[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
有無絲打同我男朋友一樣 搽左唇膏男朋友會唔想錫因為D唇膏會痴左落佢到

我男朋友都係咁 連潤唇膏都唔得

屌一樣 潤唇膏又話feel到有野漿住個咀唔中意 但我好中意搽唇膏同個咀長期爆乾要搽潤唇膏
尋晚先喺Victoria health 訂咗the ordinary
同CS email先知佢係唔會提供tracking number
咁就仆街喇
因為冇number 既話集運果到會煩到pk
準備集運既絲打有啲心理準備先

尋晚先喺Victoria health 訂咗the ordinary
同CS email先知佢係唔會提供tracking number
咁就仆街喇

好羨慕 不過我無恆心日日痴
最後都係接受內雙了

我痴左2年就變左外雙
不過膠水要慢慢黎 唔可以一開始就痴得太外
會變3眼皮
btw 我之前用嗰隻膠水sasa好似有
每次用少少就得 我一枝用左大半年

想問下內雙 雙眼皮膠水係搽係邊個位? 我搽係眼中間既眼摺位對上 但痴完同我平時隻眼無分別 係咪我痴錯位 不過都可能我眼皮太厚

我搽係眼前半到中間 眼皮對上
無分別會唔會係痴力唔夠?
可能眼皮厚膠水唔夠力?

可能係 我之前睇POST買左AB雙眼皮膠水 綠色 我試下跟你咁搽搽多D睇下會唔會好D

搽完等佢半乾先用叉
唔好即刻/等到乾哂先叉
啱啱痴完嗰幾十分鐘 最好唔好向下望/訓覺合眼
我之前有時第一次痴衰左冇分別 會抹左佢重新痴過
希望幫到你

唔該晒 今晚返屋企試下

可以試下first aid beauty 既ultra repair cream 保濕ok 專for敏感皮膚用
咁就仆街喇

有無絲打同我男朋友一樣 搽左唇膏男朋友會唔想錫因為D唇膏會痴左落佢到

屌一樣 潤唇膏又話feel到有野漿住個咀唔中意 但我好中意搽唇膏同個咀長期爆乾要搽潤唇膏

我男朋友會唔理咁錫落黎 連Liquid lipstick都唔理 反而係我唔想佢整花我個咀
太家如果去蒲會點化濃啲
我平時最濃都只係粉底+胭脂+眼影(三色 白色打底 淺啡眼蓋 深啡眼線位)+mascara+唇膏

應該係眼影度搞搞佢
試過查啲好鮮色既唇膏覺得好似好奇怪咁 定唔知睇唔慣 我黃皮 求教學

我男朋友會唔理咁錫落黎 連Liquid lipstick都唔理 反而係我唔想佢整花我個咀

試過有次落樓下見佢,化好妝無落碎粉,挨落佢到件白色衫瀨哂野,將個妝轉移左去佢件衫度
明明依排天氣都唔乾
但我塊保極濕都不停甩皮
上fdt唔貼
唔係咁快就收油啊
我先19
明明依排天氣都唔乾
但我塊保極濕都不停甩皮
上fdt唔貼
唔係咁快就收油啊
我先19

Same 我平時皮膚都無野 呢幾日開始甩皮
太家如果去蒲會點化濃啲
我平時最濃都只係粉底+胭脂+眼影(三色 白色打底 淺啡眼蓋 深啡眼線位)+mascara+唇膏

應該係眼影度搞搞佢
試過查啲好鮮色既唇膏覺得好似好奇怪咁 定唔知睇唔慣 我黃皮 求教學

濃妝必備 = 假眼睫毛
iherb買左rt蛋 70有找

貴wor 絲打

我買四粒啊
絲打幫我淘既雨潼掃好抵吊

我今日都拎左貨 有枝中左伏
太家如果去蒲會點化濃啲

應該係眼影度搞搞佢

全妝
眼就都係三色 眼頭白金 眼中金啡 eye crease深啡咁
Highlighter同bronzer會打勁d
唇就睇著咩有時nude有時鮮色小小
我tantan地所以化乜都要勁d如果唔係睇唔到

絲打我好羨慕你 如果有啲唔甩色既唇膏就點咀都得
3ce新岀個玫瑰花潤唇膏
唔知點解用落真乾乾地

試過有次落樓下見佢,化好妝無落碎粉,挨落佢到件白色衫瀨哂野,將個妝轉移左去佢件衫度

我都試過 所以一定要搵隻手呀頭髮乜野都好 盡量唔好high到佢件衫
我想問下有冇絲打用過尼隻
本身想買colourstay但好多youtuber講搞到唔想買加上香港d色又少我一曬黑就買唔到

上youtube搵過下d鬼妹用又幾matt下不過都係你地最信得過
利申 混合性偏油特別係t字

呢支我有
覺得麻麻地
Oxidize得好勁
會變左橙色
同埋幾乾
但coverage ok

利申 混油

其實colourstay幾好
係厚左啲

Colourstay夏天用long唔longlasting呀?

我兩支都有用
鍾意air mat多d
Colourstay coverage好d但厚d,air mat相反 coverage偏低
如果果日潮濕 好焗,我會用air mat,因為薄身d 舒服d
控油覺得air mat好dd
但air mat d色好黃 最白隻色都唔算白
白皮絲應該用唔到
iherb買左rt蛋 70有找

貴wor 絲打

我買四粒啊

IHerb 而家做特價用順豐
4粒加埋運費都係$130咋
除返開1粒都係$33
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞