大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
live左!快啲出文!
等睇鬍鬚佬都係受害者
日日俾bitch揸乾揸淨

然後轉身將部 Nokia 3210 掟落去條橋度。
條橋應聲粉碎,追兵都無辦法過到河,我就趁住呢個時候向草叢嗰邊跑。

跑多一陣,睇黎我已經擺脫左班追兵,我停低休息一陣,摘左啲野菇同野果充下飢,然後就搵左個樹蔭休息下,再拎太太俾我既地圖研究一下。

我望一望地圖,發覺首都既位置都唔算好遠,根據早幾日既經驗,應該行多兩至三日就到。

於是乎我繼續避開啲大路,由小路出發,盡量喺夜晚趕多啲路,日頭主要都係避開清掃者同休息,過左兩日,終於黎到首都附近。

當然,我都無急住入城,主要觀察下多唔多人類進入首都,但我觀察左半日,好多時啲人類都係喺門口交低或收走啲野就離開,我無乜見過有人類進入或者由首都出黎,咁睇黎我入去俾清掃者發現既機會會比較細。

到左夜晚,我見到無人再接近首都,我就決定入去。

食菇變大隻仔
文呢
追到live 好多位都好gag 一路睇一路笑 知你都擺左心機落去度橋 綠帽廢青加油

感謝你!
好感動!
終於黎到首都門前,為左唔想嚇親 Yoshi 族,我決定由正門入去。

黎到正門,我就俾兩隻 Yoshi 守衛截住。

「首都禁止人類進入!」

「呀...我係黎搵護衛長架。」

「我地有幾位護衛長,邊位護衛長?」

「呀...屋企喺嗰邊,太太係紅色 Yoshi,有兩個小朋友,大嗰個係黃色,細嗰個係粉紅色。」
當下其實我都唔知自己講緊乜,因為我真係唔知點形容我要搵既護衛長。

「喔!你要搵大護衛長,但佢唔係隨便見人,可有公文或信物?」

我喜出望外,竟然咁都可以搵到我想搵既 Yoshi。

「呢度有幅地圖,係佢太太俾我既。」

雖然唔知道幅地圖有無用,但總比乜都無好。

守衛接過地圖,其中一位就叫我喺度等等,然後佢就轉身入左城。

隔左大概十分鐘,守衛就返黎,而佢身後,跟住一隻紫色既 Yoshi。

我好興奮,即刻走上去問
「你就係護衛長?」

但換來既卻係一個令人震驚既答案
「我係做清潔架!」

清潔?清掃者?估唔到 Yoshi 內部都有清掃者,今次實走唔甩,Yoshi,對唔住,睇黎我醫唔好你...

然後紫色 Yoshi 慢慢將隻手移向身後,緩緩拎出一枝...掃把!?
然後就喺首都門口做起清潔。

原來佢真係做清潔,真係俾佢嚇到個心離一離。

呢個時候一隻高大、威風凜凜既黑色 Yoshi 出左黎。

「你搵我?」

我俾佢既威勢震懾住,即刻立正講
「Yes Sir!」

「一個人類咁夜黎到呢度,而且帶住我老婆張地圖,我諗你一定有緊要事,不過很抱歉,首都唔可以亂俾人類進入,或者你跟我黎一黎呢邊個更亭,我地再慢慢傾。」

去到更亭,我就將 Yoshi 喺精靈球放出黎,護衛長都俾呢種科技同 Yoshi 既傷勢嚇左一跳,然後我就將我點樣入黎呢個島,同 Lilli、太太相遇既經歷話哂俾護衛長聽,當然,最赤裸既真相我都係無講出口。

但護衛長追問我
「我喺首都咁多年,都未見過 Yoshi 族會遇到呢種情況,通常吞錯野,過一兩日就會好,我希望你詳細話我知發生咩事,如果唔係,恕我唔能夠幫你,始終你對我地黎講,都係一個可疑人物。」

於是喺無可奈何之下,我將所有事實話哂俾護衛長聽,護衛長聽完,當然又震驚又憤怒...

「可惡......!枉我地...我地咁相信你地人類!我地...我地究竟做錯左啲乜...要咁對我啲族人...」

「其實大部份人類都唔知呢件事情,而且大部份人類都好錫自己既 Yoshi。」
我拼命解釋。

「我聽朝一定要上奏陛下,將你地人類既惡行公諸於世!」

「對於人類對你地既惡行,我真係好抱歉...但...但請你一定要幫幫我隻 Yoshi,你地要我做乜都得...」

「你地都要交俾陛下處置!」

講完之後護衛長就離開更亭,然後將我同 Yoshi 反鎖喺入面,睇黎今次真係走唔甩,但見到 Boshi 都未嘗唔係一件好事,唯有見步行步啦。
咁夜仲update,好感動
拉luigi唔緊要 不過至少救返yoshi同閹左mario先
拉luigi唔緊要 不過至少救返yoshi同閹左mario先

仲有捉條bitch做公廁比yoshi族強姦

唔記得左有佢存在添
樓主令我諗起呢段片

https://youtu.be/aYIYB1y11AQ
YOSHI呀屌 仆街兄弟累到佢咁撚樣 正廢柴
棄養比我養啦屌你地老母, 佢值得更好架
樓主令我諗起呢段片

https://youtu.be/aYIYB1y11AQ

Yoshi好慘
等睇Princess Peach先係幕後黑手

https://www.youtube.com/watch?v=1ZToz2S68PU
happy friday輕輕一推
點解可以咁好睇
巴打可以出快啲嗎
細個成日叫luigi做綠帽
btw,好得意既故事
lm
文呢屌你
下晝出
第二朝一早,護衛長就帶住我同 Yoshi 黎到首都入面既皇宮,皇宮非常之有氣派,但又唔會俾人一種俗氣既感覺。

一入到皇宮大殿,我就見到 Boshi 坐喺皇位之上,兩邊企住唔同顏色既 Yoshi,應該係Yoshi Island 既大臣。

然後護衛長就將我帶到 Boshi 面前。

「參見陛下。」
護衛長向Boshi 行禮。

「大護衛者,何解你會帶住個人類入黎皇宮?」
Boshi 問道

「臣有要事稟報,係關於我族受到人類迫害,而呢個人類就係證人!」

然後護衛長就將我尋日話佢聽既事,一五一十講哂出黎。

當然,皇宮內即時出現一陣哄動。

「可惡既人類,我地要報仇!」

「殺哂佢地!我地要救返我地既族人!」

「陛下,懇請你准我帶兵攻打人類,拎返 Yoshi 族既尊嚴!」

「人類一定唔可以放過!」

周圍既大臣你一言我一語,全部都誓言要人類付出代價。皇宮內既氣氛非常高漲,唯獨 Boshi 一個喺度沉思,過左幾分鐘,佢終於開口。

「大家安靜先,人類,朕問你,何以你會隻身一人進入我國領土,而又要講出呢件事實俾我地知,唔通你唔怕我地殺左你?」

「回陛下,我怕!但就算怕,我都要搵機會救返我好朋友 Yoshi!」

「你朋友 Yoshi?」

「係!」

然後我就將身後既 Yoshi 帶到 Boshi 面前,然後講哂原由俾 Boshi 聽。

「希望陛下你可以幫手救救佢!」

「放肆人類,你地咁樣殘害我地 Yoshi 族,仲要我地幫你?」
其中一隻黃色既 Yoshi 大臣講。

然後 Boshi 再講
「丞相,無需動怒,我諗幫下佢都無妨。第一,佢特意犯險進入我國,為既只係醫治 Yoshi,可見此人心地善良。

第二,如果護衛長講既情況屬實,我地都要搵方法令到吞左人類世界物件既 Yoshi 可以吐返體內既物品出黎,呢隻 Yoshi 正正可以幫我地搵方法,而且佢都係我地族人,所以點都要救。

御醫,快啲同朕 Check 下有咩方法可以幫到呢隻 Yoshi。

至於呢個人類,就暫時將佢收監。」

然後我同 Yoshi 就被帶走到唔同地方,不過我深信呢度既 Yoshi 會盡力幫助佢,所以我都尚算放心。

我就被帶到 Yoshi 族既監獄,但雖然係監獄,不過設備好齊全,又有床瞓,仲好過香港啲百幾呎樓,只係我唔可以外出。

之後嗰兩日,每當有 Yoshi 送餐黎俾我食嗰陣,我都會問我隻 Yoshi 而家點,可惜佢地都答我唔到,令到我越黎越擔心,不過我而家呢一刻乜都做唔到。

到左第三日,今次入黎既再唔係平時送餐既 Yoshi,我認得佢係御醫,我心知應該有消息,就即刻衝上去問

「請問我隻 Yoshi 點?」

御醫搖搖頭,然後講

「好抱歉,我地試左好多方法,都唔能夠幫助到佢,陛下話念在你都算係一個好人,而家就俾你見你隻 Yoshi 最後一面,然後就請你離開,因為陛下已經決定要向人類發動戰爭,第一步就係要進攻聯盟公館。」

我完全唔能夠相信御醫所講既說話,而喺我仲未能夠接受現實既時候,我已經被帶到 Yoshi 既所在地。
好好睇 加速加與
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞