True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
係呀,希望佢之後個app真係可以熄左佢
雖然閃極都唔影響佢續航,都係用都十個鐘,但閃住出街係有啲高調,同埋夜晚熄晒燈聽,有啲似閃電(誇張)
burn in左幾耐?我煲左就三十個鐘,三頻都好正。高音最正。
七秒一下
巴打最後都係冇入falcon試下?
買左falcon嘅巴打 睇youtube 打機有無delay?
無 一般行aptx既耳機 都好少有delay情況出現
所以android無問題 但iphone要試過先知
未夠三十個鐘
希望愈煲愈正
Iphone用youtube app睇片
Delay 0.1-0.3秒左近
睇youtube冇。打機就睇你打乜。3d rpg嗰啲就多數有。
試左咁多款 唯一想買依對
但驚塞一兩個鐘會痛
一戴落去個耳窩都好頂 撑大隻耳咁
Falcon宜家邊度可以試同有貨?
網上就好似好多都有貨,search noble falcon hk就有。Jbshop 英京都有得試
我有NT01AX 我聽廣東歌人聲多 日系調調音係正既
之後買左RHA TrueConnect 斷到仆街
返工半個鐘一首完整既歌都聽唔到
之後諗住貴一千會唔會好聽啲呢 咁加錢買左MTW
Connectivity好好 半年只斷過一兩次
不過我覺得MTW重Bass同中音 人聲唔夠清
玩佢個App較EQ又好似唔係改善到好多
想買隻新既再試試
你爬返我琴日對比mtw嘅文,我對mtw嘅feel exactly係咁。Falcon清好多。
禁制嗰陣唔好向入向耳窿禁,要向後少少禁落耳窩
本身想買WH可以係學校坐底/係房做嘢嘅時候用(屋企人成日講垃圾搞到我專心唔到)。見人地啲review 話AirPods pro anc 有WH 嘅80%咁勁 搞到我心郁想去試下但我自己已經有jaybird vista 平時出街同做運動用,再買多對true wireless 好似好唔抵咁
Jaybird vista唔夠隔音?Airpods pro室內用開左ANC播左歌都ok隔音 ge。但airpods嘅降噪係好唔自然,個耳壓會好大,對我尼講唔播歌係頂唔緊。播左先勉強ok。我個人覺得冇80%。高頻故然消唔到,但低頻無論係airpod定sony WF都消唔晒,我用WF坐巴士啲引擎聲都係會影響到音質,好似個bass薄左咁。相反WH低音係全消。唔會覺得出街個bass少左。不過你室内用就…睇你想要方便定點。WH同airpod嘅音質係差得遠到我都唔識講,wf 都贏airpods成條街。我就覺得隔音同音質wh最好,但夏天可能焗。要輕便,音質不錯又隔音好,降噪自然舒服少氣壓,就sony wf。airpods贏連接方便,冇啦。另外如果你打算室内長用,WH續航用廿幾30個鐘都得,戴好耐都舒服。airpods就4.5個鐘,戴得耐佢個降噪會令你頭暈頭痛。
買咗falcon

第一次佩戴嗰陣時個感覺有啲唔舒服
轉咗細碼耳膠好好多

音質我淨係得65t可以做比較
低音方面冇65t咁實
其他都好過65t

不過連接方面試過斷兩三次
會沙沙聲,感覺上連接冇咁穩定
如果繁忙時間搭地鐵呢?
連接差既一多人就會好似比人界走左signal
兩邊/單邊冇聲兩三秒
Flacon會點?
新手一問 400內有無邊隻推薦
音質煲耐左三頻都會提升。
連接你用咩手機?係咪手機連wifi先斷?
我手機連左屋企wifi嘅話會影響連線,但唔連出街搭車又冇事。
我出旺角搭鐵都未斷過
唔該哂巴打,咁睇好似都係買WH用好啲
其實vista 幾好嘅,但係聽聄器效果太勁,真係想食嘢嘅時候聽下歌都淨係聽到我咀嚼嘅聲
見好多人吹奏AirPods ANC但粒電咁快用完真係廢廢地,可能隻Vista打柴先考慮買下一代AirPods pro 做平時通勤機
頭先去左旺角食飯
都未斷過
可能屋企有干擾?試真d先
攞wh1000同airpods比係咪痴左線
如果用bose nc700比,唔覺得sony有任何優勢,sony啲聲乾好多,唯一優點係平,建議買既自己試聽下先,有wh1000既地方都會有bose

最後airpods一次聽成4個幾鐘wo,真實用家表示真係有呢個數,電其實算勁wo?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞