大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
仲有冇
太少文喇
好想睇 yoshi!!!!!!!!
同朕check下
愈黎愈多笑位
Ok
Ok

Lm autocorrect
yoshi吞左精會點
yoshi吞左精會點

屬於生物既一部份
會吐返出黎
yoshi吞左精會點

屬於生物既一部份
會吐返出黎

你點知架
yoshi吞左精會點

屬於生物既一部份
會吐返出黎

你點知架

精好似唔算係生物

https://hk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20050504000011KK08736
yoshi吞左精會點

屬於生物既一部份
會吐返出黎

你點知架

精好似唔算係生物

https://hk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20050504000011KK08736

我都係根據老先生俾我既資料估架渣
我黎到 Yoshi 面前,見到佢奄奄一息既樣,我真係傷心欲絕,我跪左喺佢面前,聲淚俱下咁講

「Yoshi,我對你唔住,一直以黎你喺身邊陪住我,但我竟然累到你咁...

係我自己唔爭氣,成日覺得好似所有人都虧待緊我,我甘願做一個弱者,以為咁樣就係我既處世之道,所有人會可憐我、同情我,但估唔到原來我選擇做一個受害者既時候,我最終其實係傷害緊一啲關心我既人...」

我忍一忍淚水,然後繼續講
「你記唔記得,我地第一次相遇既時候,當年我儲左好耐錢,終於儲夠錢買 Yoshi,當我去到鋪頭,我第一眼就睇中左你,Full Paid 將你帶左返屋企,當時我開心到成晚都瞓唔著。」

「你記唔記得,我第一次揸住你喺條街度行,因為我唔熟路,又驚會整親你,我就揸你揸得好慢,後面既人見到我地都會爬我地頭,然後喺我地身邊講粗口,當時我覺得又嬲又無奈。」

「你記唔記得,有一次喺停 Yoshi 場,倒後既時候唔小心撞左落牆度,你仲受傷留血,我就即刻帶左你去shi 廠,師父話你要留一晚,其實嗰晚我返到屋企好內疚又好擔心你,成晚都瞓唔著。」

「你記唔記得,你係唔可以濕水,所以有時我地喺條街度,突然落雨,我都會即刻停低你喺一邊,然後我地兩個就排排坐喺度睇雨景。」

「你記唔記得,我當年終於考到牌成為水管工程師,我就同你慶祝,然後我飲左酒唔可以揸你,我就孭住你返屋企。」

「你記唔記得,之後迪士尼開左,原本我地想入去迪欣湖度野餐,點知行錯路,仲要入埋禁區俾人罰錢。」

「你記唔記得,近幾年我帶你去做定期檢查,師父都叫我換左你,但我每次都果斷拒絕,因為對於我黎講,你係我既朋友。」

「你記唔記得,我同 Daisy 表白嗰一晚,我出發前好緊張,喺你面前模擬表白嗰一刻,我將你當做 Daisy,模擬左七次。」

「你記唔記得,上次新年我俾 Peach 要求留喺香港OT,唔可以同 Daisy 去旅行,我當時都好唔開心,搵你陪我傾計傾左成晚。」

「你...一直陪住我成長、受挫折、開心、不甘、緊張、憤怒、沮喪、哭泣...

你一直喺我身邊...

但我最後同 Daisy 分手之後,我竟然唔記得左仲有你喺我身邊...

我...我竟然...去做傻事...

但面對咁無用既我
你諗都唔諗自己既安危就跳入水黎救我...

Yoshi,其實一直以黎,除左對唔住,我而家最想同你講既係一句

多謝你......」
yoshi
好傷心
Yoshi
Yoshi
俾返少少好事俾luigi得唔得 佢已經遇過太多壞事
Yoshi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞