[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
最近去左shiseido做皮膚測試, 佢話我黑色素指數高過50幾...想問下絲打有無美白精華介紹有效抑制底層黑色素? 已經唔求去到本身d雀斑, 但求抑制到同淡到都滿足, 有少少想買white Lucent美白精華, google過成份, 但原來台灣無出呢隻, cosdna個網無呢個Product o既成份...有無絲打知有咩美白product成份堅有效?

記得之前有絲打推過laneige個支好work

cosme decorte曲酸美白精華
做過功課評價好似都幾高
同埋caudalie美白精華都成日有人提

利申 兩隻都未用過 不過諗住試

唔該絲打

用緊Cosme decorte 曲酸黑色枝精華
真心得
淡到斑 我本身偏白所以唔太覺成面用完會白佐

哇!!!好燒呀!!絲打買幾錢?
係咪呢枝?

有冇人想試tarte foundation
我喺澳洲買咗支唔啱色 用咗一次 未過期
fair light honey
唔洗錢

I want
Ok ?

pm me

無得pm 你有無tg

係咪冇左 想試下
tg. aplui1031
新指甲油
有冇人用過nars soft creamy concealer
(唔記得係咪呢個名 總之係一罐仔 mousse狀果隻)
見bethni都話好用心思思想試
有冇人用過nars soft creamy concealer
(唔記得係咪呢個名 總之係一罐仔 mousse狀果隻)
見bethni都話好用心思思想試

nars soft matte complete concealer 先係

補圖

我日日都daydream
最近搵返啲買咗好耐嘅眼影嚟用 發現呢盒幾好 好靚嘅粉紅色 不過有啲飛粉
一開carousell就見到有人賣$12洗樸水賣$38 佢係咪唔知12蚊店有
一開carousell就見到有人賣$12洗樸水賣$38 佢係咪唔知12蚊店有

笑咗 寫明係daiso但係賣38
究竟邊個𢦀鳩會買

cosme decorte曲酸美白精華
做過功課評價好似都幾高
同埋caudalie美白精華都成日有人提

利申 兩隻都未用過 不過諗住試

唔該絲打

用緊Cosme decorte 曲酸黑色枝精華
真心得
淡到斑 我本身偏白所以唔太覺成面用完會白佐

哇!!!好燒呀!!絲打買幾錢?
係咪呢枝?

係呀
1150 套裝
有d 細版仔送

韓國樂天免稅196USD有孖裝
Tati之前正評lancome膠花,nikkitutorials個toofaced collab palette
比人小
佢就話人人覺得好用嘅都唔同,呢個只係佢個人意見
喂,人人審美觀唔同,但都會知邊啲係一致會話樣衰呱

我見過真人jade同nono

Nono真係好似nono
Jade好似狐狸。。。。。。。。
佢男友好矮

Tati同nikki都愈來愈多人屌
Nikki勁多人話佢講大話
E.g. Swatches 之前做左好多手腳,令d色勁出色
我個人覺得Nikki化左妝個樣好似上左個盔甲咁,已經唔係化妝既層次,咁樣化完出來會畀人笑到仆街
所以無睇好耐

nikkie makeup 係勁既
但真係愈來愈乜鳩都話好用
我都係最愛Kathleen

我都鐘意Kathleen 雖然佢啲眼妝對我黎講太誇張
但一有新片都會即睇

Kathleen感覺都係扮真。。。
Colourpop liquid lipstick講到勁好用
Nikki review假但眼妝技巧真
Jstar我係睇佢好有錢同佢條仔好靚仔
但我真係好懷疑佢條仔嘅真心。。。
最近搵返啲買咗好耐嘅眼影嚟用 發現呢盒幾好 好靚嘅粉紅色 不過有啲飛粉

都係桃紅系,我j緊呢盒
香港我點搵都無

Aeon $12店

呢個長期都斷貨,問親又話唔知幾時返貨,唔知邊 度有貨,搞到每次見親都要囤半打以上

我次次去都有貨wor 所以淨係囤左兩枝

屌,半年前我去荃灣三間無,天水圍無,元朗又無,最後我去到日本高松見到有DAISO 即刻狗衝,人地間舖僅餘四枝我即刻要哂,呢排貨量又充足返

哩枝洗掃得唔得?

我有用佢黎洗掃洗粉撲
洗掃的話唔好用呢支黎洗動物毛 好傷

蠢蠢一問,洗BB都ok嫁可?

洗BB通常都用番佢塊梘
之後拎埋去洗掃
12蚊店果個次次洗完都覺得d掃有層野
要再用沐浴露果d洗多轉先ok
我自己咁覺得啦 不喜勿插

多謝解答

之前都係ig見過
狗到仆街
跟住有人留言話賣$12
佢就答話香港無貨之類

我見有啲舖頭仔都係賣$18 人地要交租都係貴6蚊
佢點好意思賣貴咁多
有冇人想試tarte foundation
我喺澳洲買咗支唔啱色 用咗一次 未過期
fair light honey
唔洗錢

I want
Ok ?

pm me

無得pm 你有無tg

係咪冇左 想試下
tg. aplui1031

係呀 我bookmark左
如果我唔岩色再轉讓比你 sorry
不過個位絲打未比tg me
碌碌下ig以為自己都見到龜頭唇膏

都係桃紅系,我j緊呢盒
香港我點搵都無

我覺得用呢盒會好易化到眼腫咁 可能我唔識化

個殻 好醜下
呢個係貓頭

屌 買咗仲諗住送比人

個殻 好醜下
呢個係貓頭

殼係右邊3枝 唇膏要分開買
反而覺得唇膏唔靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞