[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike

想問下如果去暗粒,邊款推介?
見佢咁平想試下

暗粒呢,有兩方面著手

一黎就係清走佢,可以用酸黎到exfoliate,佢有乳酸同埋AHA 可以揀,要keep住用,用一陣先會慢慢咁將底既野推上面。不過我個人有枝gel plus未用完,呢枝其實係幾好用。

又或者去做facial 俾人針清,雖然係痛但最快捷

之後減少油脂分泌可以用niacinamide 同埋advacned retinoid,都可有效減少再積聚暗粒
有冇絲打有用clinique cheek pop
因為睇過swatches有幾隻色都想買
但成屋都係胭脂 所以短期內最多買兩個
大家又有冇啲咩心水
Catie提過既ginger pop都好似幾靚
有冇人用緊

之前呢到狂推紫色

我都記得

紫色我都有諗
但有ig blogger話好淺色都係打底等蘋果肌出啲
宜家好似仲係$190?
唔差太遠我就去門市買
我見好似都冇亂送比班beggar(有送過但冇其他brand咁誇 我當冇亂送)

我自己買左Tony moly既紫色 上面都幾好睇
可以試左紫色岩唔岩自己
始終膚色會影響效果

大家又有冇啲咩心水
有冇人用緊

之前呢到狂推紫色

我都記得

紫色我都有諗
宜家好似仲係$190?
唔差太遠我就去門市買
我見好似都冇亂送比班beggar(有送過但冇其他brand咁誇 我當冇亂送)

可以試左紫色岩唔岩自己
始終膚色會影響效果

未訓醒
愈買唔到愈想要 成日心思思諗住佢
大家又有冇啲咩心水
有冇人用緊

之前呢到狂推紫色

我都記得

紫色我都有諗
宜家好似仲係$190?
唔差太遠我就去門市買

可以試左紫色岩唔岩自己
始終膚色會影響效果

未訓醒
愈買唔到愈想要 成日心思思諗住佢

屌當我無講過 出位價

Jjjjjjjjjjjjjjed
又要買 我都要斬手指啦

屌好撚靚呀

好撚靚呀 要買佢老味

買啦買啦
係唔會後悔既色

絲打 知唔知仲有邊隻物理性防曬潤唇膏?
elta有出 但200蚊好貴
lavera都有
好似冇乜選擇咁

有絲打講過有防曬既都係有毒
絲打 知唔知仲有邊隻物理性防曬潤唇膏?
elta有出 但200蚊好貴
lavera都有
好似冇乜選擇咁

有絲打講過有防曬既都係有毒

我粒bb用左接近10個月
終於頂唔順春天咁潮濕就發左毛
我好奇剪開佢 但無之前絲打post個粒發毛野咁勁

買左Etude House新出個隻lip tint好正
d色夠實色 又有少少玻璃咀feel
重點係夠平!!! 52蚊一支
講緊呢支 借住catie facebook d圖先
fb有晒佢d上咀圖喔
iherb買左rt蛋 70有找
iherb買左rt蛋 70有找

貴wor 絲打
我想問下我隻腳二趾同尾趾係咪有灰甲?
我啊媽話唔係 但男朋友又話係

唔係好識
幫推

應該唔係
我之前腳指公都有試過咁
但腳甲生長左剪走左 塊甲靚返晒
有無人用過benefit hoola - soft Matt 果隻

喂我都有興趣喎HOOLA BRONZER 但用LIQUID好咩

Hoola做陰影幾好
但唔啱做鼻影

除左hoola 仲有咩陰影推
已經有hoola,canmake就唔想試

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞