[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
最近開始留意有個channel講「肌斷食」,我覺得都特別,想試。有無絲打都有留意

有呀,好似講到好勁咁,都想試下

最近開始留意有個channel講「肌斷食」,我覺得都特別,想試。有無絲打都有留意

之前舊登 真係好耐下 有絲打提過 最尾變成罵戰
好耐以前試時4 5日 成臉爆晒暗粒
依家唔用洗臉膏洗臉一日都已經想死

我留意過,肌斷食意思好似唔係唔洗面喎
同埋唔可以突然停哂所有野,要逐步嚟
但我覺得呢個方法應該就唔係個個啱用

Jjjjjjjjjjjjjjed
又要買 我都要斬手指啦

屌好撚靚呀

突然諗起係舊登試過有人因為「肌斷食」搞到罵戰
其實皮膚正正常常唔洗試咩「肌斷食」,真係皮膚好差試下冇損失

原來已經有人講過

我好似係駡戰其中一員
仲記得個屌正常skincare既on9高登名係乜

原來已經有人講過

我好似係駡戰其中一員

入手 但估唔到05nude色會斷貨
Ba幫我上佢拎勁多都勁淡色
啱哂手殘

幾靚喎,幾錢呀
唔知黑黃肌啱唔啱用

$190 之前有絲打review過話黑黃唔係太好睇
但可以去專櫃試下先

我用呢隻紫色菊花打底
再上Nars impassioned
勁靚

我唔黑但有d黃 搽佢真係好顯白
買完返黎差唔多日日用 直頭將肥牛放埋左一邊
見到花瓣都就黎俾我掃平真係好滿足
近排先俾人燒到lm highlight會唔會太遲
想問下係matte radiance baked powder highlighter
定係 matte radiance baked powder
前者就正路d 但我見catie review係寫後者

原來已經有人講過

我好似係駡戰其中一員

我記得肌斷食啱啱出現嗰陣係講到好簡單
叫人一個星期搵一日朝早洗完面之後唔好揸野
等肌膚可以自己分泌返油脂,唔好咁依賴啲護膚品
嗰陣我心諗平時放假喺屋企咪係咁
唔知點解後尾變到勁複雜

原來已經有人講過

我好似係駡戰其中一員

根本係班on9仔亂用護膚品用到唔好即fail左/本身濕疹又用錯野
出哂組織液爛面嗰啲緊係停哂啲護膚品唔好亂黎
正常緊係去睇醫生
護膚品只係幫助你,好似自然療法咁
大病你唔會去睇自然療法會睇醫生醫返好先

好撚靚呀 要買佢老味
想夾the ordinary
唔該哂樓上既絲打
Btw 唔準笑
岩岩係ig見到有條友個樣咁膠
禁入去原來係jjjoann

細我兩年既中同 係學校偷野出哂名, 唔想再見到佢個膠樣

嘩details ?

細單野唔講, 講最大單個件
佢同班有個好朋友, 屋企中上家庭
有次佢去呢位好朋友屋企玩, 係人地屋企偷走左兩個LV袋
(佢真係趁人地去廁所, 偷完袋, 唔出聲走先個隻, 事後話有事返屋企先)
過左兩日個朋友發現左之後, 質問佢 嘈到要報警架啦
佢就認係偷左, 賣左俾MILAN站.
本身話報警, 點知JOAN屋企人話買返個袋俾佢, 希望唔好報黑警
最後JOAN佢地一家人返MILAN站買返個兩個袋俾人

呢件事我地學校唔知, 但所有同學都知 佢好似無係我地學校畢業就QUIT左.

原來佢係咁 我睇佢ig以為佢都應該係中產
佢以前個樣幾靚 未膠之前

嘩呢條友係youtuber ?

佢屋企窮架 講真, 係IG要做紅人, 你唔扮到自己有D錢有D TASTE 邊個睇你姐
其實仲有好多野爆, 但我次次聽完D八卦就唔記得 要問返我D中同

最記得係 佢以前IG有張相, POST自己屋企有盞FENDI燈
JUST IN CASE大家唔知, 俾圖

然後有中同即刻踢爆, 上過佢屋企傾PJ, 間屋根本無裝修可言, 佢係偷相扮自己屋企

虛榮嘅女人真係好可怕

佢唔似咁貪 睇佢ig如果佢要做model扮食
啲錢應該好易搵 但佢都腳踏實地做空姐
不過我覺得佢瘦到好恐怖
想像唔到佢咁瘦點幫人搬野之類
啲手腳好似就斷咁
唔該哂樓上既絲打
Btw 唔準笑
岩岩係ig見到有條友個樣咁膠
禁入去原來係jjjoann

細我兩年既中同 係學校偷野出哂名, 唔想再見到佢個膠樣

嘩details ?

細單野唔講, 講最大單個件
佢同班有個好朋友, 屋企中上家庭
有次佢去呢位好朋友屋企玩, 係人地屋企偷走左兩個LV袋
(佢真係趁人地去廁所, 偷完袋, 唔出聲走先個隻, 事後話有事返屋企先)
過左兩日個朋友發現左之後, 質問佢 嘈到要報警架啦
佢就認係偷左, 賣左俾MILAN站.
本身話報警, 點知JOAN屋企人話買返個袋俾佢, 希望唔好報黑警
最後JOAN佢地一家人返MILAN站買返個兩個袋俾人

呢件事我地學校唔知, 但所有同學都知 佢好似無係我地學校畢業就QUIT左.

原來佢係咁 我睇佢ig以為佢都應該係中產
佢以前個樣幾靚 未膠之前

嘩呢條友係youtuber ?

佢屋企窮架 講真, 係IG要做紅人, 你唔扮到自己有D錢有D TASTE 邊個睇你姐
其實仲有好多野爆, 但我次次聽完D八卦就唔記得 要問返我D中同

最記得係 佢以前IG有張相, POST自己屋企有盞FENDI燈
JUST IN CASE大家唔知, 俾圖

然後有中同即刻踢爆, 上過佢屋企傾PJ, 間屋根本無裝修可言, 佢係偷相扮自己屋企

虛榮嘅女人真係好可怕

佢唔似咁貪 睇佢ig如果佢要做model扮食
啲錢應該好易搵 但佢都腳踏實地做空姐
不過我覺得佢瘦到好恐怖
想像唔到佢咁瘦點幫人搬野之類
啲手腳好似就斷咁

問十個SPSS既舊生關於佢, 十個都會答你佢偷野
你覺得佢唔會貪, 係因為IG上佢營造到"唔需要貪"
最近勁多所謂kol同youtuber+beauty blogger 都收到Revlon新出嗰支好幼既唇膏
係咁宣傳
於是琴日去左萬寧拎黎聞一聞
又係嗰啲勁臭既味
但呢次冇之前出嗰支ultra HD matte咁臭
(講起臭既唇部產品
我覺得apieu嗰支ysl替代色陣味都幾難頂,好似人工既乳酸味,但隻色真係好靚

自從聞完嗰支ultra HD matte之後每次買唇膏前都要聞一聞睇下自己接唔接受到
Btw Revlon啲單色胭脂好似幾靚

Ultra hd 真係勁臭
初初出果時我以為我個鼻係咪有事

D Fds仲話好香
真心唔明
色幾靚都唔會擦上咀

今日去屈臣氏見到實物包裝真係好似廉價原子筆/膠玩具
即刻無晒性趣

唔知有冇絲打同我一樣好介意唇膏嘅包裝
其他化妝品化完妝就收埋,但係唇膏會成日拎出黎補,包裝太差我接受唔到

想問下如果去暗粒,邊款推介?
見佢咁平想試下
之前絲打share有得拎cm草本sample,原來係一樽仔既size,好揼本 ,應該會用到七至八次 今日加埋控油base,坐左一日office都冇變黃同變油面,同遮到毛孔 不過遲下夏天應該唔岩用

利申:混油皮

btw,大家有冇聽過依支野?有朋友用完C20 d斑同暗瘡印都淡左,同有光澤左,日本買就平d,我燒著左

屋企人有買
聽佢地講話真係有效同會白左 日日搽既話
不過都幾貴下
c20都去到好強效下 c5就係普通印同黑眼圈

C20 好係好用,但係太貴了,就算去日本買都要差唔多五百蚊
如果大家有睇開wayne goss 既片,應該知道佢有推介the ordinary 呢個牌子
佢有一枝Vitamin C 23% + 透明質酸 2%,唔好講笑,d 千年暗瘡印真係退得好快,毛孔細左,重點係呢枝野30ml 只係賣3.9 英鎊,有興趣可以係英國victoria health 度買,集運返黎香港,佢官網都有賣,但以美金計,同埋貴幾多下

另外佢既vitamin A同 B3又係平得黎有功效,正打算用哂手頭上既再補貨,因為最近佢出幾枝新野,係同pixi glow tonic 同樣成份的toner,以及30% AHA peeling

絲打 比你燒到傻左
但search左幾間英國集運都勁貴
介唔介意加密話我知你用邊間

絲打想問可唔可以用Hyaluronic Acid 2% + B5打底再用vitamin c 23%果枝?見個網無寫夾唔夾

可以呀,我今朝係用LANEIGE 既保濕精華加ordinary 既熊果素溝埋打底,然後再上vitamin C ,之後等佢索得七七八八先上make up base,無事,不過少少擦子膠碎既問題我到而家都解決唔到,好似我用邊一枝產品都係咁

絲打 知唔知仲有邊隻物理性防曬潤唇膏?
elta有出 但200蚊好貴
lavera都有
好似冇乜選擇咁

Jjjjjjjjjjjjjjed
又要買 我都要斬手指啦

我覺得呢隻色似three lip jam #16
近排先俾人燒到lm highlight會唔會太遲
想問下係matte radiance baked powder highlighter
定係 matte radiance baked powder
前者就正路d 但我見catie review係寫後者

前者呀!! 後者係bronzer黎
利申 之前係sf買錯左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞