[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
見大家咁推用bb上妝
我岩先都去fingershopping買左個bb黎試下
本身用開131掃 但總覺得上完有啲厚

另外想問雙眼皮貼/膠邊種好d?
研究過貼就話持久啲但又明顯啲
膠就自然但可能會過敏
但之前見過有人用貼都要上啲膠水去塊貼度先痴到
貼既話顏色方面又有透明又有肉色又有網紋冇紋⋯
多到唔識揀
網上見有人介紹3m個隻,但想問自己剪易唔易?
利申:內雙

我以前內雙
用用下雙眼皮膠水變左外雙 已經幾年冇用都仲係都好雙
我用過好幾隻膠水 乾左都會有白色
之後終於揾到隻透眀完全睇唔出嘅
以前都有用過膠紙 好難剪
同埋唔化眼妝好顯眼
可能係我問題

好羨慕 不過我無恆心日日痴
最後都係接受內雙了

我痴左2年就變左外雙
不過膠水要慢慢黎 唔可以一開始就痴得太外
會變3眼皮
btw 我之前用嗰隻膠水sasa好似有
每次用少少就得 我一枝用左大半年

想問下內雙 雙眼皮膠水係搽係邊個位? 我搽係眼中間既眼摺位對上 但痴完同我平時隻眼無分別 係咪我痴錯位 不過都可能我眼皮太厚

我搽係眼前半到中間 眼皮對上
無分別會唔會係痴力唔夠?
可能眼皮厚膠水唔夠力?

可能係 我之前睇POST買左AB雙眼皮膠水 綠色 我試下跟你咁搽搽多D睇下會唔會好D

搽完等佢半乾先用叉
唔好即刻/等到乾哂先叉
啱啱痴完嗰幾十分鐘 最好唔好向下望/訓覺合眼
我之前有時第一次痴衰左冇分別 會抹左佢重新痴過
希望幫到你
唔quote 不過我所見 the ordinary官網係同英國個個網差唔多價
同埋有d係 the ordinary官網平d bo 例如23%vit c
同埋美國集運抵d
唔quote 不過我所見 the ordinary官網係同英國個個網差唔多價
同埋有d係 the ordinary官網平d bo 例如23%vit c
同埋美國集運抵d

想試下,有冇絲想一齊夾買?

淘咗個架畀bb用,玫瑰金勁靚
個bb用晒兩星期,洗咗兩次都無發霉,每日上粉前都會噴濕佢

淘咗個架畀bb用,玫瑰金勁靚
個bb用晒兩星期,洗咗兩次都無發霉,每日上粉前都會噴濕佢

呢隻玫瑰金咁靚既 我睇親都係膠既粉紅色

好似反應太慢
上面藍色係moonchild左上嗰隻
下面係mac soft frost

時間有限,啲相影得麻麻哋,絲打們有興趣今晚或聽日再慢慢swatch

相可能唔係好睇得出,上面moonchild會有少少勁大粒閃粉,同啲大閃粉會好散,會跌跌哋粉,而soft frost會細緻啲同平均啲
Soft frost 可以好融入到皮膚,搽上面會好自然嘅光澤感
同埋soft frost 反光嘅時候嗰種光係好有層次

所以moonchild可以skip,soft frost值得入
遲啲出返oh darling同super b,打算都入埋

另外之前jeffree star出咗隻桃紅色skin frost 用鬆毛掃做胭脂,好有日系嗰種感覺,但又唔太誇

時間太少 成日都唔得閒玩啲化妝品
Keep住買,但上年買嗰啲都未破晒處
同埋美國集運抵d

有興趣

Lunasol既眼影係幾好用

我覺得除咗飛粉之外都幾好

有冇人有佢隻beige beige 見到好似話經典咁

之前幾個post好似有絲打有
不過earth tone呢啲咁基本可以買平啲啦 我覺得

日本妹好似好鍾意
但我都覺買平啲都ok 例如excel

我有
個感覺查出來同其他大地色唔同
唔識形容
好斯文?

我明明地你個意思
飛唔飛粉?定lunasol全部都飛粉

竟然明
透明感重?真係唔識講

少少飛
又唔係好嚴重既
一盒用到2046
同埋美國集運抵d

我都想
同埋美國集運抵d

我都想

我都想

日本妹好似好鍾意

我有
唔識形容
好斯文?

就係想有人講呢句,開心買

印象好似貴貴地
如果日日番工就爽既
同埋美國集運抵d

我都想

Aritaum 香水
聽講係Jo Malone既dupe,就算唔係細細支都方便拎出街

邊隻 有啲興趣

隻味係Nectarine Honey,edp嚟
[img][url]https://na.cx/i/67zkZ9z.jpg[img][/url]

殘體網
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/24/125008_9b0e53cc22e82c52613302dedd9ff3ad.jpg[img][/url]
仲有咩味正 但gmarket係咪送唔到

我諗住去到聞咋 始終呢啲味好個人 唔聞未必知岩唔岩自己
gmarket應該唔送啦 空運唔到掛? 未試過 等其他絲打答

香水應該唔送香港
小心落單呀
同埋美國集運抵d

我都想

我都想

tg: mixian
我開個gp, 大家研究下想買咩
https://www.she.com/beauty/2017/03/%E9%95%B7%E6%9C%9F%E7%BC%BA%E8%B2%A8%EF%BC%81%E6%97%A5%E6%9C%AC%E5%A6%B9%E7%86%B1%E6%A3%92%E8%97%8D%E8%89%B2%E5%94%87%E5%BD%A9%E7%99%BB%E5%A0%B4/
藍色唇蜜
就咁睇條片
Rkm同kate同好似分別唔大(?)
(rmk好似閃d)
有冇絲打有用kate嗰支
想知道個質地黏唔黏嘴
有冇絲打有用clinique cheek pop
因為睇過swatches有幾隻色都想買
但成屋都係胭脂 所以短期內最多買兩個
大家又有冇啲咩心水
Catie提過既ginger pop都好似幾靚
有冇人用緊

之前呢到狂推紫色

我都記得

紫色我都有諗
但有ig blogger話好淺色都係打底等蘋果肌出啲
宜家好似仲係$190?
唔差太遠我就去門市買
我見好似都冇亂送比班beggar(有送過但冇其他brand咁誇 我當冇亂送)

紫色上面完全唔紫 輕輕上會氣色好同自然

搽紫色胭脂即刻有fd話係咪最近身體好咗
有etude house芭蕾紫色同clinique 紫色花花
但Mac 粒 full of joy 係咪停咗產 呢半年每次行過mac都話冇貨,連去英國同澳洲都話冇

唔係掛屌,之前我睇過ptt話會停,我仲狗衝去買。上面會好自然咁打亮左蘋果肌個位,好靚。 如果停產最衰買多幾粒!
但係我keep住係display見到佢,等我仲以為無停產
https://www.she.com/beauty/2017/03/%E9%95%B7%E6%9C%9F%E7%BC%BA%E8%B2%A8%EF%BC%81%E6%97%A5%E6%9C%AC%E5%A6%B9%E7%86%B1%E6%A3%92%E8%97%8D%E8%89%B2%E5%94%87%E5%BD%A9%E7%99%BB%E5%A0%B4/
藍色唇蜜
就咁睇條片
(rmk好似閃d)
想知道個質地黏唔黏嘴

完全睇唔到有分別
同埋上嘴一d色都無....
大家向日本買退稅護膚品同化妝品,係咪真係會唔拆包裝,等到番香港先用嫁?
想買ad+同之前絲打推薦既addition skin skin ftt,如果岩好想入多d
利申:極乾沙漠敏感肌
藍色唇蜜
就咁睇條片
(rmk好似閃d)
想知道個質地黏唔黏嘴

etude house都出左枝藍色唇彩
我買左覺得幾靚, $50零蚊幾抵屌
大家向日本買退稅護膚品同化妝品,係咪真係會唔拆包裝,等到番香港先用嫁?
想買ad+同之前絲打推薦既addition skin skin ftt,如果岩好想入多d
利申:極乾沙漠敏感肌

去過幾次都冇check 就會拆
藍色唇蜜
就咁睇條片
(rmk好似閃d)
想知道個質地黏唔黏嘴

買左
對我黎講唔算太笠 唔會炆嘴個時有絲
利申 對唇彩接受程度好高

我見好多日本妹子都有買 好似好正

日本妹好似好鍾意

我有
唔識形容
好斯文?

我都有盒
好鐘意閃個格
佢隻閃係低調既閃
好柔和
查左閃得黎唔誇張
抵佢紅足十年
藍色唇蜜
就咁睇條片
(rmk好似閃d)
想知道個質地黏唔黏嘴

完全睇唔到有分別
同埋上嘴一d色都無....

如果本身有搽唇膏再上會有小小調色效果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞