[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
睇番一兩年啲相 發覺愈黎愈殘 眼圈愈黎愈大 皮膚又愈黎愈差
女人唔keep真係好快殘
愈勤力啲敷mask先得

冬天懶左好多敷mask
呢啲天氣濕焗又唔想搽咁多skincare驚有暗粒

啱啱睇左#1 cruelty free個網
有咩brand係cruelty free而唇膏好用?
我立眼睇lip product比較出名我淨係識ofra

KVD, abh
突然失憶諗唔起

好 google吓有無啱心水先

KVD好多假貨 唔知邊度買好

個人覺得Cruelty free 產品多數細brand
如果要買多數係佢地既官網買?

NARS, rms, hourglass, bm都好大品牌下
(不過nars同bm母公司係shiseido)
都有唔同途徑買

好想買NARS Anita

我有買
anita
我覺得anita算係my lips but better
啱我唔化妝用
anita

好撚想錫落你個嘴到
我試過影上嘴圖 嘴型太唔靚 放棄
anita

好撚想錫落你個嘴到

俾你錫
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/22/234400_ab5b8613b3815b4e77ff6d1d6e3b3fc0.jpg[img]anita

好撚想錫落你個嘴到

俾你錫

anita乾唔乾?long唔long lasting?
大家有冇睇JEFREESTAR
見到佢REVIEW NICOLE GUERRIERO x ANASTASIA GLOW KIT好心動
但係香港又無得賣

KVD, abh
突然失憶諗唔起

官網唔送香港 當初諗過搵代購但上網睇先知勁多假貨

Kvd同abh
兩個牌都好紅
極多假貨
上星期abh畀人偷左成個倉既貨 可能遲d有真貨放上網

最驚買到假野搽爛嘴
希望kvd快啲俾retailer入貨

Kvd係難買d
美加果邊可能已經好夠做
唔記得有無絲打講過

請問邊到有得買
唔記得有無絲打講過

請問邊到有得買

Aeon $12店

KVD, abh
突然失憶諗唔起

官網唔送香港 當初諗過搵代購但上網睇先知勁多假貨

其實咁啱香港興既brand都唔係cruelty-free姐, 好多香港人未必熟悉既外國大brand都係cruelty-free, 第一頁個list應該好多都係得歐美有得賣既牌子, 但宜家d人都興上外國網訂野返黎啦, 例如sf, lookfantastic呢d網, 一黎平d, 二黎有好多香港冇既牌子, 所以大家可以發掘多d好用既唇膏

只係香港無咁興
但外國好多已經算係大牌
Sephora 上得架已經算好大牌子

Buxom 又係幾好J
記得係cruelty free
但香港好少人提

KVD, abh
突然失憶諗唔起

NARS, rms, hourglass, bm都好大品牌下
(不過nars同bm母公司係shiseido)
都有唔同途徑買

好想買NARS Anita

Nars人名系列
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/22/234400_ab5b8613b3815b4e77ff6d1d6e3b3fc0.jpg[img]anita[/url]

好撚想錫落你個嘴到

俾你錫

乾就唔係好乾
不過唔係幾long lasting
次次食完嘢就要補一補
見到佢REVIEW NICOLE GUERRIERO x ANASTASIA GLOW KIT好心動
但係香港又無得賣

佢同kvd炒左
就捧abh

Glow kit岩西人用多d
唔記得有無絲打講過

請問邊到有得買

Aeon $12店

有無話邊一間先有
唔記得有無絲打講過

請問邊到有得買

Aeon $12店

有無話邊一間先有

你試下去大間少少既搵下
黃埔 旺角 太古
啲pr最鍾意成set咁送

好黑人憎 見到係咁送真係好反感

咁如果送俾catie/查理呢d,大家會唔會覺得好少少

Catie我覺得都好誇張 開始反感
不過佢自購既野都算係貴同買得密
d beggar 真係唔買野咁款
台灣我自己比較中意睇晨雅同大沛
香港我就睇bibi0518同黑咪

晨雅我冇睇過 睇下先
台灣我近排覺得小米都ok

Catie 都係個句
我唔係唔鍾意佢個人 係佢講d野好廢 咩都話好用 咁我睇來把撚呀
全部買曬咪得囉 仲洗鬼睇youtube

聽完你話佢ok 等我睇下小米先

香港既話會睇Bethni 佢好詳盡
起碼知件野係好唔好用

Catie其實我都見過佢會話某d野唔好用
不過我個人覺得佢皮膚咁好,底妝類嘅測試都無乜參考價值姐。
我個人嚟講都覺得佢係一個好認真嘅beauty blogger,除左收試用都會自己買好多野試,同埋我諗佢都有揀過產品先接嘅,佢都算多人訂閱,如果佢要走全廣告路線其實好易。
講到好打手feel 我係由佢第一條片睇到而家 都唔覺佢變太多嘅,佢其實不嬲都有賣開廣告,不過未咁紅前無咁多人講
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/22/234400_ab5b8613b3815b4e77ff6d1d6e3b3fc0.jpg[img]anita[/url]

好撚想錫落你個嘴到

俾你錫

乾就唔係好乾
次次食完嘢就要補一補

我仲未搵到啱心水既豆沙色
但係香港又無得賣

佢同kvd炒左
就捧abh

Glow kit岩西人用多d

KVD同ABH.. 我係比較鐘意後者

好撚想錫落你個嘴到

俾你錫

乾就唔係好乾
次次食完嘢就要補一補

我仲未搵到啱心水既豆沙色

我都未所以用住先
月頭開始用化妝水同保濕cream...
但用完之後塊面唔知點解好似仲油左咁
想問係咪正常?
香港youtuber 我睇franka kit
雖然個樣麻麻不過幾有心
月頭開始用化妝水同保濕cream...
但用完之後塊面唔知點解好似仲油左咁
想問係咪正常?

dont use too much
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞