True Wireless 真無線耳機討論 (35)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我都係見到有Black Friday 想入手 但佢另一款fem 未有咁多review 仲考慮緊買tolv 定fem 又好怕miss 左Black Friday 之後要食正價
Falcon 長耳道管設計+無感輕量真係好撚岩asmr, 爽到我勃起了
比我就買fem。雖然啲review話佢touch control唔太靈敏,但至少好似冇連接問題。新點都好過舊掛。音質就…好似叫合理囉,個youtuber話同Galaxy buds差不多感數。正常囉。女仔買個design同build quality係唔錯嘅。
成日聽到瞓著
但係講電話得唔得先,見到佢個咪突晒出嚟
想請教下巴絲們
Pamu Slide Mini 同Jlab Jbuds Air Icon
thanksgiving sales
依家同價位邊部比較抵呢?
未用過無線耳機,想買部抵屌既入門耳機
無咩特別要求,日常使用
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B07J2WF2JW/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A1AYA2LE3BV7SY&psc=1
Amazon做緊Sennheiser mtw 千六鬆啲
想知係咪行貨 好似好吸引
美國行貨
有冇巴打買左plantronics backbeat pro 5100 有咩評價
條片入面聽就ok lor
而家買mtw就不太抵玩。除非你係輕度用家,陣係返工放工搭車聽,咁就可以兩三日差一次電,如果唔係佢漏電漏得咁勁,傾電話又唔係好掂,都係不了。買對平啲等下一代好過。而家我對falcon 煲左廿幾個鐘好正。聽日揾個fd對mtw一齊對比下
唔係玩開耳機唔熟架步
本身想買Sony wf-1000xm3 去兇宅試聽完個sales推介我b&o e8 2.0同Sennheiser mtw 話靚聲啲
個人聽完幾鐘意mtw啲聲

可唔可以介紹下falcon同mtw比較
平時主要行街聽 聲靚 隔到雜音 連接穩定就夠
試完sony降噪同其他隔音耳機 木耳唔識分別
Falcon 要屌到耳仔咁入 你地有冇唔舒服
Sony 出街搭車隔音唔得,開左降噪會明顯衰左聲。有關falcon同sony同mtw嘅對比你追下我故就睇到。
我用左Truegrip Pro耳棉個人就覺得就好舒服。有啲cm耳機feel。你爬下文就見到更多其他人評價。
咁多人中意ANC, 冬天又到,我會推介 Sony WH1000xm3 嗰隻headset。尤其Android用家,有aptx hd同LDAC加持係幾正。個降噪勁過sony 對tws同airpods pro好多好多。
Sony 對tws就唔好買啦,冬風一起,佢個咪一收,你聽風多過聽歌。
我自己而家係Falcon同WH xm3 雙修
頭一兩次有, 之後已經開發左
戴得夠入相對好穩陣, 一般用無可能甩到出黎
可以試埋其他巴打介紹既truegrip pro
暫時falcon 既隔音真係幾好, 以前用jabra elite sport 停左音樂都勉強聽到人講乜, 但falcon 就真係無可能做到
屌到咁入會唔會唔舒服?
兇宅 百記有無賣?去試試先
百記好似賣晒
要訂
配戴感建議你自己去試會好少少
始終個個隻耳都唔同, 接受程度又唔同

唔清楚有冇
不過音響耳機除非特別平, 如果唔係我好少去電器鋪買, 試又試得唔舒服
耳機鋪起碼有得坐, 相對靜少少, 面皮夠厚可以慢慢坐, 試多幾隻
如果夾到有信用卡優惠個啲的話都可以去電器鋪買既
因為屋企附近得兇宅百記所以打算試下姐
啱啱開箱係咁。始終個單元6mm,係要煲,播多十幾廿個鐘,煲開左,啲聲就會圓潤返,同開箱差好遠下架。Truegrip pro係試得過
你去試,佢多數係用原裝膠中碼比你試,未必好舒服,但換左細膠,甚至換埋Truegrip pro棉,就差好遠。ECT,英京都有得試。可以試下個聲先。對我尼講,所有耳機換晒同一對耳棉,falcon係舒服同穩陣過晒sony xm3, Rha Trueconnect, mtw 同airpods pro(apple得原裝膠)。個人感覺。Falcon原裝膠我唔敢保證個個fit,但對耳棉係幾ok。
岩呀 試果陣多數都係配中碼耳膠
但我要細碼先可以完全塞入
另外換埋耳棉成個感覺唔同哂
起馬唔會有個膠頂住果種感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞