[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
最近搵返啲買咗好耐嘅眼影嚟用 發現呢盒幾好 好靚嘅粉紅色 不過有啲飛粉

好靚 想買粉紅系既眼影盤, kate新出果隻metal glamour eyes有兩款粉紅色好似都幾靚

不過好似你果款靚d 其實飛粉係咩意思? 即係d閃粉好易跌落下眼?

我見好多日本妹子都有買 好似好正

Lunasol既眼影係幾好用

我覺得除咗飛粉之外都幾好

有冇人有佢隻beige beige 見到好似話經典咁

之前幾個post好似有絲打有
不過earth tone呢啲咁基本可以買平啲啦 我覺得
我都好想睇tf
事關我未買過咁紅 成日覺得自己搽咁紅會好惡

我唇色本身都好深 但呢隻上嘴唔會好紅
係自然血色

我係唇色太淺所以搽乜都會好顯色 好似係

我返去試下用lip concealer遮左本身色先搽
我都好想睇tf
事關我未買過咁紅 成日覺得自己搽咁紅會好惡

我唇色本身都好深 但呢隻上嘴唔會好紅
係自然血色

我係唇色太淺所以搽乜都會好顯色 好似係

我返去試下用lip concealer遮左本身色先搽

留名待j
有冇絲打有用clinique cheek pop
因為睇過swatches有幾隻色都想買
但成屋都係胭脂 所以短期內最多買兩個
大家又有冇啲咩心水
Catie提過既ginger pop都好似幾靚
有冇人用緊

之前呢到狂推紫色

我都記得

紫色我都有諗
但有ig blogger話好淺色都係打底等蘋果肌出啲
宜家好似仲係$190?
唔差太遠我就去門市買
我見好似都冇亂送比班beggar(有送過但冇其他brand咁誇 我當冇亂送)

紫色上面完全唔紫 輕輕上會氣色好同自然

搽紫色胭脂即刻有fd話係咪最近身體好咗
有etude house芭蕾紫色同clinique 紫色花花
但Mac 粒 full of joy 係咪停咗產 呢半年每次行過mac都話冇貨,連去英國同澳洲都話冇

如果大家有睇開wayne goss 既片,應該知道佢有推介the ordinary 呢個牌子
佢有一枝Vitamin C 23% + 透明質酸 2%,唔好講笑,d 千年暗瘡印真係退得好快,毛孔細左,重點係呢枝野30ml 只係賣3.9 英鎊,有興趣可以係英國victoria health 度買,集運返黎香港,佢官網都有賣,但以美金計,同埋貴幾多下

另外佢既vitamin A同 B3又係平得黎有功效,正打算用哂手頭上既再補貨,因為最近佢出幾枝新野,係同pixi glow tonic 同樣成份的toner,以及30% AHA peeling

好吸引 好彩我嚟緊過英國讀書
到時候買嚟試先

哇 之前有絲打講the ordinary
原來真係好用架 但英國個個網係可信?賣得咁平
唔該你

係咪呢隻啊絲打

bingo
不過買之前建議睇下佢個regimen guide,因為有d 產品唔可以crossover咁用,同埋佢既vitamin C都有四隻唔同產品,有唔同濃度同form,有辣有唔辣任君選擇

如果係用呢枝 23% 既,建議用保濕serum 先打底再逐少逐少咁搽上去,千祈唔好搽眼底,我乾左好幾日

絲打 你上面提到vit c 入面有椰子油成份 咁上面感覺會唔會好油?因為我用太油嘅嘢會起暗粒 另外想問下用 a b3 c 三隻精華一齊用 係咪會分成朝早用c 夜晚用ab咁㗎?同埋如果係有生緊嘅暗瘡喺面 搽c係咪要避開嗰啲位?

我都係好易有暗粒啊 vit C 應該夜晚用好啲?

niacinmide 同 hyaluronic acid 個分別係邊架

終於到手
勁靚 好興奮
最近搵返啲買咗好耐嘅眼影嚟用 發現呢盒幾好 好靚嘅粉紅色 不過有啲飛粉

好靚 想買粉紅系既眼影盤, kate新出果隻metal glamour eyes有兩款粉紅色好似都幾靚

不過好似你果款靚d 其實飛粉係咩意思? 即係d閃粉好易跌落下眼?

係,雖然有好多earth tone,但見到有十週年版又心癢癢

終於到手
勁靚 好興奮

HP fan?
見大家咁推用bb上妝
我岩先都去fingershopping買左個bb黎試下
本身用開131掃 但總覺得上完有啲厚

另外想問雙眼皮貼/膠邊種好d?
研究過貼就話持久啲但又明顯啲
膠就自然但可能會過敏
但之前見過有人用貼都要上啲膠水去塊貼度先痴到
貼既話顏色方面又有透明又有肉色又有網紋冇紋⋯
多到唔識揀
網上見有人介紹3m個隻,但想問自己剪易唔易?
利申:內雙

我以前內雙
用用下雙眼皮膠水變左外雙 已經幾年冇用都仲係都好雙
我用過好幾隻膠水 乾左都會有白色
之後終於揾到隻透眀完全睇唔出嘅
以前都有用過膠紙 好難剪
同埋唔化眼妝好顯眼
可能係我問題

好羨慕 不過我無恆心日日痴
最後都係接受內雙了

我痴左2年就變左外雙
不過膠水要慢慢黎 唔可以一開始就痴得太外
會變3眼皮
btw 我之前用嗰隻膠水sasa好似有
每次用少少就得 我一枝用左大半年

想問下內雙 雙眼皮膠水係搽係邊個位? 我搽係眼中間既眼摺位對上 但痴完同我平時隻眼無分別 係咪我痴錯位 不過都可能我眼皮太厚

我搽係眼前半到中間 眼皮對上
無分別會唔會係痴力唔夠?
可能眼皮厚膠水唔夠力?
下月尾去韓國 諗住去到買呢啲

A'PIEU Water Light Tint RD03
臭都要買支屌下架喇 無試過呢啲色

A'PIEU Creamy Butter Shadow
聽講係Tom Ford Golden Peach既dupe

Aritaum Jelly Bar
Aritaum Idol Real Lash Fixer

Aritaum Monoeye
#41 #93 #94 #116 #119 #126 #133
而家心水係咁多 去到swatch睇下咩色靚

Aritaum 香水
聽講係Jo Malone既dupe,就算唔係細細支都方便拎出街

Aritaum Poyan Makeup Remover
之前俾楊絲燒到既 雖然屋企仲有好多支其他卸妝
但都要買支試 岩用就遲啲gmarket買返

Etude House Lipstick
純粹係平香港一半 到時睇下咩色靚

ALL DAY Lasting Primer
屋企仲有好Q多sofina,雖然平時用sofina已經唔會溶妝,
但即管買黎睇下個妝感會唔會再好過sofina

MODI 指甲油
買過三支,一個字好撚正,目標係買斷晒貨既#6
有冇絲打有用clinique cheek pop
因為睇過swatches有幾隻色都想買
但成屋都係胭脂 所以短期內最多買兩個
大家又有冇啲咩心水
Catie提過既ginger pop都好似幾靚
有冇人用緊

之前呢到狂推紫色

我都記得

紫色我都有諗
但有ig blogger話好淺色都係打底等蘋果肌出啲
宜家好似仲係$190?
唔差太遠我就去門市買
我見好似都冇亂送比班beggar(有送過但冇其他brand咁誇 我當冇亂送)

紫色上面完全唔紫 輕輕上會氣色好同自然

搽紫色胭脂即刻有fd話係咪最近身體好咗
有etude house芭蕾紫色同clinique 紫色花花
但Mac 粒 full of joy 係咪停咗產 呢半年每次行過mac都話冇貨,連去英國同澳洲都話冇

有無絲打試過canmake紫色果個粉餅

有 d閃粉好大粒
上左顯皮膚差
見大家咁推用bb上妝
我岩先都去fingershopping買左個bb黎試下
本身用開131掃 但總覺得上完有啲厚

另外想問雙眼皮貼/膠邊種好d?
研究過貼就話持久啲但又明顯啲
膠就自然但可能會過敏
但之前見過有人用貼都要上啲膠水去塊貼度先痴到
貼既話顏色方面又有透明又有肉色又有網紋冇紋⋯
多到唔識揀
網上見有人介紹3m個隻,但想問自己剪易唔易?
利申:內雙

我以前內雙
用用下雙眼皮膠水變左外雙 已經幾年冇用都仲係都好雙
我用過好幾隻膠水 乾左都會有白色
之後終於揾到隻透眀完全睇唔出嘅
以前都有用過膠紙 好難剪
同埋唔化眼妝好顯眼
可能係我問題

好羨慕 不過我無恆心日日痴
最後都係接受內雙了

我痴左2年就變左外雙
不過膠水要慢慢黎 唔可以一開始就痴得太外
會變3眼皮
btw 我之前用嗰隻膠水sasa好似有
每次用少少就得 我一枝用左大半年

想問下內雙 雙眼皮膠水係搽係邊個位? 我搽係眼中間既眼摺位對上 但痴完同我平時隻眼無分別 係咪我痴錯位 不過都可能我眼皮太厚

我搽係眼前半到中間 眼皮對上
無分別會唔會係痴力唔夠?
可能眼皮厚膠水唔夠力?

可能係 我之前睇POST買左AB雙眼皮膠水 綠色 我試下跟你咁搽搽多D睇下會唔會好D

終於到手
勁靚 好興奮

omg 你買左

日本妹好似好鍾意
但我都覺買平啲都ok 例如excel

我有
個感覺查出來同其他大地色唔同
唔識形容
好斯文?

Aritaum 香水
聽講係Jo Malone既dupe,就算唔係細細支都方便拎出街

邊隻 有啲興趣

隻味係Nectarine Honey,edp嚟
下月尾去韓國 諗住去到買呢啲

A'PIEU Water Light Tint RD03
臭都要買支屌下架喇 無試過呢啲色

A'PIEU Creamy Butter Shadow
聽講係Tom Ford Golden Peach既dupe

Aritaum Jelly Bar
Aritaum Idol Real Lash Fixer

Aritaum Monoeye
#41 #93 #94 #116 #119 #126 #133
而家心水係咁多 去到swatch睇下咩色靚

Aritaum 香水

Aritaum Poyan Makeup Remover
之前俾楊絲燒到既 雖然屋企仲有好多支其他卸妝
但都要買支試 岩用就遲啲gmarket買返

Etude House Lipstick
純粹係平香港一半 到時睇下咩色靚

ALL DAY Lasting Primer
屋企仲有好Q多sofina,雖然平時用sofina已經唔會溶妝,
但即管買黎睇下個妝感會唔會再好過sofina

MODI 指甲油
買過三支,一個字好撚正,目標係買斷晒貨既#6

Modi呢隻色好多brand類似既色都賣斷市
Chanel 491斷左勁耐

日本妹好似好鍾意
但我都覺買平啲都ok 例如excel

我有
個感覺查出來同其他大地色唔同
唔識形容
好斯文?

就係想有人講呢句,開心買

如果大家有睇開wayne goss 既片,應該知道佢有推介the ordinary 呢個牌子
佢有一枝Vitamin C 23% + 透明質酸 2%,唔好講笑,d 千年暗瘡印真係退得好快,毛孔細左,重點係呢枝野30ml 只係賣3.9 英鎊,有興趣可以係英國victoria health 度買,集運返黎香港,佢官網都有賣,但以美金計,同埋貴幾多下

另外佢既vitamin A同 B3又係平得黎有功效,正打算用哂手頭上既再補貨,因為最近佢出幾枝新野,係同pixi glow tonic 同樣成份的toner,以及30% AHA peeling

好吸引 好彩我嚟緊過英國讀書
到時候買嚟試先

哇 之前有絲打講the ordinary
原來真係好用架 但英國個個網係可信?賣得咁平
唔該你

係咪呢隻啊絲打

bingo
不過買之前建議睇下佢個regimen guide,因為有d 產品唔可以crossover咁用,同埋佢既vitamin C都有四隻唔同產品,有唔同濃度同form,有辣有唔辣任君選擇

如果係用呢枝 23% 既,建議用保濕serum 先打底再逐少逐少咁搽上去,千祈唔好搽眼底,我乾左好幾日

絲打 你上面提到vit c 入面有椰子油成份 咁上面感覺會唔會好油?因為我用太油嘅嘢會起暗粒 另外想問下用 a b3 c 三隻精華一齊用 係咪會分成朝早用c 夜晚用ab咁㗎?同埋如果係有生緊嘅暗瘡喺面 搽c係咪要避開嗰啲位?

我都係好易有暗粒啊 vit C 應該夜晚用好啲?

去印好吸引呀 之前join咗幾次果酸都冇點淡到

Modi呢隻色好多brand類似既色都賣斷市
Chanel 491斷左勁耐

俾人炒賣啦一定
我一search MODI指甲油 係出淘寶網
btw 淘寶啲圖係燒到冚冚聲

Aritaum 香水

邊隻 有啲興趣

隻味係Nectarine Honey,edp嚟
[img]https://na.cx/i/67zkZ9z.jpg[img]

殘體網
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/24/125008_9b0e53cc22e82c52613302dedd9ff3ad.jpg[img]
仲有咩味正 但gmarket係咪送唔到

我諗住去到聞咋 始終呢啲味好個人 唔聞未必知岩唔岩自己
gmarket應該唔送啦 空運唔到掛? 未試過 等其他絲打答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞