大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
yoshi原型係乜野
最後個幾段好有畫面感
拍做戲可以變成好epic既一段,一路數條款一路重播翻兩個人以前既片段
巴打結局寫得好溫馨
巴打
終於追晒啦!

故事內容非常勵志,
命運係要靠自己創造, 並唔係從一開始就決定

我都好想好似luigi 一樣 改變自己

由你走出第一步開始,世界已經改變左

That's one small step for a man one giant leap for mankind.
happyending令人感動
留名等其他篇
但好鍾意睇Luigi既角度
終於live 左
咁快完嘅
我仲以為咁多Yoshi 吐番出尼會帶來好嚴重嘅後果添
原來我想多了
其實可以再寫長啲架

加油樓主
好睇,期待番外篇
後記:

首先好多謝咁多位巴絲既支持

每次見到巴絲留言,都係一枝強心針,令我想寫落去。

呢個故事個框架其實諗左一排
直至早排分手,先下定決心將佢擺出黎網上面
但利申,我本人同 Luigi 既經歷係無重疊的

開頭寫既時候無諗過會寫到咁長
諗住寫到 Daisy 剖白就完

但見大家好想救返 Yoshi
同埋我自己都開始對 Luigi 呢個角色有感情
我都想 Luigi 可以有所改變

但一個人曾經經歷過咁悲慘既生活,未必真係話變就變,我都唔想佢突然就變好,好似爛尾咁

所以先鋪排左後面救 Yoshi 既情節俾 Luigi 去改變

到最後我決定結局既地點係冰島,係因為呢個地方曾經係 Luigi 同 Daisy 既遺憾,俾佢地可以喺故事既最後彌補呢個遺憾。好彩大家都尚算鍾意個結局,小弟感恩不盡

但去到呢個位,Luigi 已經唔係一個悲劇,所以選擇左喺呢個時候完結,即使往後會再寫 Luigi,都已經係一個全新既 Luigi,呢個post 既標題已經唔啱用

接下落黎會寫乜,我都未諗好,有幾個 idea,可能會寫下其他角色,可能會寫返 Luigi,但我想諗清楚先寫,希望到時可以再帶俾大家樂趣。

最後又要宣傳一下無乜人 Like 既 Facebook,如果大家覺得個故事ok,希望可以分享一下故事俾大家既朋友

https://m.facebook.com/perhapsadayonpaper/
支持巴打 已like
等你出新故或者新番呀
身邊都有巴絲一齊追你個故㗎
個ending收得好靚
好好睇呀
好正 好多謝你嘅故仔

都好多謝巴打支持!
終於live 左
咁快完嘅
我仲以為咁多Yoshi 吐番出尼會帶來好嚴重嘅後果添
原來我想多了
其實可以再寫長啲架

加油樓主

會架
但唔會再係用悲劇 Luigi 黎寫!
巴打
終於追晒啦!

故事內容非常勵志,
命運係要靠自己創造, 並唔係從一開始就決定

我都好想好似luigi 一樣 改變自己

由你走出第一步開始,世界已經改變左

That's one small step for a man one giant leap for mankind.

大家一齊加油呀巴打
我都學緊行出第一步
最後個幾段好有畫面感
拍做戲可以變成好epic既一段,一路數條款一路重播翻兩個人以前既片段
巴打結局寫得好溫馨

可以寫多首歌
支持巴打 已like
等你出新故或者新番呀
身邊都有巴絲一齊追你個故㗎

感謝你地既支持
好耐未試過成日"捕"住連登 F5等故出 支持巴打
好耐未試過成日"捕"住連登 F5等故出 支持巴打

感謝
每次我想懶少少就見到巴打追故
跟住又去寫過
啱啱黎追就完左
幾時下一章??
終於完咗,個故好正好touching
雖然係第一個留言,但我朝朝起身都有追
樓主繼續加油!
啱啱黎追就完左
幾時下一章??

我要慢慢構思一下
多謝巴打
終於完咗,個故好正好touching
雖然係第一個留言,但我朝朝起身都有追
樓主繼續加油!

感謝巴打支持!
我會努力!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞