True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike

佢就係當左我兩個device咁出

有左冇右
有右冇左
LDAC有個問題,就係手機default 會set左去Best effort去自動balance 連線質素同音質,但多數android機自動都係set 330 or 660 kbps。如果LDAC行330kbps,係同sbc aac冇乜分別。你可以去Developer option到手動設到990kbps, 咁就真係好好聲,但每次你disconnect左都會去返best effort。所以除非你每次連線都會去手動set 990, 如果唔係可能輸出質素aptx hd會穩定啲。
你喺買之前試係ok正常?定你
先熄一隻 先connect 一隻
再connect另一隻 咁得唔得?
荃豐
惟有聽日返去問下
iphone 11 試左, 係ios 13.1之後藍芽出問題, 要work既暫要升最新13.3 beta 3
falcon粒電真係勁到核爆
我由1400-2330 連續聽左近10個鐘無停過
依家仲有成5x%電
so sad巴打,好似係ios 13.1問題,有冇試過連下其他機?
係Qualcomm粒chip好慳電。
煲耐左個聲係咪幾大分別
中哂毒咁 同有線耳機比絕對有得flight
btw 各位falcon用家 唔好用快充頭差falcon 個盒。呢啲細電太勁會損耗。最好用5V=1A輸出嘅插頭,唔好超過5V=2A。而家新手機新尿袋,18W快充頭係5V=3A,咁樣長期差法好快玩完,睇清楚插頭輸出先。其他TWS用家都可能可以參巧下。
track air +, backbeats pro 5100, pamu slide,mifo o7
如果主聽歌,其次講電話
大家會推薦邊個多啲?

試左,都係唔得
即係我買個兩隻耳機跟本connect唔埋?
入手BOSE 700
$2879

本身貪佢可以同時連2個device

點知原來如果2個device一齊出聲,係唔可以同一時間聽到...
咁可能真係你唔好彩 得你有事
香港幾時有mw07 plus🤦🏻‍♂️🙏🏻
升左Beta? 佢顯示連一隻, 但係兩支都會有聲, 試下reset多次耳機, 清藍芽配對記錄
amazon有冇邊隻40usd上下既無線藍牙耳機值得買?
連其他機都唔得咁真係可能你嗰對問題
有啲好奇係咩情況要咁做lol
因為有時夜晚我想電話+電腦係同一個headphone 到output
市面上暫時好似都冇可以咁樣兩邊同時出聲?
$40要諗既咩, 仲要amazon
falcon
唔好咁未試過falcon嘅人會覺得我地成堆falcon打手喺度搞事。問乜都拉左去Falcon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞