大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
等我仲以為d yoshi出廠前比人毒啞曬
留名
留名
竟然追到LIVE 加速
等我仲以為d yoshi出廠前比人毒啞曬

應該限制咗唔可以講野咁
luigi你醫唔番yoshi我就斬殺你

唔溝返daisy一樣照斬

唔害死你大佬一樣要死
岩岩先去完冰島 我都好想去Yoshi Land

唔害死你大佬一樣要死

害死太便宜你大佬了, 應該困佢係水管入面,
每日就dum d野食呀,水呀入去比佢咁
等佢自己d排洩物慢慢填滿個水管之後佢就係入面臭死
比自己d屎尿浸死

唔害死你大佬一樣要死

害死太便宜你大佬了, 應該困佢係水管入面,
每日就dum d野食呀,水呀入去比佢咁
等佢自己d排洩物慢慢填滿個水管之後佢就係入面臭死
比自己d屎尿浸死

我下篇係咪要出

Mario 的一百種死法

今日keep 住有會開,要晏多少少先出文
推吓先
「好多年前,當人類同 Yoshi 族第一次接觸,大家好快建立左互利既關係,呢個地方都係嗰陣時建立,俾準備到人類世界既 Yoshi 暫住,辦理手續,即使佢地去到人類世界,有咩事我地都可以立即搵到佢地,保護佢地。所以當期時既 Yoshi 喺人類世界生活得好開心,佢地仲會出聲。
但直到十幾年前,人類無意之間發現到 Yoshi 既特性,所有野就開始變質。」

「Yoshi 既特性?」
我忍唔住開口問。

「無錯,Yoshi 族如果吞食喺 Yoshi Island 入面既物質,就可以轉化做唔同既能量吐返出黎,但如果吞左人類世界既野...Yoshi 族就會同吞食既野同化。」

「同化?」

「無錯,例如好似你隻Yoshi 咁,當年佢都係吞左部私家車,然後就出口到你所在既地方。」

「咁大部都吞到?」
我疑惑咁問

「係,所以其實對 Yoshi 族好唔人道。當期時啲科學家知道左呢件事之後,就不斷搵啲 Yoshi 黎做實驗,例如俾 Yoshi 吞食吸塵機、掃把等等就可以用佢地黎做家務,吞食鐵鎬就可以用佢地去掘礦,甚至有好多科學家有啲奇怪既諗法,會俾 Yoshi 吞食毒品、垃圾桶、蜂巢、啞鈴,甚至係肉靈芝,幾奇怪既野都有。

而經過一連串實驗,科學家搵到兩個重大發現。

第一,就係當Yoshi 吞食左人類世界既物件,佢既體質就會變到同被吞食既物件一樣,所以點解你隻 Yoshi 唔可以濕水。而且同化左之後,Yoshi 會封閉左自己既內心、令自己完完全全扮演被吞物既角色,所以去到你地人類世界嗰邊既 Yoshi 係唔會講野,但就會絕對服從主人既命令。

第二,就係當Yoshi 吞食左人類世界既物件之後,佢就唔能夠再吐返出黎,所以點解人類會用威迫既方式要求 Yoshi Island 輸出更多勞力,就係要用黎做實驗同埋輸出更多唔同工能既 Yoshi。」

「咁係咪所有野都同化到?」

「並唔係,有時 Yoshi 吞食完之後,會失去心靈,但完全無任何工用,好似你以前iPhone jailbreak fail 變磚,有時就會有限使用次數,曾經有科學家俾 Yoshi 吞食手槍,不過無論連同幾多粒子彈一齊吞,佢地吞完手槍之後只可以射六發。」

我越聽越心寒,但人類既好奇心總會戰勝恐懼...

「咁無哂工用既 Yoshi 會點?」

老先生露出痛苦既表情,示意我唔好追問,然後我再問

「咁....咁...Yoshi Island 內部既 Yoshi 知唔知呢件事?」

「緊係唔知,外界話 Yoshi Island 自我封鎖,其實係人類刻意封鎖消息,唔俾 Yoshi Island 內部既人知道出面既情況,Yoshi 族雖然對要求輸出大量 Yoshi 感到不滿,但其實佢地而家呢一刻仲係認為喺人類世界生活既 Yoshi 係好自由好開心,而人類世界亦會刻意造一啲假信件假消息寄返去 Yoshi Island,扮到喺人類世界生活既 Yoshi 都會選擇喺人類世界渡過餘生。」

「但以我所知,世界上既 Yoshi 人口差唔多等如人類既人口,Yoshi Island 真係送左咁多 Yoshi 出黎?」

老先生再深深嘆左一口氣
「其實你而家身處既地方,除左係工廠同實驗室,佢仲係一個養殖場,呢度既人瞞住Yoshi 族,偷偷咁繁殖 Yoshi,所以而家世界上好多 Yoshi 都係繁殖出黎,而世界上仲有好多唔見得光既養殖場。但科學家發現,天然既 Yoshi 吞食完物件之後,出黎既工作效果係會俾養殖既好,所以好多世界知名既大品牌,佢地都會要求使用天然 Yoshi,而你隻 Yoshi,我諗應該都係養殖出黎。」
Yoshi 仲悲劇過Luigi
等睇Boshi點解make yoshi land great again
等睇Boshi點make yoshi land great again
你係咪做清潔

其實清潔係咪都係殺手黎

btw, live
yoshi
好慘呀好中意Yoshi
好睇呀
如果Yoshi吞咗Mario會變成點?
卡比咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞