[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/22/195815_ff83699e8c6735b7afe46833f0bd2770.jpg[img][/url]

真心推薦大沛
中意歐美brand既絲打們可以去睇下
有試色 有比併 有妝容示範
喺佢身上識左好多新brand同新技巧

有時都會睇大沛,不過佢d片太長我會飛住睇

較1.5speed

台灣youtuber 中意睇itsjcnana
超級靚女
屌佢老母
Chanel pr 痴西左個線呀
成套咁送畀d 廢柴beggar
真心嬲

除左送俾PKJ仲有送左俾邊個?

jade

jade同beth都有
而家beth搞結婚都無再拍片
仲係咁收pr禮物
希望佢結左婚之後可以出返自購測試一天
屌佢老母
真心嬲

都唔止chanel啦
諗返起上次addiction

送曬一set真係o咀
我地就咁貴拎錢買
諗起都on9

27枝 一枝我當佢$250 (9up 唔知實際多小)
都成6 7千
屌佢老母
真心嬲

都唔止chanel啦

冚家剷
我真係嬲
成日聽d fd講買一支都諗好耐
見佢地咁慳家
重諗住買幾支送畀人當生日禮物
而家慳番屌你老母
屌好靚呀Chanel lip gloss 唉自己就要用錢買 人地就一箱箱咁收
有冇用開礦物粉既朋友 之前有用om但覺得乾收埋左
見到好好皂人出左 素肌珍珠礦物碎粉
話遮瑕都有7-8成 同加左摩洛哥堅果油好似冇咁乾 好吸引
屌好靚呀Chanel lip gloss 唉自己就要用錢買 人地就一箱箱咁收

淨係佢既皂好垃圾
同埋點解佢既礦物粉可以賣得咁貴
屌佢老母
真心嬲

都唔止chanel啦

送曬一set真係o咀
我地就咁貴拎錢買
諗起都on9

畀左錢買既話,會真心覺得自己on9
Tati之前正評lancome膠花,nikkitutorials個toofaced collab palette
比人小
佢就話人人覺得好用嘅都唔同,呢個只係佢個人意見
喂,人人審美觀唔同,但都會知邊啲係一致會話樣衰呱

我見過真人jade同nono

Nono真係好似nono
Jade好似狐狸。。。。。。。。
佢男友好矮

Tati同nikki都愈來愈多人屌
Nikki勁多人話佢講大話
E.g. Swatches 之前做左好多手腳,令d色勁出色
我個人覺得Nikki化左妝個樣好似上左個盔甲咁,已經唔係化妝既層次,咁樣化完出來會畀人笑到仆街
所以無睇好耐

盔甲 笑到我
佢影片嗰陣有較自動photoshop所以變左咁
我可能審美觀已經比jstar扭曲左

係,tati, nikki都信唔過架啦
MannyMua先難頂
感覺超八婆超假
想po多次 因為我之前起舊post到po....

有無絲打會起make up for ever買野
今日行入mufe比sales sell到買左個綠色primer同hd碎粉
Total 690
但諗諗下都係想買返cdp碎粉 primer又唔需要換
所以用唔著
而且mufe又無野想買...
如果有絲打想買野我可以7折500蚊賣呢$690
(姐係我去exchange你需要既野
如果有興趣可以add我tg傾傾:happyfri
價都可以傾 唔想浪費

其實有無個平台係可以比大家交換唔岩用既化妝品 始於大家絲打信得過
例如tg gp 咁 post張相再tag番咩brand 咩類
#makeupforever #碎粉

咁又可以唔洗係個post賣野阻住大家睇
不過開group大家好似唔鍾意

其實我都有po carousell賣野...
不過今次exchange 得7日所以想快d有人要po左起到
我睇過前面罵戰 見唔係loreal group就照po左起到
求各位大佬唔岩skip左我算唔好屌我啊

其實佢個primer同碎粉都唔太差
自用都ok啊絲打
屌佢老母
真心嬲

jade

jade同beth都有
仲係咁收pr禮物

我好鐘意睇Beth 佢講野係令人聽得順耳 同埋啲測試一天係真係出自真心 唔會淨係話呢樣野點好好好咁

淨係佢既皂好垃圾
同埋點解佢既礦物粉可以賣得咁貴

之前用過佢嘅蘿蔔糕 佢話可以去黑頭 但係用左兩個月都無改善到 仲剩番一大嚿係屋企
Tati之前正評lancome膠花,nikkitutorials個toofaced collab palette
比人小
佢就話人人覺得好用嘅都唔同,呢個只係佢個人意見
喂,人人審美觀唔同,但都會知邊啲係一致會話樣衰呱

我見過真人jade同nono

Nono真係好似nono
Jade好似狐狸。。。。。。。。
佢男友好矮

Tati同nikki都愈來愈多人屌
Nikki勁多人話佢講大話
E.g. Swatches 之前做左好多手腳,令d色勁出色
我個人覺得Nikki化左妝個樣好似上左個盔甲咁,已經唔係化妝既層次,咁樣化完出來會畀人笑到仆街
所以無睇好耐

盔甲 笑到我
佢影片嗰陣有較自動photoshop所以變左咁
我可能審美觀已經比jstar扭曲左

係,tati, nikki都信唔過架啦
MannyMua先難頂
感覺超八婆超假

我知啊
但都厚到嘔
見好多鬼佬,係咁話佢好撚恐怖
正路鬼佬對化妝既接受程度高好多,但都咁樣話佢你就知...
絲打化完妝想嚇死男仔即管跟佢化

唔識manny
屌佢老母
真心嬲

jade

jade同beth都有
仲係咁收pr禮物

我好鐘意睇Beth 佢講野係令人聽得順耳 同埋啲測試一天係真係出自真心 唔會淨係話呢樣野點好好好咁

Beth真係忙緊 出唔到都可以體諒
臭弧jade宜家都唔拍片咁濟
一拍就廣告
見佢shu nars chanel dior ga都一堆咁收
先唔好講係咪loreal group
咁對消費者公平咩
同埋同完啲低質既review真係唔會令我想買囉
不如拎啲錢 分落啲sample呀 vip gift度
想買既又想可試下 又可以增加brand loyalty
屌佢老母
真心嬲

都唔止chanel啦

送曬一set真係o咀
我地就咁貴拎錢買
諗起都on9

都成6 7千

好撚火滾
Chanel 有無fb可以畀我indox佢屌直接屌

送畀d 2打6明星都無咁嬲
送畀d mk妹
lm
btw ,再買絲打個名開呢個post真係不過都會繼續買佢老母

係topic加 #燒錢post #慎入
屌佢老母
真心嬲

都唔止chanel啦

送曬一set真係o咀
我地就咁貴拎錢買
諗起都on9

都成6 7千

好撚火滾
Chanel 有無fb可以畀我indox佢屌直接屌

送畀d 2打6明星都無咁嬲
送畀d mk妹

佢好似有tag個pr

可以直接打電話去 佢地有個客戶電話for投訴/予約服務
屌佢老母
真心嬲

jade

jade同beth都有
仲係咁收pr禮物

Beth真係忙緊 出唔到都可以體諒
臭弧jade宜家都唔拍片咁濟
一拍就廣告
見佢shu nars chanel dior ga都一堆咁收
先唔好講係咪loreal group
咁對消費者公平咩
同埋同完啲低質既review真係唔會令我想買囉
不如拎啲錢 分落啲sample呀 vip gift度
想買既又想可試下 又可以增加brand loyalty

我FF個情況係咁
無論邊個牌子都好,香港分店係總店/financial department 分左舊錢係用黎做marketing
至於舊錢點用,總壇就唔會過問地區話事人
咁香港d話事人應該特別on9同懶西
咪9批d 貨畀班乞衣(扣左條數)+課金當做左其中一項marketing
唔使用腦諗
又唔使搞活動咁花心機
乾手淨腳
反正公司錢
Loyalty program 果d
又要諗又要設計又要逐樣逐樣傾,傾完又要批,又有手尾跟
班懶西撚會做咩

班仆街pR淨係會企係自己角度諗,唔係企消費者角度諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞