大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
pish
只係追到Luigi跳海,留名夜啲睇埋。

俾10個巴打,好鍾意睇呢類輕鬆故,雖然Luigi成條友好可悲,但我一路睇一路有啲位忍唔住笑出聲。一個我地由細對到大嘅角色,巴打可以創作出一個完整嘅故事同背景,啲細節位仲寫得好細心,勁呀!
luigi 毒撚最忌有自信啊
LM
留名支持
只係追到Luigi跳海,留名夜啲睇埋。

俾10個巴打,好鍾意睇呢類輕鬆故,雖然Luigi成條友好可悲,但我一路睇一路有啲位忍唔住笑出聲。一個我地由細對到大嘅角色,巴打可以創作出一個完整嘅故事同背景,啲細節位仲寫得好細心,勁呀!

感謝巴打支持
好感動!
到左星期六,我約左 Daisy 兩點鐘喺 Cafe 等,而我一點鐘就到左 Cafe 坐住等。

等下等下,黎到一點五十五分, Daisy 終於黎到,我立既起身同佢講聲 Hi,然後即刻幫佢拉櫈,Daisy 都好有禮貌同我講聲唔該。

然後我地叫左兩杯 Latte。

「Luigi,你唔係唔飲咖啡既咩?」
Daisy 問我。

「喔...咁試下試下都鍾意飲既...
係呢,你最近係咪好忙?我上次搵你你都係第二朝先覆我。」

「喔,係呀,其實我最近加入左個義工組織,主要係宣揚要善待大家身邊既 Yoshi,因為就算而家世界各國政府都立左例要保護 Yoshi,但真正要人類改變既,就要靠教育並唔係法例。嗰晚其實我同啲義工開緊會,無睇到 Whatsapp,之後返到屋企好攰就沖涼瞓覺,第二朝先睇到你搵我。」

「喔...喔...原來係咁...呀!對唔住,我唔係想俾壓力你...」
我連忙解釋

「我知道。」
Daisy 輕輕回應左我一句。

然後我地就繼續傾下呢排大家發生咩事,氣氛都好好。呢個時候,我既情緒有啲忍唔住。

「係啦,其實我仲好掛住以前同你一齊既日子。」

講完之後我見 Daisy 無乜反應,我就繼續

「呢排我仲係好掛住你。呢排天氣忽冷忽熱,我成日諗你會唔會病,你氣管敏感有無發作。我又會諗呢排你工作忙唔忙,會唔會好似以前咁做野做到發忟。我又會諗你會唔會有時太夜返屋企,會有危險。」

Daisy 仲係低頭無乜反應,所以我繼續。

「其實我真係好掛住以前既生活,每個星期都努力工作,期待Weekend 黎到,到Weekend,有時我地會去睇下戲,有時我地會去行下山,我地又會傾下將來既生活係點,雖然過得好平淡、但我過得好幸福。」

Daisy 仲係無反應,於是我繼續

「其實我...」

「夠喇...我地唔好傾呢個話題。」

Daisy 截停左我,我都唔好意思再講,於是我地就再傾下其他野,但氣氛好似冷卻左。然後飲埋禁咖啡,我地就離開左間 Cafe,臨走前,我再問 Daisy

「可唔可以陪多我一陣?」

「唔好意思,我約左義工開會,下次再約啦。」

我點點頭,然後就同 Daisy 分開左,其實我都唔係好明,我係咪又做錯左野...
對首比少少意見
主唱既低頻可以減少少
佢唱既時候喉音有點多
同埋做少少降噪
咁就perfect池啦

Btw 鋼琴你點既?

感謝巴打
咁我 EQ 再較低d 個低頻先

太多喉音我會再慢慢練

噪音我剩係得 Logic Pro 入面個內置 plug
效果唔好所以無用

鋼琴你點既?

唔好意思我唔太明

我係張部數碼鋼琴駁落 Mac Book 之後錄 Midi
然後揀返隻鋼琴聲

原本你唱
我想問下你kb 係用虛擬樂器定真屬樂器錄姐
聽落假假地又假唔晒
原來係電子琴😂😂

我都係學左d 皮毛
而家都想搵地方再學
新讀者留名 堅係正 估唔到Luigi可以咁有血有肉

感謝巴打支持!
luigi完全係毒撚溝女咁
luigi 比啲信心 爭氣少少好無
跪求鋼琴純音樂 好好聽!
個故好正 初初以為短篇故 睇睇下又唔少字
Live 左,文呢?

好耐冇留言
Luigi完全唔識同女仔溝通,永遠站係自己角度出發去同daisy講野,呢d男仔如果我係Daisy一定分手
加速唔該
跪求鋼琴純音樂 好好聽!
個故好正 初初以為短篇故 睇睇下又唔少字

感謝巴打
返去會試下錄返

好耐冇留言

Luigi完全唔識同女仔溝通,永遠站係自己角度出發去同daisy講野,呢d男仔如果我係Daisy一定分手

我會努力
各位巴絲
呢兩日去左大陸
會盡快寫文
各位巴絲
呢兩日去左大陸
會盡快寫文

又上大陸叫雞
各位巴絲
呢兩日去左大陸
會盡快寫文

又上大陸叫雞

搵MONA同TINA?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞