大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
點解寫到daisy 咁衰

公主有公主病係好正常

我唔准你咁話 Daisy
幾時再出…?
幾時再出…?

執緊 d 標點
收工再出

感謝支持

睇到坐Yoshi笑咗

公主有公主病係好正常

Daisy都係受害者

睇到坐Yoshi笑咗

我好榮幸呢個咁失敗既人都可以令你一笑

公主有公主病係好正常

Daisy都係受害者

無錯
認識我本身就係一種禍害
好似同時下社會幾有共嗚 加油巴打
唔係luigi先係阿哥咩
好撚慘
唔係luigi先係阿哥咩

如果我先係大哥
我人生應該會好唔同
好似同時下社會幾有共嗚 加油巴打

感謝!
我打親果啲大亂鬥同mario kart都揀你咖!

睇到坐Yoshi笑咗

唔好咁sad la
Yoshi仲有冇得出場啊
留名
當我仲喺條街思索既時候,代泊就催促我快啲揸走隻Yoshi,廢事阻住餐廳。

我揸住隻Yoshi,越諗越唔明白,但既然屋企無人,我都唔想返屋企住,於是我就去左 Bowser 開既酒吧。

大家無記錯,Bowser 就係當年喺電影同遊戲入面,扮演捉走公主既最終Boss 。雖然外表睇落好兇殘,其實佢係一個好人,我同佢第一次認識之後,好快就成為左朋友,而佢退出演藝圈之後,就開左間酒巴,生左個仔,可惜老婆已經走左佬。

「Hi Bowser...」

「喂 Luigi,好耐無見!你個衰仔,識到女就唔搵朋友架啦!哈哈哈...阿仔,快快叫人。」

「你好 Loser 叔叔。」

「阿仔!」

我見到Bowser 匆忙掩住佢個仔把口,但其實我都無好清楚聽到阿仔講乜,因為頭先一聽到Bowser 提起 Daisy,我就無哂心機,諗下諗下,就開始眼濕濕。

「Oh Bro,發生咩事?」

我於是將頭先喺餐廳發生既事,我講過既說話,包抱水管既知識,重新同 Bowser 講一次。

Bowser 聽完之後,露出一個師父明白了既表情。

「Hey Bro,女人既野好難講既,你都無謂諗咁多喇,飲咩?我請!」

「Fruit Punch 隔渣,唔該...」

「飲酒啦,飲完會舒服啲。」

「唔飲喇,我陣間仲要揸 Yoshi 去搵 Waluigi。」

一聽到Waluigi 呢個名,Bowser 嚇到退後左兩步。

「Wa...Wa..Waluigi?你...你...地唔係好耐無見喇咩?」

「係呀,咁今日唔開心,咪搵下佢囉。」

Wailuigi 係一個好人,我完全唔明白點解Bowser 聽到 Waluigi 個名之後會咁大反應。Waluigi 係喺Wario 間遊戲公司做 IT,外型生得同我差唔多,但比我差一啲,人工比我少 1k,無女朋友,望到佢,我總會有一份莫名既安心感,而佢都表示覺得我地兩個處境好相似,所以佢一直係我人生裡面最好既朋友。

「夠鐘喇,我要出發。」
我飲完杯 Fruit Punch,擺低錢就走。

「呀...小心啲...」

直到我走既時候,Bowser 仍然露出一個好驚嚇既表情。

之後我泊返低Yoshi,買左兩罐青島,去到平時同Waluigi 見面既公園。

到達時已經見到 Waluigi 坐左喺長櫈度。
我打親果啲大亂鬥同mario kart都揀你咖!

多謝你
但揀我只會令你俾人貼上失敗者既標籤

睇到坐Yoshi笑咗

唔好咁sad la
Yoshi仲有冇得出場啊

佢係我好拍檔
會出場的
支持 btw
會唔會加返啲圖 好似會容易代入啲
留名
W都出埋場
支持 btw
會唔會加返啲圖 好似會容易代入啲

係咪加返啲人物既相就夠?
W都出埋場

W 係我最好既朋友
其實我好鐘意daisy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞