大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
巴打個故真係寫得好有heart
估唔到都幾長。
不過真係好正

其實一開始都無諗住咁長
都係覺得既然各位巴絲睇得開心既
就繼續寫
巴打個故真係寫得好有heart

多謝巴打
我一打開 Mesaage,只係見到好簡單一個

「Hi。」

點解佢剩係打咁簡單既字,係咪佢已經唔再在乎我呢?我好想問佢尋晚去左邊,點解咁耐唔覆我,但呢個問題我打完之後又 Delete 返,我都係唔敢問,始終我已經唔再係 Daisy 既男朋友,於是我都係好簡單咁問

「最近過得好嘛?」

然後等左一陣,Daisy 就覆我

「幾好呀。」

點解佢唔問我既,唔通佢個心已經真係完全無我?但我又唔想俾太大壓力 Daisy,只好回一句

「咁就好。」

正當我準備放棄唔再搵 Daisy 既時候,佢Send 一個 Whatsapp 俾我

「咁你呢?」

短短呢三個字,已經令到我雙眼一熱,眼濕濕。

我Hold 住左好耐,我唔知點覆 Daisy。話俾佢聽我過得好好?咁會唔會令佢覺得我已忘記左佢?話俾佢聽我過得唔好,唔捨得佢,會唔會佢覺得我拖泥帶水,未放得低件事,反而唔想再搵我?

我諗左好耐,最後都只係留低三個字

「幾好呀。」

然後過左五分鐘,我見到 Daisy 睇左個 Message 收變左藍剔,但佢無即時覆我。然後我一直等一直等, Daisy 都係無覆我。

完了吧?如無意外...

然後我諗起 Shokora,於是就 Cap 低同 Daisy 對話既 Screen,問佢意見。唔夠五分鐘,Shokora 就打電話俾我。雖然返緊工接私人電話好似唔太好,但我都係聽左先。

「喂 Luigi!你有無搞錯,你 Send 呢啲野俾人你想 expect 人地有咩回應呀?好心你主動啲,問多啲或者講多啲野啦...(下略唔知幾多千字)」

聽完 Shokora 既意見之後,我決定再主動啲搵 Daisy,於是我再 Send Whatsapp 問

「黎緊星期六得唔得閒出黎食個 Tea,去我地平時去開嗰間 Cafe。」

Send 完之後,我就唔再敢睇個電話,專心去做野。

直到 Lunch,我就拎起個電話一睇,發覺仲係灰剔,我個心都跟住灰埋一份。

直至下晝四點,Daisy 終於覆我。
佢話好,太好喇!佢話好呀!我開心到彈起,外面既同事即刻望住我睇下我發生緊咩事。

然後我就即刻拎張紙同筆出黎,寫低當日既行程,同埋寫低我想同 Daisy 講既野,希望到時我可以講哂我既感受俾 Daisy 聽。
仲有無 勁有feel
會唔會由天堂跌返落地獄?
你 最近還好嗎
預感老2沿仍然都係太摺.. 應該都係比人收皮收場
預感老2仍然都係太摺.. 應該都係比人收皮收場
留名收工追
新讀者留名 個故好正 已live
原本想話變左感情故,屌!唔記得本身就係感情故
Live左
Yoshi 嘅新朋友會唔會係Shokora
之後Yoshi比綠帽Lugi
Live
仲有無 勁有feel

努力寫緊

其實就係開頭太沉重
所以中間先加返d gag 入去等大家笑下
新讀者留名
話說我本身好鐘意yoshi 所以睇得更投入
以前玩親mario kart都一定簡yoshi 好可愛

其實就係開頭太沉重
所以中間先加返d gag 入去等大家笑下

對首比少少意見
主唱既低頻可以減少少
佢唱既時候喉音有點多
同埋做少少降噪
咁就perfect池啦

Btw 鋼琴你點既?

感謝巴打
咁我 EQ 再較低d 個低頻先

太多喉音我會再慢慢練

噪音我剩係得 Logic Pro 入面個內置 plug
效果唔好所以無用

鋼琴你點既?

唔好意思我唔太明

我係張部數碼鋼琴駁落 Mac Book 之後錄 Midi
然後揀返隻鋼琴聲

原本你唱
我想問下你kb 係用虛擬樂器定真屬樂器錄姐
聽落假假地又假唔晒
原來係電子琴😂😂
新讀者留名 堅係正 估唔到Luigi可以咁有血有肉
好好睇 推
輕輕一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞