[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我想問有無絲打平時用開電動牙刷 震動果隻
我表姐講話佢第一次用 刷出黎d水係灰色
暫時都係睇岩philips 但唔知買邊款好
最貴果款diamondclean覺得有d貴 但個色+款好靚
另外一款healthywhite 6732 果款就平成千蚊
但就咁比較功能 好似差唔多
我想問下 我d牙好易流牙血 平時大力d刷都會有血出 咁岩唔岩用?
因為平時刷完牙(手動)用指甲摑個牙齒表面都 感覺上好似無刷過咁

有無絲打用過可以分享下

用緊diamondclean 同試過老豆支flexcare 不過就未用過healthywhite

我覺得Diamondclean 反而冇flexcare 咁好用
Flexcare 有個uv消毒同壓力提示好正
如果唔係感恩節diamondwhite平到笑我都唔會買

用完我覺得真係好好多 牙肉健康左 我之前用獅王入電芯個隻刷會流牙血 而家唔會

同埋diamondclean 好多功能我都唔會用到
明明依排天氣都唔乾
但我塊保極濕都不停甩皮
上fdt唔貼
唔係咁快就收油啊
我先19

Same 我平時皮膚都無野 呢幾日開始甩皮

我都係咁 仲係嘴右下邊

我平時個鼻最油都不停甩皮
2邊面頰又甩

天文台啲濕度是咪呃人
真係好多明星同youtuber都收到chanel成set lip gloss咁送
送俾明星好正常 之前見dodo姐收到成set tf唇膏
但連d垃圾youtuber都有
諗起自己d錢原來係助養佢地就嬲

咁就唔好再買chanel la
又唔係cruelty free
又送成set比人
By terry 個d lo?呢個brand應該無送比begged

by terry 真係好正嗚呀 我好鍾意佢
真係好多明星同youtuber都收到chanel成set lip gloss咁送
送俾明星好正常 之前見dodo姐收到成set tf唇膏
但連d垃圾youtuber都有
諗起自己d錢原來係助養佢地就嬲

咁就唔好再買chanel la
又唔係cruelty free
又送成set比人
By terry 個d lo?呢個brand應該無送比begger

Joyce beauty有呀
有無 sis 有做過機減肥?有啲位例如 call 機位 bye byeb 肉 真係好難減
我想問下 我d牙好易流牙血 平時大力d刷都會有血出 咁岩唔岩用?
因為平時刷完牙(手動)用指甲摑個牙齒表面都 感覺上好似無刷過咁

有無絲打用過可以分享下

用緊diamondclean 同試過老豆支flexcare 不過就未用過healthywhite

我覺得Diamondclean 反而冇flexcare 咁好用

用完我覺得真係好好多 牙肉健康左 我之前用獅王入電芯個隻刷會流牙血 而家唔會

你支diamon買左幾錢? 隻色真係好好j 雖然d功能真係同平既分別唔大
你唔講我都無留意flexcare 個消毒好似好正咁
我想問下普通清潔同個敏感清潔分別大唔大?
仲有你平時用開咩刷頭

上個月線左人生第一次面,好後悔
生左幾粒暗瘡,到宜家都未回復好,暗紅色加有少少突咁,有冇人知發生咩事,因為哩幾粒野我做左第一次針清,完全唔知做mud又痛做完之後幾日又紅,之後一樣係咁,又去左買暗瘡貼,都係冇反應
除左個幾粒瘡,個時線完仲生左嘅好細嘅粒粒,唔仔細望或者側側地睇係見唔到突起,原本以為之後會散,點知又係到宜家都仲係到

係咪敏感呀? 都唔知啲線乾唔乾淨

我睇網上啲分享我哩啲反應算叫正常,
因為一次過忟晒面上嘅毛對皮膚係好刺激性嘅行為
同埋敏感應該唔會敏咁耐都唔回復番
本身毛多嘅我線完覺得上妝冇話貼左,但線完洐生嘅問題令我化妝仲煩過以前
宜家最煩唔知要點解啲瘡同粒粒,已經成個月,原本以為身體會隨時間修復,點知

過多排都唔好,係咪睇下醫生比較穩陣 我成日都好怕唔知有咩菌

一係就可能頭幾次線太刺激毛孔
一係就啲粉唔乾淨/線完後冇抺乾淨,殘留左喺面度
啲好細嘅粒粒可能係啲毛倒生,塞左喺毛孔度出唔到黎
舊版Laneige雙色唇膏11號色春夏用真係好靚 但太乾又易卡死皮 有無近似色但潤既推薦
舊版Laneige雙色唇膏11號色春夏用真係好靚 但太乾又易卡死皮 有無近似色但潤既推薦

其實新色3/8號都靚

因為皮膚狀況一直唔穩定
買左幸福肌高效同全效都未用
就俾你地燒到買左the ordinary vit c
又好想買tf lost cherry同kate lip gloss
再買真係腳趾都要斬埋

The ordinary 真係好吸引 睇睇下就會揀咗好多野
Dior新唇膏到手啦
因為皮膚狀況一直唔穩定
又好想買tf lost cherry同kate lip gloss
再買真係腳趾都要斬埋

同埋真係好平
180左右買到三枝

落咗order la?
Dior新唇膏到手啦

隻色好少女,等包膠
因為皮膚狀況一直唔穩定
再買真係腳趾都要斬埋

同埋真係好平
180左右買到三枝

如果真係有用就發達 一年咁計都慳唔少護膚品嘅開支 $180買齊a b c
Dior新唇膏到手啦

隻色好少女,等包膠

開頭第一眼睇以為係一支長唇膏

有無絲打用過可以分享下

你支diamon買左幾錢? 隻色真係好好j 雖然d功能真係同平既分別唔大
你唔講我都無留意flexcare 個消毒好似好正咁
我想問下普通清潔同個敏感清潔分別大唔大?
仲有你平時用開咩刷頭

我感恩節買連運費8百令蚊 抵到喊出黎
啲色係好j但相對好大支 同個玻璃杯插頭對我冇咩用

Diamondclean 個 普通我會覺得太振 敏感對我黎講都好夠用 平時都係用敏感mode多 係間唔中想再乾淨啲就用普通 分別唔太大但都會feel到普通係乾淨小小

平時用佢跟機個隻standard頭咋 本身想買細頭但個時冇哂貨
因為皮膚狀況一直唔穩定
再買真係腳趾都要斬埋

同埋真係好平
180左右買到三枝

如果真係有用就發達 一年咁計都慳唔少護膚品嘅開支 $180買齊a b c

啱啱俾咗錢,要等十日先到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞