大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
岩喇, 出多幾個角色屌爆luigi等佢唔好咁天真 更重要係唔好累死yoshi
好好睇 屌
岩喇, 出多幾個角色屌爆luigi等佢唔好咁天真 更重要係唔好累死yoshi

個新女角色似係佢ff出黎同waluigi一樣
留名

「尋晚 Shokora 鬧得我好啱」
見到呢句我都即刻咁諗

見到呢句我都即刻咁諗

屌係喎 忽略左呢個Point添

見到呢句我都即刻咁諗

屌係喎 忽略左呢個Point添

警告你咪轉軑呀,專一追返daisy 呀
警告你咪轉軑呀,專一追返daisy 呀

係luigi身邊可能得mario同daisy係真人 其它都係佢自行ff
睇Luigi就好似見到自己 不過Luigi比我更好 起碼夠膽同Daisy表白
加速
到達芬蘭之後,我要等轉機,而 Shokora 就喺呢度落機。

臨走既時候 Shokora 同我講再見,而我又突然諗起「約會三十六計」有提及過類似既情況,於是我就同 Shokora 講

「同你傾計真係好開心,有機會我都想再同你傾計,希望我地有緣再見啦。」

Shokora 聽完之後,不斷大笑

「哈哈哈......哈哈...哈哈...唔得呀!笑到有腹肌...哈...乜你講野咁老土架?而家咩年代,我地交換contact 或者add 大家 Facebook 咪可以保持聯絡囉。」

然後我好尷尬咁回應
「呀...我都係睇書學架...」

Shokora 聽完之後,深深吸左一啖氣,停止左大笑,微笑住咁講
「Luigi,其實人同人相處唔同遊戲,唔係話你睇哂書上既攻略照住做就可以過關,每個人都係一個唔同既個體,一套理論,又點可以套哂落所有人度呢?要同人相處得好,靠既並唔係知識,而係觀察,你要時時刻刻觀察對方既肢體動作、說話、語氣、面部表情,你先知道對方心入面真正既諗法,識得喺唔同時候作出最合適既反應。」

「好似好複雜,我應該做唔到...」
我無信心咁回答

「無人一開始出世就做到,過程入面,你一定會面對好多唔同既情況,你可能會失落,你可能會妒忌,你可能會失望,甚至你可能會憤怒,但正正係有呢啲最直接既靈魂碰撞,大家先會真真正正明白對方,而往後建立既關係先會係最鞏固,而當你能夠建立到呢種關係既時候,你就會覺得之前付出既心機都係值得。當然總會有失敗既時候,咪當經驗吸收下,下次再做好囉。」

「我好似有少少明白,但具體我又應該點做...?」

「你咁問我就變到好似我寫攻略咁架喇,哈哈。不過如果你硬係要我講既,我會話用心同對方相處。同人講野既時候,唔好再好似你而家咁成日頭耷耷,眼神閃避,嘗試望住對方既眼。而且當你覺得有任何問題既時候,你可以拎出黎同大家討論,唔係話收收埋埋,諗住自己一個去處理個問題就係成熟既表現,一個真正成熟既人,係唔應該怕將個問題拎出黎同大家一齊面對既,拎出黎大家討論過,就算到最後大家真係解決唔到、相處唔到落去,都起碼唔會留有任何遺憾丫。」

「好多謝你,我會努力。」

「加油呀,我地 Keep In Touch 啦!」

我同 Shokora 交換完 contact 之後,佢就離開機場,我就繼續喺機場等轉機。等左幾個鐘,終於上返機向冰島出發。
好好睇
留名
留名支持
細個好憎princess bitch
到達芬蘭之後,我要等轉機,而 Shokora 就喺呢度落機。

臨走既時候 Shokora 同我講再見,而我又突然諗起「約會三十六計」有提及過類似既情況,於是我就同 Shokora 講

「同你傾計真係好開心,有機會我都想再同你傾計,希望我地有緣再見啦。」

Shokora 聽完之後,不斷大笑

「哈哈哈......哈哈...哈哈...唔得呀!笑到有腹肌...哈...乜你講野咁老土架?而家咩年代,我地交換contact 或者add 大家 Facebook 咪可以保持聯絡囉。」

然後我好尷尬咁回應
「呀...我都係睇書學架...」

Shokora 聽完之後,深深吸左一啖氣,停止左大笑,微笑住咁講
「Luigi,其實人同人相處唔同遊戲,唔係話你睇哂書上既攻略照住做就可以過關,每個人都係一個唔同既個體,一套理論,又點可以套哂落所有人度呢?要同人相處得好,靠既並唔係知識,而係觀察,你要時時刻刻觀察對方既肢體動作、說話、語氣、面部表情,你先知道對方心入面真正既諗法,識得喺唔同時候作出最合適既反應。」

「好似好複雜,我應該做唔到...」
我無信心咁回答

「無人一開始出世就做到,過程入面,你一定會面對好多唔同既情況,你可能會失落,你可能會妒忌,你可能會失望,甚至你可能會憤怒,但正正係有呢啲最直接既靈魂碰撞,大家先會真真正正明白對方,而往後建立既關係先會係最鞏固,而當你能夠建立到呢種關係既時候,你就會覺得之前付出既心機都係值得。當然總會有失敗既時候,咪當經驗吸收下,下次再做好囉。」

「我好似有少少明白,但具體我又應該點做...?」

「你咁問我就變到好似我寫攻略咁架喇,哈哈。不過如果你硬係要我講既,我會話用心同對方相處。同人講野既時候,唔好再好似你而家咁成日頭耷耷,眼神閃避,嘗試望住對方既眼。而且當你覺得有任何問題既時候,你可以拎出黎同大家討論,唔係話收收埋埋,諗住自己一個去處理個問題就係成熟既表現,一個真正成熟既人,係唔應該怕將個問題拎出黎同大家一齊面對既,拎出黎大家討論過,就算到最後大家真係解決唔到、相處唔到落去,都起碼唔會留有任何遺憾丫。」

「好多謝你,我會努力。」

「加油呀,我地 Keep In Touch 啦!」

我同 Shokora 交換完 contact 之後,佢就離開機場,我就繼續喺機場等轉機。等左幾個鐘,終於上返機向冰島出發。

luigi內在智慧其實都唔低
自己ff出黎既角色可以教識自己咁多樣野
睇黎佢潛意識入面都有好多野係明, 只係顯意識唔肯面對
Luigi幾時會入青山 嚴重精神病患者
一定要醫番好Yoshi呀 以前Mario Kart最鐘意用佢
yoshi 好cute
巴打加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞