[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
有無人用過benefit hoola - soft Matt 果隻

喂我都有興趣喎HOOLA BRONZER 但用LIQUID好咩

Hoola做陰影幾好
但唔啱做鼻影

有無人用過benefit hoola - soft Matt 果隻

喂我都有興趣喎HOOLA BRONZER 但用LIQUID好咩

Hoola做陰影幾好
但唔啱做鼻影

唔該哂樓上既絲打
Btw 唔準笑
岩岩係ig見到有條友個樣咁膠
禁入去原來係jjjoann

細我兩年既中同 係學校偷野出哂名, 唔想再見到佢個膠樣

嘩details ?

細單野唔講, 講最大單個件
佢同班有個好朋友, 屋企中上家庭
有次佢去呢位好朋友屋企玩, 係人地屋企偷走左兩個LV袋
(佢真係趁人地去廁所, 偷完袋, 唔出聲走先個隻, 事後話有事返屋企先)
過左兩日個朋友發現左之後, 質問佢 嘈到要報警架啦
佢就認係偷左, 賣左俾MILAN站.
本身話報警, 點知JOAN屋企人話買返個袋俾佢, 希望唔好報黑警
最後JOAN佢地一家人返MILAN站買返個兩個袋俾人

呢件事我地學校唔知, 但所有同學都知 佢好似無係我地學校畢業就QUIT左.

原來佢係咁 我睇佢ig以為佢都應該係中產
佢以前個樣幾靚 未膠之前

Hoola做陰影幾好
但唔啱做鼻影

咁心急
唔該哂樓上既絲打
Btw 唔準笑

嘩details ?

(佢真係趁人地去廁所, 偷完袋, 唔出聲走先個隻, 事後話有事返屋企先)
本身話報警, 點知JOAN屋企人話買返個袋俾佢, 希望唔好報黑警

呢件事我地學校唔知, 但所有同學都知 佢好似無係我地學校畢業就QUIT左.

嘩呢條友係youtuber ?
唔該哂樓上既絲打
Btw 唔準笑

岩岩都想講 佢個樣本身都ok 唔知幾時開始隻眼變得勁恐怖 好唔自然 再睇返佢之前比蘋果拍果條片 係化妝技術定乜
想問絲打們有咩有效既方法美白牙籤但又唔會太傷牙
Google 過好多方法 但都好似會變敏感牙齒

美白牙籤

我有用crest牙貼
用左一半 白左少少
都冇變敏感牙齒啊

等我實習完把心一橫試下先

我用過兩盒無變敏感牙齒
但有時貼貼下會突然好痠
我係將佢分半貼 唔好貼到牙肉 淨係貼外面

痠左咪即係變敏感左囉?
最近勁多所謂kol同youtuber+beauty blogger 都收到Revlon新出嗰支好幼既唇膏
係咁宣傳
於是琴日去左萬寧拎黎聞一聞
又係嗰啲勁臭既味
但呢次冇之前出嗰支ultra HD matte咁臭
(講起臭既唇部產品
我覺得apieu嗰支ysl替代色陣味都幾難頂,好似人工既乳酸味,但隻色真係好靚

自從聞完嗰支ultra HD matte之後每次買唇膏前都要聞一聞睇下自己接唔接受到
Btw Revlon啲單色胭脂好似幾靚

Ultra hd 真係勁臭
初初出果時我以為我個鼻係咪有事
唔該哂樓上既絲打
Btw 唔準笑

嘩details ?

佢屋企窮架 講真, 係IG要做紅人, 你唔扮到自己有D錢有D TASTE 邊個睇你姐
其實仲有好多野爆, 但我次次聽完D八卦就唔記得 要問返我D中同

最記得係 佢以前IG有張相, POST自己屋企有盞FENDI燈
JUST IN CASE大家唔知, 俾圖

然後有中同即刻踢爆, 上過佢屋企傾PJ, 間屋根本無裝修可言, 佢係偷相扮自己屋企
最近勁多所謂kol同youtuber+beauty blogger 都收到Revlon新出嗰支好幼既唇膏
係咁宣傳
又係嗰啲勁臭既味
(講起臭既唇部產品
我覺得apieu嗰支ysl替代色陣味都幾難頂,好似人工既乳酸味,但隻色真係好靚

自從聞完嗰支ultra HD matte之後每次買唇膏前都要聞一聞睇下自己接唔接受到

D Fds仲話好香
真心唔明
色幾靚都唔會擦上咀
係咁宣傳
又係嗰啲勁臭既味
(講起臭既唇部產品

D Fds仲話好香
真心唔明
色幾靚都唔會擦上咀

真係臭到
係萬寧搽上手之後隻手臭足一日

入手 但估唔到05nude色會斷貨
Ba幫我上佢拎勁多都勁淡色
啱哂手殘

幾靚喎,幾錢呀
唔知黑黃肌啱唔啱用

好想用KITTYCAT+FOREVER LIT日日強姦自己塊面
然後其他色用黎做EYESHADOW

Hoola做陰影幾好
但唔啱做鼻影

咁心急

左邊HOOLA右邊CANMAKE??

嘩偏粉嘅 幾靚

嘩偏粉嘅 幾靚

都係 搽完第二層
crop淨個嘴就唔會覺得好紅
但我自己有化埋眼妝 拼埋一齊就會覺得好濃妝

嘩偏粉嘅 幾靚

都係 搽完第二層
crop淨個嘴就唔會覺得好紅
但我自己有化埋眼妝 拼埋一齊就會覺得好濃妝

呀補充多句
唔該哂樓上既絲打
Btw 唔準笑

嘩details ?

佢屋企窮架 講真, 係IG要做紅人, 你唔扮到自己有D錢有D TASTE 邊個睇你姐
其實仲有好多野爆, 但我次次聽完D八卦就唔記得 要問返我D中同

最記得係 佢以前IG有張相, POST自己屋企有盞FENDI燈
JUST IN CASE大家唔知, 俾圖

然後有中同即刻踢爆, 上過佢屋企傾PJ, 間屋根本無裝修可言, 佢係偷相扮自己屋企

咁無聊既人都有

入手 但估唔到05nude色會斷貨
Ba幫我上佢拎勁多都勁淡色
啱哂手殘

幾靚喎,幾錢呀
唔知黑黃肌啱唔啱用

$190 之前有絲打review過話黑黃唔係太好睇
但可以去專櫃試下先

我用呢隻紫色菊花打底
再上Nars impassioned
勁靚

咁心急

左邊HOOLA右邊CANMAKE??

我覺得Tony moly都唔錯
Hoola同Canmake我都有呀
Tony moly性價比最高
但hoola都真係堅好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞