True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
如果只係呢幾款呢
你地講到隔音咁好反而出街又唔想戴,真係行街都唔知隔離發生咩事
我都唔想做打手,不過你呢幾個選擇,exactly係你主次嘅相反佢地喺自己嘅price range入面,都係屬於重電話,其次聽歌。尤其如果你上到去track air +,backbeats pro呢個price range, 咁暫時重點聽歌,其次傾電話又ok, 最好又真係falcon
其實你想冇咁隔音換個冇咁fit嘅tip就得
不過如果真係呢幾隻,咪track air囉,有得開關降噪,有aptx,夠輕巧,有無線充電。可以等埋75t嘅
新手想問下 GLidicSound Air TW-7000 好唔好?hkd 1000左右,見佢拎過獎,平時都係睇下片打下機聽下歌咁,thanks
成班falcon打手
我唔想出街同人撞款
Falcon 主戰日本市場, 國外差唔多係0宣傳, youtube得一大堆越南同日本review既片, 根本係無人問津既傑作黎
佢係日本出先啫,而家歐美都到貨,應該會有多啲review
呢隻野陣係日本先有咁,比較偏。睇啲spec就好普通,冇乜特別。都出左成年,應該有好多其他好啲。冇香港行貨買一千蚊,一般般。
Falcon好似好正咁, mk星際有得試?
加埋TrueGrip Pro 耳棉最好?
track air+睇落規格最好
其他只推airpods pro同falcon

你唔係羅賓漢,唔洗特立獨行既,一個耳機姐,冇理由唔買好既買其他
可能用棉會勁D~
用膠的話其實都仲聽到出面聲, 未算做到有線 INEAR PP8 果種無聲效果
不過重點都係睇下岩唔岩耳窩個位, 都要試下先知
上網都睇唔到中文 REVIEW
宣傳費扣左所以賣1380
試左兩首歌我就覺得如果佢唔斷線又講到少少電話 應該係市面最好聲耳機
好似打手
其實想買...但冇ambient mode
見DMA 好似無
去英京有得試

用棉用膠都試左耳機先算
用棉預左最少2,3個月換一對 用膠就一世唔洗換
兩者都唔同聲 睇自己喜歡
想問下如果個音樂file嘅格式一樣都係普通mp3嘅話,係咪呢款聽落都屌打其他耳機
答你唔到...
我手機得FLAC
我諗FLAC 好聲D ,MP3都一樣掛
七月日本入 te 01d
近排聽聽下會凳 凳 凳 之後停左首歌
過一陣又自己連翻
有無巴打知咩事
平放NT01AX,有單有保
有意請TG:@YiNs43
佢曲架
佢咪買左Falcon囉,佢話唔想咁多人買falcon撞款
我買之前喺google禁啲日文泰文review文,然後禁translate英文黎睇
話完全無feel就昆你既 但我己經習慣左
依家連續戴住8個鐘都唔會話有唔舒服既感覺
但你最好點都要去門市試一試 因為未必真係個個人都岩戴
唔會,其實各位想知falcon fit唔fit自己嘅巴絲,就咁樣嘅,條長導管多數唔會係問題,因為九成換tip就解決到。細碼棉揑細左之後同導管本身差不粗,除非你耳窿細到咁都塞唔入,如果唔係塞到入去多數舒服。所以你最主要試個主腔體fit唔fit你耳窩。你耳窩太細嘅話可能佢個主體會頂住or 撐住你耳窩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞