清析細緻,喉音口水聲都有。佢空間感比較好,你會聽到人聲喺前面唱,啲樂器喺後面彈。。佢音質以1380尼講性價比係幾高。如果Falcon fit你耳形,用耳棉嘅話,隔音都算頂尖。不過呢啲都係睇你自己試。始終Falcon唔算好大眾口味,又未必個個人都耳仔fit。
隔音頂唔頂到地鐵
始終隔音都好難試到因爲舖頭一定係好靜
之前用過幾隻都係試果陣隔晒音但一坐車都係嘈
Btw係黎唔係尼
地鐵隔到。我用耳棉戴得fit, 播左歌真心滅天滅地。dodo聲都聽唔到,除非首歌好靜就聽到少少。
賣成千八嘅香港會唔會平啲
iphone 8 咩ios版本?
星際1樓定2樓最尾間舗都有S碼,$50一對, 間舗門口有一板耳機塞賣
今日去左試Noble Falcon同pamu slide,發現用呢兩隻,講電話都冇乜問題,但whatsapp錄音就勁細聲,大家係咪都係咁?定死症黎? iphone xr
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞