大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
故入面啲Yoshi有冇得吞嘢生強?
Live左,好正
太美好.......硬係覺得luigi之後會再累死yoshi
文呢
追咗兩日,終於live咗
好睇
大護衛長用人頭保證...

想打 shi 頭但滑稽得濟放棄左

薯頭
你個故好好睇
live多次
LM
太美好.......硬係覺得luigi之後會再累死yoshi

唔好啊
yoshi無事就好啦
live
留名
係咪第一個批鬥MARIO同BITCH先
Yoshi
有文未?
「現在係新聞報導,Boshi 帶領Yoshi 族向人類發動戰爭,佢地奪取左喺 Yoshi Island 上面原本由人類管理既建築物既控制權,然後透過傳媒向世界各地發送建築物內部既影片,由影片可見,建築物內部係一個類似養殖場既地方,有好多被圈養既 Yoshi,建築物頂部係一個疑似實驗室既地方,有好多實驗用既儀器,而最令人震驚既係,地牢有一間房,有堆積如山既 Yoshi 屍體同埋一個身穿白袍既人類屍體。

而 Yoshi Island 既統治者 Boshi 更揚言要人類付出代價,事件被揭發,引發世界各地民眾舉行示威,民眾高舉 Save Our Friends,Save Our Yoshi 既標語。各地政府得悉事件之後,都派遣外交官員到冰島成立特別小組,應對今次 Yoshi 族既問題。今次新聞報導完畢。」

當我返到香港,Yoshi 既問題已經變左世界既問題,好多人都話要拯救 Yoshi,當中好多有心既人都想搵方法幫 Yoshi 吐返佢地吞左既野出黎,因為對好多人黎講, Yoshi 係朋友,並唔係工具。

而我都匿名喺網上分享左我隻 Yoshi 點樣吐返架車出黎既經過,好多人都有照住去試,但好大部份人唔得。有科學家認為,要令到佢地吐返啲物件出黎,最重要係喚醒佢地封閉左既內心,但實質既方法其實到而家都搵唔到,或者係根據唔同 Yoshi 有唔同方法吧?

而最後 Yoshi 族同人類會發展成點?
呢個又係另外一個故事了。

而我,返到香港之後,我都無搵大哥或者返公司,第一件事,就係同 Yoshi 周圍去玩。

「Luigi,呢個熱情果味雪糕好好味呢!」
Yoshi 同我講

「唔好食咁多,陣間肚痛呀。」

「我多多都食得落,以前行過雪糕店都無得食,而家要食返夠本。」

「你知道自己以前黎過?」

「隱若有啲記憶,有時會感受到附近發生緊咩事,但好多時最強烈都係你既感情。」
Yoshi 繼續一邊食一邊講。

「所以嗰陣我跳海你就黎救我?」

「嗯...我都唔太記得,好自然就跳左落去救你。」

呢一刻,我心入面有股暖流。
然後我繼續問

「係呢,Yoshi,你唔憎我地人類咩?」

「坦白講,我一出世就喺養殖場,當時咁細個已經無乜記憶,而之後黎到呢度遇到你,你就係我人生既全部喇,其他人類點我唔理,我剩係知你對我好就夠。」

我真係好感激 Yoshi 一直陪喺我身邊,然後我地今日傾左好多野,講返以前一齊相處既經歷,Yoshi 佢同我講左好多佢既諗法,傾傾下都差唔多去到夜晚。

「係呢,Luigi,你有無諗過追返 Daisy?」

「Dai...Dai...Daisy?人地都話要分開下咯...」
我帶啲失落咁講

「咁你鍾唔鍾意人先?」

「鍾意!」

「咁佢有無話唔鍾意你先?」

「咁又無...」

「無你就去追返人啦,兩個人一齊唔多唔小一定有問題架啦,咪拎出黎傾下睇下點解決囉。」

「Yoshi 點解你咁成熟既?」

Yoshi 輕輕嘆左一口氣,然後講

「有個咁唔成熟既主人,我可以唔成熟啲咩?」

Yoshi 講完之後,我地兩個都忍唔住大聲笑左出黎,然後我就同 Yoshi 返屋企,我無再泊 Yoshi 喺外面,而帶左佢返屋企瞓。
居然唔係同yoshi啪啪啪
Yoshi
呢到正評多次
yoshi真係不得了
最後係yoshi同daisy係埋一齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞