[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
見大家咁推用bb上妝
我岩先都去fingershopping買左個bb黎試下
本身用開131掃 但總覺得上完有啲厚

另外想問雙眼皮貼/膠邊種好d?
研究過貼就話持久啲但又明顯啲
膠就自然但可能會過敏
但之前見過有人用貼都要上啲膠水去塊貼度先痴到
貼既話顏色方面又有透明又有肉色又有網紋冇紋⋯
多到唔識揀
網上見有人介紹3m個隻,但想問自己剪易唔易?
利申:內雙

我以前內雙
用用下雙眼皮膠水變左外雙 已經幾年冇用都仲係都好雙
我用過好幾隻膠水 乾左都會有白色
之後終於揾到隻透眀完全睇唔出嘅
以前都有用過膠紙 好難剪
同埋唔化眼妝好顯眼
可能係我問題

好羨慕 不過我無恆心日日痴
最後都係接受內雙了

我痴左2年就變左外雙
不過膠水要慢慢黎 唔可以一開始就痴得太外
會變3眼皮
btw 我之前用嗰隻膠水sasa好似有
每次用少少就得 我一枝用左大半年

想問下內雙 雙眼皮膠水係搽係邊個位? 我搽係眼中間既眼摺位對上 但痴完同我平時隻眼無分別 係咪我痴錯位 不過都可能我眼皮太厚
其實kate呢隻唇彩好好用
又唔癡,又潤,又唔卡唇紋
我有三色

同佢個頭勁勁勁好揸
我有三色

好靚
估佢唔到
尋晚絲打又話有tom ford上嘴圖既

好想睇
我有三色

我覺得有少少痴 但係幾好用既
Rd2
我有三色

好靚
估佢唔到

我覺得好痴
同埋唔潤 會甩皮

對我黎講係激好用
痴嘅程度我覺得同TF一樣
我覺得好正
所以先收左三枝
係呀 我呢枝係rd2
之前絲打share有得拎cm草本sample,原來係一樽仔既size,好揼本 ,應該會用到七至八次

利申:混油皮

btw,大家有冇聽過依支野?有朋友用完C20 d斑同暗瘡印都淡左,同有光澤左,日本買就平d,我燒著左 img]

屋企人有買
聽佢地講話真係有效同會白左 日日搽既話
不過都幾貴下
c20都去到好強效下 c5就係普通印同黑眼圈

如果大家有睇開wayne goss 既片,應該知道佢有推介the ordinary 呢個牌子
佢有一枝Vitamin C 23% + 透明質酸 2%,唔好講笑,d 千年暗瘡印真係退得好快,毛孔細左,重點係呢枝野30ml 只係賣3.9 英鎊,有興趣可以係英國victoria health 度買,集運返黎香港,佢官網都有賣,但以美金計,同埋貴幾多下

另外佢既vitamin A同 B3又係平得黎有功效,正打算用哂手頭上既再補貨,因為最近佢出幾枝新野,係同pixi glow tonic 同樣成份的toner,以及30% AHA peeling

好吸引 好彩我嚟緊過英國讀書
到時候買嚟試先

哇 之前有絲打講the ordinary
原來真係好用架 但英國個個網係可信?賣得咁平
唔該你

係咪呢隻啊絲打

bingo
不過買之前建議睇下佢個regimen guide,因為有d 產品唔可以crossover咁用,同埋佢既vitamin C都有四隻唔同產品,有唔同濃度同form,有辣有唔辣任君選擇

如果係用呢枝 23% 既,建議用保濕serum 先打底再逐少逐少咁搽上去,千祈唔好搽眼底,我乾左好幾日

絲打 你上面提到vit c 入面有椰子油成份 咁上面感覺會唔會好油?因為我用太油嘅嘢會起暗粒 另外想問下用 a b3 c 三隻精華一齊用 係咪會分成朝早用c 夜晚用ab咁㗎?同埋如果係有生緊嘅暗瘡喺面 搽c係咪要避開嗰啲位?

好想睇

Sorry 尋晚訓著左 等我今晚
我有三色

好靚
估佢唔到

我覺得好痴
同埋唔潤 會甩皮

對我黎講係激好用
痴嘅程度我覺得同TF一樣
我覺得好正
所以先收左三枝
係呀 我呢枝係rd2

我之前買過rd01 隻色幾靚嘅
但真係好唔鍾意佢上嘴個感覺
拿拿聲賣左佢

我用完嘴嘴好軟 我係超乾嘴
我覺得佢感覺有啲似好pigmented嘅唇油
但話會由黑變色嗰枝我無入,感覺麻麻

好想睇

我都暗中期待緊

好想睇

我都暗中期待緊

暗中期待緊 笑咗
有冇保濕gel好推介?
唔知買邊隻好
之前用過gel同cream
覺得gel會岩自己用多d

好想睇

我都暗中期待緊

暗中期待緊 笑咗

默默咁被燒。。。然後默默咁比錢
我都好想睇tf
事關我未買過咁紅 成日覺得自己搽咁紅會好惡
我有三色

好靚
估佢唔到

我覺得好痴
同埋唔潤 會甩皮

痴就算了 好怕痴

好想睇

我都暗中期待緊

暗中
搞到我好心急咁

屋企人有買
聽佢地講話真係有效同會白左 日日搽既話
不過都幾貴下
c20都去到好強效下 c5就係普通印同黑眼圈

如果大家有睇開wayne goss 既片,應該知道佢有推介the ordinary 呢個牌子
佢有一枝Vitamin C 23% + 透明質酸 2%,唔好講笑,d 千年暗瘡印真係退得好快,毛孔細左,重點係呢枝野30ml 只係賣3.9 英鎊,有興趣可以係英國victoria health 度買,集運返黎香港,佢官網都有賣,但以美金計,同埋貴幾多下

另外佢既vitamin A同 B3又係平得黎有功效,正打算用哂手頭上既再補貨,因為最近佢出幾枝新野,係同pixi glow tonic 同樣成份的toner,以及30% AHA peeling

好吸引 好彩我嚟緊過英國讀書
到時候買嚟試先

哇 之前有絲打講the ordinary
原來真係好用架 但英國個個網係可信?賣得咁平
唔該你

係咪呢隻啊絲打

bingo
不過買之前建議睇下佢個regimen guide,因為有d 產品唔可以crossover咁用,同埋佢既vitamin C都有四隻唔同產品,有唔同濃度同form,有辣有唔辣任君選擇

如果係用呢枝 23% 既,建議用保濕serum 先打底再逐少逐少咁搽上去,千祈唔好搽眼底,我乾左好幾日

絲打 你上面提到vit c 入面有椰子油成份 咁上面感覺會唔會好油?因為我用太油嘅嘢會起暗粒 另外想問下用 a b3 c 三隻精華一齊用 係咪會分成朝早用c 夜晚用ab咁㗎?同埋如果係有生緊嘅暗瘡喺面 搽c係咪要避開嗰啲位?

我都係好易有暗粒啊 vit C 應該夜晚用好啲?
我都好想睇tf

我唇色本身都好深 但呢隻上嘴唔會好紅
係自然血色
最近搵返啲買咗好耐嘅眼影嚟用 發現呢盒幾好 好靚嘅粉紅色 不過有啲飛粉

好靚 想買粉紅系既眼影盤, kate新出果隻metal glamour eyes有兩款粉紅色好似都幾靚

不過好似你果款靚d 其實飛粉係咩意思? 即係d閃粉好易跌落下眼?

我見好多日本妹子都有買 好似好正

Lunasol既眼影係幾好用

我覺得除咗飛粉之外都幾好

有冇人有佢隻beige beige 見到好似話經典咁
我都好想睇tf

我唇色本身都好深 但呢隻上嘴唔會好紅
係自然血色

我係唇色太淺所以搽乜都會好顯色 好似係
我有三色
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/24/110528_7842fcfc076a0266b7bd7ca33f57f229.jpg[img]

[img]https://na.cx/i/BY8t2Qd.jpg[img]

好靚
估佢唔到

我覺得好痴
同埋唔潤 會甩皮

痴就算了 好怕痴

Rd2
好想買但已經好多唇膏

幾十蚊食餐飯都無左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞