[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
想問絲
面上暗粒(好光地方照
有好多白色一粒粒)

係咪定期敷凍膜
再用黑頭棒禁出來之外
無其他方法

d人話愈o支愈多
唔好搞好過

你地點睇

想問絲
面上暗粒(好光地方照
有好多白色一粒粒)

係咪定期敷凍膜
再用黑頭棒禁出來之外
無其他方法

d人話愈o支愈多
唔好搞好過

你地點睇

iherb買左rt蛋 70有找

貴wor 絲打

我買四粒啊

IHerb 而家做特價用順豐
4粒加埋運費都係$130咋
除返開1粒都係$33

即買即買
上個月線左人生第一次面,好後悔
生左幾粒暗瘡,到宜家都未回復好,暗紅色加有少少突咁,有冇人知發生咩事,因為哩幾粒野我做左第一次針清,完全唔知做mud又痛做完之後幾日又紅,之後一樣係咁,又去左買暗瘡貼,都係冇反應
除左個幾粒瘡,個時線完仲生左嘅好細嘅粒粒,唔仔細望或者側側地睇係見唔到突起,原本以為之後會散,點知又係到宜家都仲係到
iherb買左rt蛋 70有找

貴wor 絲打

我買四粒啊

IHerb 而家做特價用順豐
4粒加埋運費都係$130咋
除返開1粒都係$33

即買即買

好抵
生左幾粒暗瘡,到宜家都未回復好,暗紅色加有少少突咁,有冇人知發生咩事,因為哩幾粒野我做左第一次針清,完全唔知做mud又痛做完之後幾日又紅,之後一樣係咁,又去左買暗瘡貼,都係冇反應
除左個幾粒瘡,個時線完仲生左嘅好細嘅粒粒,唔仔細望或者側側地睇係見唔到突起,原本以為之後會散,點知又係到宜家都仲係到

係咪敏感呀? 都唔知啲線乾唔乾淨
我想問下有冇絲打用過尼隻
本身想買colourstay但好多youtuber講搞到唔想買加上香港d色又少我一曬黑就買唔到

上youtube搵過下d鬼妹用又幾matt下不過都係你地最信得過
利申 混合性偏油特別係t字

呢支我有
覺得麻麻地
Oxidize得好勁
會變左橙色
同埋幾乾
但coverage ok

利申 混油

其實colourstay幾好
係厚左啲

Colourstay夏天用long唔longlasting呀?

我兩支都有用
鍾意air mat多d
Colourstay coverage好d但厚d,air mat相反 coverage偏低
如果果日潮濕 好焗,我會用air mat,因為薄身d 舒服d
控油覺得air mat好dd
但air mat d色好黃 最白隻色都唔算白
白皮絲應該用唔到

好吸引 聽日去試色先 唔該絲把

我睇網上啲分享我哩啲反應算叫正常,
因為一次過忟晒面上嘅毛對皮膚係好刺激性嘅行為
同埋敏感應該唔會敏咁耐都唔回復番
本身毛多嘅我線完覺得上妝冇話貼左,但線完洐生嘅問題令我化妝仲煩過以前
宜家最煩唔知要點解啲瘡同粒粒,已經成個月,原本以為身體會隨時間修復,點知

我想問有無絲打平時用開電動牙刷 震動果隻
我表姐講話佢第一次用 刷出黎d水係灰色
暫時都係睇岩philips 但唔知買邊款好
最貴果款diamondclean覺得有d貴 但個色+款好靚
另外一款healthywhite 6732 果款就平成千蚊
但就咁比較功能 好似差唔多
我想問下 我d牙好易流牙血 平時大力d刷都會有血出 咁岩唔岩用?
因為平時刷完牙(手動)用指甲摑個牙齒表面都 感覺上好似無刷過咁

有無絲打用過可以分享下

本身毛多嘅我線完覺得上妝冇話貼左,但線完洐生嘅問題令我化妝仲煩過以前
宜家最煩唔知要點解啲瘡同粒粒,已經成個月,原本以為身體會隨時間修復,點知

其實我成日諗, 拔毛好似太刺激 拔得多會唔會越黎越粗
不如睇醫生啦.. 小心毛囊炎

過多排都唔好,係咪睇下醫生比較穩陣 我成日都好怕唔知有咩菌

其實點解仲會出要用手指/工具查嘅唇膏真係好難用
vtw好想買3ce個隻5色一pack細細枝唇彩
明明依排天氣都唔乾
但我塊保極濕都不停甩皮
上fdt唔貼
唔係咁快就收油啊
我先19

Same 我平時皮膚都無野 呢幾日開始甩皮

我都係咁 仲係嘴右下邊
明明依排天氣都唔乾
但我塊保極濕都不停甩皮
上fdt唔貼
唔係咁快就收油啊
我先19

Same 我平時皮膚都無野 呢幾日開始甩皮

我都係咁 仲係嘴右下邊

我平時個鼻最油都不停甩皮
2邊面頰又甩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞