大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
謊言

佢地老豆會唔會係清掃者
謊言

佢地老豆會唔會係清掃者

多謝巴打糾正
第二朝一早,起身食過早餐,之後太太就同我講。

「你出左我地屋,轉左,行兩個路口,見到一間藍色屋頂既屋仔,嗰度就係醫生屋企,因為我要揍BB,抱歉我唔能夠陪你地一齊去喇。或者你叫Lilli 陪你去啦。」

「丫,太太...可唔可以叫醫生過黎,我唔係太方便帶住 Yoshi 出去...」

「但醫生唔出外診喎,而且佢診所設備齊全啲,幫 Yoshi 醫病都好啲嘛。」

我再諗唔到藉口同太太講,於是我決定坦白一點。

「太太,其實我係偷偷地入黎 Yoshi Island,我唔可以俾其他人類見到,如果佢地見到我,我...我就無辦法醫返好Yoshi。但請你相信我,我唔係壞人黎既...」

「我知道你唔係壞人,睇你點樣照顧我家 Lilli 同 Yoshi 就知。如果你係講平時既人類先生,佢地無咁早黎到呢條村架。」

聽到太太咁講,或者可以有試一試既價值。我見 Lilli 未起身,我都唔想打攪佢,始終佢都同我喺效外露宿左兩日,於是我就自己帶住 Yoshi 去搵醫生。

我跟住太太指示既方向黎到醫生所在既地方,我敲過門,就進入診所入面。

「呀...?好耐無見過有陌生人類黎到,請問你係...?」

入面一隻藍色 Yoshi 問我。

「醫生你好,我係帶我朋友黎醫病架。」

然後醫生見到 Yoshi 咁病既樣,就即刻衝上黎Yoshi 身邊,亦都無再追問我既身份。

「哎呀...佢發生咩事?」
醫生好擔心咁問。

「佢...佢吞左啲唔應該吞既野,而家吐唔返出黎...」

「我都係第一次見到呢種情況...你等我試一試先...」

然後我就見醫生拎左啲藥出黎俾 Yoshi 食。
但可惜,食完藥 Yoshi 都係無乜起色。

「好抱歉,我都幫唔到佢...」
醫生失望咁講。

「請問你知唔知有無方法可以幫到佢?」。
我繼續追問。

「或者你要到首都搵當地既醫生先可以,佢地不論係知識水平定係設備都比呢度好。」

聽到醫生咁講,我諗都需要去首都行一轉,之後我返到 Lilli 屋企,同太太交待左個情況。

「你可以去首都搵我先生,佢喺首都做護衛長,佢應該可以幫到你。呢度有份地圖,可以教你點去首都。」

「太太,好多謝你咁照顧我。」

太太無回應我,只係俾左一個微笑我,呢個時候,我聽到出面傳黎一陣騷亂既聲音,我由窗向外一望,我見到幾個人類四處拍門,好似喺度搵緊野。

唔通佢地搵緊我?但佢地應該唔知我喺度,會唔會係醫生同左佢地講?定係佢地發現 Lilli 唔見左,要黎搵返佢?

但而家都唔係思考既時候,我轉個身同太太講

「太太,我諗佢地係黎捉我,我要走先喇,仲有,你一定唔可以俾佢地見到 Lilli,如果唔係佢地會捉走 Lilli。」

睇住嗰班人越黎越接近Lilli 屋企,我無再交代得太多,講完之後我就將Yoshi 收返入精靈球,就衝出去離開Lilli 屋企。

一衝出去,我就俾班人發現左,佢地都即刻跟住我跑。

「唔好走呀!」

我聽到身後既人大聲嗌,但從來我都唔明嗌呢句說話既人,係咪真係會覺得對方會停喺度。

我一路跑一路跑,佢地都一路追,跑跑下就跑左出村。
走啊 !!
跑快D啊
用精靈球收復d清潔佬啦

精靈球得一個
唔好有事啊

「係呀媽媽,上次我同 Yoshi 傾計,佢話佢病左舒服,Luigi 先生係黎搵方法幫佢。」

「你出左我地屋,轉左,行兩個路口,見到一間藍色屋頂既屋仔,嗰度就係醫生屋企,因為我要BB,抱歉我唔能夠陪你地一齊去喇。或者你叫Lilli 陪你去啦。」

病到好舒服
留喺屋企打BB

「係呀媽媽,上次我同 Yoshi 傾計,佢話佢病左舒服,Luigi 先生係黎搵方法幫佢。」

「你出左我地屋,轉左,行兩個路口,見到一間藍色屋頂既屋仔,嗰度就係醫生屋企,因為我要BB,抱歉我唔能夠陪你地一齊去喇。或者你叫Lilli 陪你去啦。」

病到好舒服
留喺屋企打BB

Sorry
昏昏迷迷下打錯好多字

多謝巴打糾正
yoshi篇仲長過之苧daisy篇
加油!
唔知巴打有冇係輔仁睇過篇文 其實mario頂帽綠到發紫 bitch比browser捉咁多次...
lilli個到我諗番起丹麥女孩
揍bb
揍bb

唔知巴打有冇係輔仁睇過篇文 其實mario頂帽綠到發紫 bitch比browser捉咁多次...
lilli個到我諗番起丹麥女孩

有睇過標題不過無細心讀
揍bb

一齊揍
Yoshi明明係我mario kart入面最鍾意既
入到黎變左隔車 仲要係323
咁少人推
留名推POST
幾時有
揍bb

一齊揍

唔快d出文我揍你先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞