大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
Lm
綠帽仔
留名
LM
其實我好鐘意daisy

我都仲係好鍾意佢
綠帽仔

帽事既
「Hi Waluigi。」

「Hi Luigi!聽講你唔開心,黎,快啲啤啤佢。」

我立即開左兩罐清島,同Waluigi 劈過!

其實自從同左 Daisy 一齊,我就無再約過Waluigi,大家可能比較忙,但即使咁耐無見,我一有事佢就出黎陪我,其實真係好感動。而且而家見到佢,我仍然感覺到嗰份安心既感覺。

「Hey Waluigi,最近返工返成點?」
我開聲問。

「都係咁上下啦,每日都係啲女同事話上唔到網,咪捐落枱底,插返嗰條鬆左既 Lan 線,俾人叫下IT 狗咁囉。」

「幾都好豔福喎。」

「好臭架。係呢,你同Daisy 發生咩事?」

我深深嘆左一啖氣,然後我就將今日發生既事講哂俾Waluigi 聽。

「佢根本就睇你唔起,呢種女人唔要都罷!」
Waluigi 好嬲咁講。

「唔係!Daisy 唔係呢種女人。」

其實喺Waluigi 講之前,我都有諗過Daisy 睇我唔起,只係唔敢去承應。

Waluigi 見我咁強硬否認,佢就決定轉話題。

「哎呀,我地唔好講女人喇,今晚係 Real Men Night,只講男男話題!」

於是今晚,我同Waluigi 傾到凌晨四點,然後各自返屋企瞓覺。
我細個玩gameboy自從玩左隻game
係Wario做主角既就好鐘意W

Wario戲份多唔多呀
我細個玩gameboy自從玩左隻game
係Wario做主角既就好鐘意W

Wario戲份多唔多呀

之前構思都有諗左Wario 好多設定
不過本篇加插唔到

遲下有機會 會寫返 Wario

多謝巴打支持

睇到坐Yoshi笑咗

我好榮幸呢個咁失敗既人都可以令你一笑

唔好咁sad la
Yoshi仲有冇得出場啊

佢係我好拍檔
會出場的

佢會唔會有對白
我好鍾意佢
留名

睇到坐Yoshi笑咗

我好榮幸呢個咁失敗既人都可以令你一笑

唔好咁sad la
Yoshi仲有冇得出場啊

佢係我好拍檔
會出場的

佢會唔會有對白
我好鍾意佢

暫時唔會
留名
加速加速
LM
留名
留名
推~~~
lm
第二日我瞓到十二點鐘起身,大哥亦啱啱開門返到屋企。

「喂,Luigi,Daisy 呢?」
大哥仍然都係一邊講,一邊擺動佢條腰。

「佢唔舒服,尋晚食完飯佢就返左屋企。」

「傻仔,紅燈照衝嘛。」

大哥露出一副猥褻既樣,不過我唔係好明佢講乜,我一向揸 Yoshi 都好守法,但我呢刻無心情深究。

呢個時候大哥電話響起。佢一拎起電話,就好嬲咁講。

「喂 Bowser,你個龜頭尋晚係咁打電話俾我,知唔知阻人扑野尤如殺人父母架!?」

「緊要事?有乜緊要得過扑野先?」

「吓!?」

大哥大叫左一聲,斜眼望一望我,然後就返左入房關埋門,好似想避開我咁。但我仍然隱約聽到大哥講電話既內容。

「Waluigi?唔係自從佢同Daisy 一齊之後就無出現喇咩?」

「咁大鑊?That Bitch!」

「我再了解下情況先,我諗要搵一搵我朋友問下意見。」

我聽完之後真係好嬲!雖然我唔知大哥同Bowser 講乜,但從佢語氣入面,我知佢地都唔鍾意Waluigi,明明佢係一個好人,而且...
而且佢竟然鬧Daisy 係 Bitch!

我嬲到紅都面哂,一粒聲都無出就衝左落街。
落到街之後,我漫無目的咁四圍行,行下行下,我撞到Toad。

Toad 係我最唔識應付既人,雖然生得一副純真既臉孔,但骨子裡係一個不折不扣既變態。佢以前喺Peach 城堡入面打工,亦都係 Peach 既觀音兵,但自從佢俾Peach 個老豆發現佢偷偷奶Peach 既絲襪,就炒左佢。

之後Toad 就喺花園街租左個檔口仔,專賣女性既貼身衣物,網上睇到Comments 話鋪頭生意唔錯,話個老闆可以一眼就望出客人既 Size 同埋著咩最好睇,而且會高價回收女性著過既貼身衣物,符合現代環保既概念。賺到錢,佢就同Toadette 結婚,總算係 Happy Ending。

「喂,Luigi,好耐無見!」
Toad 同我打招呼。

原本我想扮睇唔到直接行開,但既然佢同我打招呼,我禮貌上都要應返佢。

「Hello Toad...」

「喂,做咩無黎神氣頭耷耷咁既樣呀,聽你大佬講你尋晚同Daisy 食飯,佢仲讓埋間屋俾你喎。係咪尋晚太熱烈,而家腳軟呢?下面個頭耷都唔好俾上面個頭耷丫。」

「我地無發生關係。」
我勉強回應。

「下?仲未?搞撚錯?互摷呢?」

「無...」

「打茄輪呢」

「無呀...」

「奶絲襪咁基本有喇掛?」

「無呀!我又唔係你...」

「屌,你地係咪男女朋友黎架?當年我做Peach 隻兵,佢派軍糧俾我我都有得...」
Toad 欲言又止

「無...無野喇...
講返你嗰筆先,係咪Daisy 性冷感?定你自己唔得?」

我開始有啲唔耐煩...

「你唔好理啦,我地...我地尋晚分左手喇!」

「下?點解既點解既點解既?」

當下我真係俾Toad 類似米奇老鼠既聲音搞到好燥底,燥到就好似有幾百隻螞蟻喺我腦入面亂爬咁,我終於忍唔住,一口咬左落Toad 度。

「呀!你痴撚線架!」

Toad 痛到大叫,之後一下推開我,就跑走左。

我留喺原地不停喘氣,慢慢平復心情。

呢個時候,大哥揸住佢隻紅色 Porshi 黎到。
落到街之後,我漫無目的咁四圍行,行下行下,我撞到Toad。

Toad 係我最唔識應付既人,雖然生得一副純真既臉孔,但骨子裡係一個不折不扣既變態。佢以前喺Peach 城堡入面打工,亦都係 Peach 既觀音兵,但自從佢俾Peach 個老豆發現佢偷偷奶Peach 既絲襪,就炒左佢。

之後Toad 就喺花園街租左個檔口仔,專賣女性既貼身衣物,網上睇到Comments 話鋪頭生意唔錯,話個老闆可以一眼就望出客人既 Size 同埋著咩最好睇,而且會高價回收女性著過既貼身衣物,符合現代環保既概念。賺到錢,佢就同Toadette 結婚,總算係 Happy Ending。

「喂,Luigi,好耐無見!」
Toad 同我打招呼。

原本我想扮睇唔到直接行開,但既然佢同我打招呼,我禮貌上都要應返佢。

「Hello Toad...」

「喂,做咩無黎神氣頭耷耷咁既樣呀,聽你大佬講你尋晚同Daisy 食飯,佢仲讓埋間屋俾你喎。係咪尋晚太熱烈,而家腳軟呢?下面個頭耷都唔好俾上面個頭耷丫。」

「我地無發生關係。」
我勉強回應。

「下?仲未?搞撚錯?互摷呢?」

「無...」

「打茄輪呢」

「無呀...」

「奶絲襪咁基本有喇掛?」

「無呀!我又唔係你...」

「屌,你地係咪男女朋友黎架?當年我做Peach 隻兵,佢派軍糧俾我我都有得...」
Toad 欲言又止

「無...無野喇...
講返你嗰筆先,係咪Daisy 性冷感?定你自己唔得?」

我開始有啲唔耐煩...

「你唔好理啦,我地...我地尋晚分左手喇!」

「下?點解既點解既點解既?」

當下我真係俾Toad 類似米奇老鼠既聲音搞到好燥底,燥到就好似有幾百隻螞蟻喺我腦入面亂爬咁,我終於忍唔住,一口咬左落Toad 度。

「呀!你痴撚線架!」

Toad 痛到大叫,之後一下推開我,就跑走左。

我留喺原地不停喘氣,慢慢平復心情。

呢個時候,大哥揸住佢隻紅色 Porshi 黎到。

咬Toad會唔會中毒
[/quote]
咬Toad會唔會中毒[/quote]

咬完嗰下無病無痛
有心
綠帽俠
好好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞