[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike

by terry眼影筆好靚
唇膏係tf solar affair

唇膏好靚!!!
眼影筆上眼點 會唔會唔long lasting之類

都幾long lasting 不過我無影相

by terry眼影筆好靚
唇膏係tf solar affair

啊 by terry
閃粉細唔細緻

細呀 超級靚!
推呢兩隻色
真心求教, ABH大家去咩網買? 或者香港邊到有?
我想買個GLOWKIT連ABH自己官網都OUT OF STOCK
我想問下我隻腳二趾同尾趾係咪有灰甲?
我啊媽話唔係 但男朋友又話係

洗臉,右邊英國買嘅磨沙嚟(我英國讀書)

用開嘅保濕精華

間唔中用嘅維他命C同杏仁酸,聽人講去印用

保濕cream,左邊細細盒係醫生開嘅dml溝左類固醇

Mask同埋防曬
其實唔知自己用得啱唔啱同埋步驟唔知點用

我覺得巴打應該首先穩定左皮膚 等佢抵抗力好d先
先再慢慢搞去印 唔好心急

洗臉,右邊英國買嘅磨沙嚟(我英國讀書)

用開嘅保濕精華

間唔中用嘅維他命C同杏仁酸,聽人講去印用

保濕cream,左邊細細盒係醫生開嘅dml溝左類固醇

Mask同埋防曬
其實唔知自己用得啱唔啱同埋步驟唔知點用

洗面,Boots 果枝建議唔好再用,因為你本身已經容易紅同埋敏感,唔適宜用任何有exfoliating 效果既產品,因為就算粒子幾細都好,一係塊面上面磨擦就好易紅,cetaphil 果枝可以繼續用

果幾枝精華都無乜大問題,唯獨是我對最後的森田藥妝mask 有好大保留,我用過同牌子好多款的面膜,真係無一款滿意

正常既步驟呢就應該係先洗面,然後toner(可有可無,洗完面其實角質層仍然係水潤,唔一定要用),之後上精華,然後就用gel/cream 做最後既finishing

你而家既問題係敏感同埋容易泛紅,最易出事既應該係果枝vitamin C同埋杏仁酸,重中之重係要加強返皮膚既防禦力,所以先集中做好保濕,之後再處理印既問題,正如我係上面講過the ordinary 有枝好強效既去印,但我肯定你而家既情況一用會乸到仆街兼紅卜卜
之前絲打share有得拎cm草本sample,原來係一樽仔既size,好揼本 ,應該會用到七至八次 今日加埋控油base,坐左一日office都冇變黃同變油面,同遮到毛孔 不過遲下夏天應該唔岩用

利申:混油皮

btw,大家有冇聽過依支野?有朋友用完C20 d斑同暗瘡印都淡左,同有光澤左,日本買就平d,我燒著左

屋企人有買
聽佢地講話真係有效同會白左 日日搽既話
不過都幾貴下
c20都去到好強效下 c5就係普通印同黑眼圈

C20 好係好用,但係太貴了,就算去日本買都要差唔多五百蚊
如果大家有睇開wayne goss 既片,應該知道佢有推介the ordinary 呢個牌子
佢有一枝Vitamin C 23% + 透明質酸 2%,唔好講笑,d 千年暗瘡印真係退得好快,毛孔細左,重點係呢枝野30ml 只係賣3.9 英鎊,有興趣可以係英國victoria health 度買,集運返黎香港,佢官網都有賣,但以美金計,同埋貴幾多下

另外佢既vitamin A同 B3又係平得黎有功效,正打算用哂手頭上既再補貨,因為最近佢出幾枝新野,係同pixi glow tonic 同樣成份的toner,以及30% AHA peeling

絲打 比你燒到傻左
但search左幾間英國集運都勁貴
介唔介意加密話我知你用邊間
唔quote 不過我所見 the ordinary官網係同英國個個網差唔多價
同埋有d係 the ordinary官網平d bo 例如23%vit c
同埋美國集運抵d

想試下,有冇絲想一齊夾買?

有啲興趣 幾錢?

有興趣

十年咁耐

佢就係因為紅足十年,所以出咗十週年版,引到好想買

十週年係咪個盒係塗鴉圖案果個
個圖案一般般 燒我唔到

其實好似平時個盒靚啲,或者買普通版都好

我買左十週年版, 我覺得幾靚
日本買好似平香港好多
不過我係香港買

淨眼影日本買5000羊
如果你坐ana(唔知其他有無)係飛機上面買先4300羊

ANA係咪會多好多日牌賣?
未坐過
搭CX就冇咩岩買既

香港1set 眼影+唇頰彩$490
咁啱千色店有優惠,買咗$450
今日去左BM, 打算買 blemish remedy foundation,

But比較埋其他e.g ready, 但ba話唔再出,聽日就出新粉底

無留意開BM, 唔知出咩呢?

Btw有無人分享下remedy用後感,用開鑽光餅,只係朋友力推諗住試下。

好羨慕 不過我無恆心日日痴
最後都係接受內雙了

我痴左2年就變左外雙
不過膠水要慢慢黎 唔可以一開始就痴得太外
會變3眼皮
btw 我之前用嗰隻膠水sasa好似有
每次用少少就得 我一枝用左大半年

謝謝分享

不過我之前會帶定出街
有時唔記得用左 捽眼捽甩左 要補返

多謝分享
我想問用膠水要唔要用咩特別既野卸?
唔quote 不過我所見 the ordinary官網係同英國個個網差唔多價
同埋有d係 the ordinary官網平d bo 例如23%vit c
同埋美國集運抵d

有啲興趣 幾錢?

有興趣

有興趣
所以我而家只係用ad+個set野就可以啦係咪
唔該唒咁多位

理論上係
最緊要記得要保濕同揸防曬
揸完防曬記住要卸妝
之前絲打share有得拎cm草本sample,原來係一樽仔既size,好揼本 ,應該會用到七至八次 今日加埋控油base,坐左一日office都冇變黃同變油面,同遮到毛孔 不過遲下夏天應該唔岩用

btw,大家有冇聽過依支野?有朋友用完C20 d斑同暗瘡印都淡左,同有光澤左,日本買就平d,我燒著左

屋企人有買
不過都幾貴下

如果大家有睇開wayne goss 既片,應該知道佢有推介the ordinary 呢個牌子
佢有一枝Vitamin C 23% + 透明質酸 2%,唔好講笑,d 千年暗瘡印真係退得好快,毛孔細左,重點係呢枝野30ml 只係賣3.9 英鎊,有興趣可以係英國victoria health 度買,集運返黎香港,佢官網都有賣,但以美金計,同埋貴幾多下

另外佢既vitamin A同 B3又係平得黎有功效,正打算用哂手頭上既再補貨,因為最近佢出幾枝新野,係同pixi glow tonic 同樣成份的toner,以及30% AHA peeling

絲打 比你燒到傻左

最平就當然係叫friend 寄返黎啦
所以我而家只係用ad+個set野就可以啦係咪
唔該唒咁多位

你而家呢,就先停哂所有手頭上用緊既野
因為要逐樣咁加落去先知道有d 咩野係真正令自己敏感
用AD+一排先啦,唔使心急,皮膚呢d 野真係唔是一朝一夕就好得返
同埋美國集運抵d

我都想

我都想

我都想

屋企人有買
不過都幾貴下

絲打 比你燒到傻左

最平就當然係叫friend 寄返黎啦

即刻order
唔該你啊絲打

之前有人提過bourjois支新嘅healthy mix foundation , 想問吓有無人買咗? 係咪真係會氧化, 我有睇啲台灣blogger好似真係會暗 我有shiseido支智能粉底但好似太乾, 想平平地試下bourjois
之前有人提過bourjois支新嘅healthy mix foundation , 想問吓有無人買咗? 係咪真係會氧化, 我有睇啲台灣blogger好似真係會暗 我有shiseido支智能粉底但好似太乾, 想平平地試下bourjois

bourjois healthy mix個色偏灰
同真係會氧化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞