大家好,我係孖寶兄弟既Luigi,有人話我既人生係一個悲劇

1001 回覆
713 Like 8 Dislike
各位巴絲
呢兩日去左大陸
會盡快寫文

又上大陸叫雞

搵MONA同TINA?

Mona 同 Tina 喺冰島
跪求鋼琴純音樂 好好聽!
個故好正 初初以為短篇故 睇睇下又唔少字

感謝巴打
返去會試下錄返

等你呀!
Luigi 加油
各位巴絲
呢兩日去左大陸
會盡快寫文

又上大陸叫雞

搵MONA同TINA?

Mona 同 Tina 喺冰島

mona 同 tina 去左中国公幹
電腦睇是咁的

2000蚊1Q

加八舊多1Q

名 歲數 電話 價錢 唔知最後果串英文解咩

我而加係台灣 好想試下個電話係咪真
等出文
F5都爛啦
正當我唔知自己做錯乜既時候,我又再去搵 Shokora 問問題,我將頭先所有對話打一次俾 Shokora 睇,Shokora 好快就打電話俾我。

「喂 Luigi,你有無搞錯,其實你知唔知自己做緊啲乜?你剩係顧住自己感受,你有無諗過 Daisy 諗緊乜?」

「我諗住佢會掛住我地以前既生活...」

「首先,我相信大家都唔會否認你地一齊係開心既,但當初 Daisy 提出同你分手,其實佢都下左好大決心,你仲提返以前既事,咪即係令佢諗返起當初決定同你分手既感情。

同埋我咪叫左你要多啲觀察對方既反應囉,你講完幾句見人無乜反應就唔好再講啦!」

「你可唔可以教我點做...?」

之後Shokora 深深嘆左一口氣。

「Luigi,其實你而家最需要既並唔係纏住 Daisy 或者繼續對佢好,你最需要既係改變自己。」

「改變自己?」

「無錯,除左頭先我講過你要多啲留意對方既反應之外,你最需要既係改變你自己對 Daisy 既需求。記住,人地已經唔係你女朋友,佢做乜,同邊個一齊,去邊玩,都已經唔關你事,你唔可以再好似以前咁既心態。」

「但...我仲係好鍾意佢...好想同返佢一齊...」

「你想同返佢一齊,就更加要改變自己,要再次吸引 Daisy,並唔係用以前既事黎打動佢,正如我頭先講,你講以前既事只會令佢諗返起佢同你分手既決定,你越講佢只會越心煩。」

「咁我可以點樣可以再次吸引 Daisy?」
我好似望到一啲曙光。

「你呢排唔好搵 Daisy 見面住喇,你等大家再沉澱下先啦。同埋我覺得你應該搵啲新野令自己投入,去學下新興趣又好,出走去見識下世界又好,咁樣對大家都好。」

聽完 Shokora 講野,我明白我真係需要改變自己,於是跟住既時間,我無再搵 Daisy,我嘗試去搵下啲新既野做,我去報名參加唔同既興趣班,學下新野識下新朋友。無錯,個人放開左好多,雖然我都仲係掛住 Daisy,但我已經無左之前嗰種好重既負能量。
agger 分手死chur真係好黑人憎
Daisy咪幫緊手宣揚人類要善待Yoshi嘅
咁Luigi同佢隻Yoshi其實係呢場運動嘅先驅喎
比Daisy知道仲唔當佢神咁拜?
Daisy咪幫緊手宣揚人類要善待Yoshi嘅
咁Luigi同佢隻Yoshi其實係呢場運動嘅先驅喎
比Daisy知道仲唔當佢神咁拜?

應該遲早會爆出嚟
不過,爆出嚟Luigi會野嚟好多爭議,上哂新聞
文呢
文呢
啱啱喺大陸安全返到黎
會盡快出
push
樓主係咪俾人留左喺大陸?文呢?
好擔心佢
諗住出翻幾多篇黎補償
好耐無追故追到咁有感覺
成個故好真實
睇得出你好用心
加油呀
啱啱喺大陸安全返到黎
會盡快出

仲以為你上大陸叫雞俾人行政拘留出唔到文
樓主比心機
無搵 Daisy 已經成個月,呢個月黎我都係去學下唔同既野,學煮野食、釣魚、瑜伽、攀石、跳芭蕾舞、唱歌...

但奈何都搵唔到一樣自己真正有興趣既事。

今日我如常咁上網,上上下突然收到個 pm

「巴打你好,我係組織 Save Our Yoshi 既義工,之前我睇你個 post,知道你係少數可以幫助 Yoshi 搵返心靈既人,唔知方唔方便,我地想搵你同你隻 Yoshi 做個訪問。」

義工組織?救Yoshi?唔通係 Daisy 個組織,唔通呢個人係 Daisy?但好明顯我知道自己 FF 緊。

其實我都好想幫助 Yoshi,但因為我應承過 Boshi 唔可以提及 Yoshi Island 內部既情況,於是我只係將我喺網上講既方法同佢講一次。

「巴打,請問你係點樣令你隻 Yoshi 搵返佢自己內心既呢?」

「我同佢一齊已經差唔多廿年,我都係不斷同佢傾計,講返以前同佢一齊既事,講下講下佢就吐返部車出黎就好返。」

「你一直都有同佢傾計既習慣?」

「唔算有,只係嗰陣我隻 Yoshi 濕左水,病左,但我搵左好多方法都幫唔到佢,最後我想向佢道別既時候,奇跡就發生左。」

「聽到真係好令人感動!係呢,唔知可唔可以親自見一見你同你隻 Yoshi 呢?」

如果係平時,我係絕對唔會同網友見面,但我諗到呢位絲打可能係 Daisy,就算唔係,呢個都可能係 Daisy 既義工組織。

呀...唔得,我唔可以再咁樣對 Daisy 有需求,我應該要帶著一個真心幫 Yoshi 既心去見面。

於是我徵得 Yoshi 同意之後,我就約左呢個義工星期六見面。

一到星期六,我著住便服黎到見面既地方,餐廳入面坐住一個女仔,佢見我帶住 Yoshi,就即刻衝上黎。

「你就係 水管工之怒 巴打?」
我點點頭,然後就問

「你就係 大隧道 絲打?」

然後佢好尷尬咁答
「個 Account 係我朋友架,你叫我 Tina 啦。」

「你都叫我 Luigi 啦。」

「係喇,我可唔可以問你隻 Yoshi 幾個問題?」

我同 Yoshi 都點頭同意,然後Tina 就開始

「係呢 Yoshi,請問你會唔會有封閉心靈時期既回憶?」

「有少少,但唔算強烈。」

「但你認得你主人?呀...認得 Luigi?」

「認得。其實我嗰陣仲係睇到野聽到野。」

「咁當你搵返自己既心靈既時候,係咩感覺?」

「um...當 Luigi 講起我地既回應既時候,我個心突然暖暖咁,跟住就好似瞓醒覺咁。」

「回憶...」
Tina 細細聲講。

然後 Tina 繼續問左我同 Yoshi 好多問題,我地都好樂意解答佢既問題。

最後 Tina 問左我同 Yoshi 一個問題

「你地有無興趣加入我地組織一齊去幫助世界各地既 Yoshi?」

正當我仲猶疑緊既時候,Yoshi 一口就答應左,咁既然 Yoshi 答應,我都無理由拒絕...
有文

追到live
好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞