大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
新讀者留名
Luigi對朋友個種愛
個種表白心情
我睇到眼濕濕
新讀者留名
Luigi對朋友個種愛
個種表白心情
我睇到眼濕濕

感謝你既支持
俾返少少好事俾luigi得唔得 佢已經遇過太多壞事

總會有的,聽朝出文
新讀者留名
希望yoshi可以無事
睇到想喊呀屌
YOSHI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
係愛呀 Yoshi
碌左個橙入黎
撞到正皮個制
Yoshi
Yoshi
Yoshi
yoshi吞左精會唔會有bb架
有冇人生過yoshi同人類既bb
Yoshi Luigi都好慘
兩日無追一追就忍唔住喊 yoshi呀
Yoshi
「Yo...shi...」

我聽到Yoshi 既叫聲,我開頭以為係幻聽,但我無聽錯。

然後我見到 Yoshi 突然好痛苦既樣,不斷喺地下打滾掙扎,一時三刻我同御醫都唔知點做好。

Yoshi 痛苦咁叫左一聲,然後佢...
佢將佢體內既車吐左出黎,部車既大細就好似Mario Kart遊戲入面既車咁,雖然唔係好大,但 Yoshi 突然吐左架車出黎,我同御醫都嚇左一跳。

而我呢一刻又驚又喜,即刻問御醫
「佢...佢...吐左出黎喇,係咪即係有救喇?」

御醫即刻衝上前睇睇 Yoshi 既情況,然後就同我講
「佢睇黎好返好多!」

太好喇!太好喇!Yoshi 有救喇!

「但點解會咁既?」
我追問御醫

「我都唔清楚,或者可能呢個世界真係有奇跡...」

其實呢個時候我都無再深究咁多,總之 Yoshi 好返就得啦!

「Yoshi,你無事就好喇,我係 Luigi 呀,你覺得點呀?」

「Lui...gi...唔好...唔好死」
Yoshi 好虛弱咁回答我。

我見到 Yoshi 到呢刻仲咁緊張我,我眼淚又忍唔住。

呢個時候,御醫同我地講

「佢雖然無乜事,但身體仍然好虛弱,我地而家帶佢去休養先,我會稟報陛下呢個最新既情況,人類先生或者委就你返監倉等等。」

「無問題!唔委就,Yoshi 就拜託你地!」

然後我就返去監倉,返到去之後我坐立不安,時時刻刻都好想知道 Yoshi 既情況。

過多兩日,今次大護衛長黎到監倉。

「人類先生,陛下召見你。」

然後我就跟住大護衛長黎到皇宮。
當我黎到皇宮既時候,我見到 Yoshi 喺度,我即刻衝上去攬住佢。

「Yoshi!」

「Luigi!」

我太興奮,忘記左自己喺皇宮,大護衛長即刻分開我地兩個,然後 Boshi 就出聲。

「人類,聚舊就免喇,我諗你都知我地就黎要攻打人類,你留喺度對我地毫無好處,念在你尚算一個好人,我而家就放你返去,但你絕唔可以提及呢度既任何情況。」

「我知道!絕對唔會!」

其實我對於人類對Yoshi 既行為都睇唔過眼,我都好想幫 Yoshi 族,但如果發動戰爭,雙方都會有好大既傷亡。於是我就向 Boshi 提出

「陛下,其實我手頭上有份構圖係關於養殖場既下水道,可以避過耳目進入內部,係根據我大哥俾我既初稿,同埋自己親身行完之後繪製而成,或者我地可以偷偷由內部入去解放其他 Yoshi 同鎮壓養殖場,咁或者可以減低傷亡。」

然後我就將地圖呈上俾 Boshi,之後再講

「感謝陛下既恩典,咁我地而家走喇,Yoshi 我地走啦!」

正當我想帶 Yoshi 走既時候,士兵攔住左我地。跟住 Boshi 就講

「人類你可以走,但 Yoshi 要留低,雖然我覺得你係一個善良既人,但我已唔再放心將族人交俾你地人類。」

「陛下!求下你,Yoshi 係我最好既朋友!」

「陛下我都求下你,我想跟 Luigi 走。」
Yoshi 佢都自己開聲

但無論我地點樣哀求,Boshi 都係好決斷咁拒絕我地。

呢個時候,大護衛長出聲

「陛下,我都求下你俾佢地兩個一齊走,根據我太太同小朋友既描述,我相信呢個人類一定會好好對待 Yoshi。我敢以人頭保證!」

聽完之後,Boshi 沉思左一陣,然後開口
「好啦,既然大護衛長你都相信佢,我就姑且信多人類一次,你地走啦!」

聽完之後,我同 Yoshi 開心到彈起,多謝完 Boshi,大護衛長就送左我地出皇宮外面

「大護衛長,今次真係好多謝你幫我地出聲。」

「其實我應該多謝你就真,我返去見我太太同 Lilli,然後結合埋你同我講既野,我就知你其實救左 Lilli 出黎,如果佢仲喺入面,我都唔能夠想像佢會俾人點對待...」

講下講下,我見到大護衛長開始眼濕濕,然後佢又繼續

「為左救返我地既族人,我地同人類世界謊稱有位皇親過左身,要舉行國葬,禁止外人進入 Yoshi Island 內部,所以你地返去嗰陣,路上應該唔會再遇到你口中講既清掃者。」

我同大護衛長道別之後,我就向返養殖場出發,我同 Yoshi 加緊趕路,希可以喺 Yoshi 族進攻之前離開 Yoshi Island,無錯,雖然我好想幫到 Yoshi 族,但我呢啲小薯仔都做唔到啲乜,所以盡快離開,唔好為Yoshi 族添麻煩就係最好既方法。

黎到養殖場既水管口,我同 Yoshi 都係等到夜晚先進入去養殖場,然後沿舊路走,黎到當初同老先生分別既地方,上到黎原本我想搵老先生,但見四圍都無人,為免節外生枝,我地就真接去返 Lilli 間房,去到 Lilli 間房,發覺無新既 Yoshi 入住,就再透過下水道返返出去外面,然後喺一邊草叢等天光,船一到,我見公館啲人落哂船返工,就立刻同 Yoshi 坐船返冰島。
無事就好
世界大戰 第一個死mario
加速
人yo大戰
大護衛長用人頭保證...

想打 shi 頭但滑稽得濟放棄左

唔緊要啦 幾岩yoshi篇個風格啊shi頭
lm

Yo頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞