True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
呢隻就係falcon?
好大粒
klipsch T5 wireless 有人話同 MTW差唔多
依個好明顯無戴哂入去啦
依隻我都心思思想買
想買佢 但係佢電池問題真係買唔落手
如果佢出新款fix左呢個問題我
睇到我都心郁郁買佢唔買mtw/xm3/mw07 plus
價錢又唔貴
真係抵玩,我話連wifi有斷線,可能只係我屋企問題,連m記wifi都冇斷,行街搭車冇斷過。

條女戴得差,我戴似呢個樣
係,但佢唔識戴

我正常戴係似咁樣
YouTube好少review 佢聽bass點?
上網睇個男人戴都有d大粒
想試上耳 但我係美國好難試
我都係想試隻有ANC....Noise reduction 可以靠換eartip 黎改善. ANC 冇就冇得搞
通話講話都好清楚
係,啱啱喺商場同條女傾完電話,冇問題
隻野Bass唔算多,但好有質感,潛得深。我個人都中意多啲Bass, 我用開Poweramp就加多啲Bass EQ。佢就尼有app出,會有EQ,唔洗膽心唔夠bass。最緊要係佢本身個單元質素好,有6mm (mtw係7mm),推大左個bass之後係好聽有彈性,唔係一pat野。size方面佢係比較厚身,會突出尼少少,但佢面積係細過mtw,所以唔會有啲撐開個耳窩嘅feel,true wireless中算好舒服同穩陣。
我係Sony轉過尼,試完Falcon一日可以話你知,隔音屌打Sony truewireless 嘅ANC。Sony嗰隻開ANC時,啲隔音係隔唔到高音人聲,轉晒Eartip都冇用,因為suppose係個咪接收外面噪音,收完返尼做降噪,但佢高頻同人聲係process得唔好,所以變左收完返尼直接播入你耳仔,換乜棉都冇用好撚煩。同埋開左降噪係會衰左聲。sony嗰隻降噪嗰陣,個咪仲要收到風聲,好微風都有聲,好似傾電話對方吹氣落個咪咁, on9。Noise Reduction換eartip係可以改善,但更多係睇耳機fit唔fit耳形。好似shure同westone嗰啲fill up貼實到個耳窩,就會好隔。Sony同airpods pro唔開ANC,係比一般TWS隔得差,加上人聲高音隔唔到,所以不了,至少而家喺TWS上嘅降噪未成熟。我用Falcon搭地鐵播住歌dododo聲都聽唔到,Sony xm3係冇可能做到。
仆街我真係X1問題, 垃圾藍芽
要喺setting activate Developer Option先有
你上網search 下X1點activate Developer option。不過我點校佢都係同我行Aptx TWS,用唔到AAC,所以…
75T amazon $179
出街係咁斷?
傾電話ok lor,音質不了
有無講過電話?
睇 #289 #290
THANKS 追完POST

Falcon 邊度有得試, 講到電話又唔斷線有D心動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞