大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
寫得不錯,請繼續
好sad9
極危險 連思覺像也失調
細個玩mario karts一定揀你架
因為用你好似快過mario 但實際上係關車事
玩比賽實搵2位公主
貪比賽個陣可以撞鳩個2隻臭雞落街
悲劇過莎士比亞四大悲劇

這就是我的人生
細個玩mario karts一定揀你架
因為用你好似快過mario 但實際上係關車事
玩比賽實搵2位公主
貪比賽個陣可以撞鳩個2隻臭雞落街

Daisy 唔係臭雞黎
極危險 連思覺像也失調

無辦法接受現實自製假想能延續故事
推到出書
好正
希望唔好爛尾
喂啊好慘啊 寫返啲好運俾佢啦
好慘
好小睇古,好好睇呀,留名
好正,個故事估你唔到!

btw, d 人物可唔可以補返d 相 link, 淨係記得孖寶兄弟個樣
等我幫幫樓主 有錯請指正

左: Mario 右: Luigi

左: Princess Bitch Peach 右: Princess Daisy

Toad

Bowser

Prince Haru

Yoshi

Waluigi

左: Dr. Payne 右: Wario
感謝哂樓上巴打幫我補圖
全部都啱呀

去跑個步先

晏少少出文
「呀...Luigi...」

大哥一開聲,我就立即企返起身逃走。而大哥一直追住喺我身後。

「喂,Luigi,等等唔好走啦!」

我無理大哥,繼續一直跑一直跑,我唔知自己想去邊,但我剩係唔想見到任何人。

跑跑下,Bowser 見到我地,然後佢又跟住一齊跑。

「喂 Mario!發生咩事!?」
我聽到身後既 Bowser 一路跑一路問。

「屌,我聽你講帶佢去睇醫生,我咪帶佢去見 Dr. Payne 囉!」

「屌,我叫你帶佢去睇心理醫生呀,你帶佢去睇牙醫托柒咩!?」

「屌,Dr. Payne 話佢讀過下啲心理學既書嘛!」

「屌,你日日睇AV,你唔去日本做汁男!?」

「屌,講咁撚多,追啦!」

我繼續跑,跑到黎一個水管口,然後就順勢跳入去下水道。

Bowser 亦首先跟住我跳。

然後我聽到 Bowser 慘叫。

「屌,我卡撚住左!」

「屌,你做乜撚野!?一係上一係落啦...
屌,俾啲掙扎我啦!」

「我郁唔撚到呀!」
Bowser 繼續慘叫

「一二一二啦......
一二一二隻腳呀,幾時到你隻手呀...」

我落左下水道之後,無理會到大哥同Bowser,繼續跑。
而大哥同Bowser 既聲音亦離我越黎越遠...

最後我唔知跑左幾耐,求其搵左一個水管口出返黎,一出黎,原來我黎左海邊。

我望住呢一片大海,再次思索我既人生,原來人地話我人生係一個悲劇,真係無錯。Daisy 唔再鍾意我,大哥同 Bowser 一早當我係病人看待,而我最好既朋友,亦只係一個虛構既存在...

萬念俱灰,就係形容緊我而家呢一刻既感覺吧?

既然呢一個世界無我既容身之所...

我知道呢一個決定好錯,但我已經諗唔到有咩方法可以繼續叫自己撐落去。

我一下跳落海裡面...

慢慢向下沉...

海水好冰冷...

但我內心好平靜...

然後我慢慢合埋眼...

合埋眼...

「.........

.........

.........

.........

...sh...i...」

未完

註:本文章不鼓勵人自殺。

凡事總有解決既方法,雖然你呢一刻可能會覺得好唔開心,好寂寞,但只要你肯講,一定會有人肯聽。

如果你想搵我傾計,我都好樂意成為你既聆聽者。

記住,自殺從來都唔會係一個選擇。

香港撒瑪利亞防止自殺會
電話:2389 2222
Luigi
Luigi人生已完,好悲哀
好小睇古,好好睇呀,留名

多謝你

我都係第一次寫故
係咪會遇到烏龜

我剩係不斷跑
都無留意附近有無龜
Luigi人生已完,好悲哀

一出世已經完左
好正,個故事估你唔到!

btw, d 人物可唔可以補返d 相 link, 淨係記得孖寶兄弟個樣

我都估唔到自己原來有病
Strong post lau ming
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞