[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
屌佢老母
Chanel pr 痴西左個線呀
成套咁送畀d 廢柴beggar
真心嬲

除左送俾PKJ仲有送左俾邊個?

jade

jade同beth都有
而家beth搞結婚都無再拍片
仲係咁收pr禮物
希望佢結左婚之後可以出返自購測試一天

我好鐘意睇Beth 佢講野係令人聽得順耳 同埋啲測試一天係真係出自真心 唔會淨係話呢樣野點好好好咁

Beth真係忙緊 出唔到都可以體諒
臭弧jade宜家都唔拍片咁濟
一拍就廣告
見佢shu nars chanel dior ga都一堆咁收
先唔好講係咪loreal group
咁對消費者公平咩
同埋同完啲低質既review真係唔會令我想買囉
不如拎啲錢 分落啲sample呀 vip gift度
想買既又想可試下 又可以增加brand loyalty

Beth琴日係Facebook同blog打左篇文講Chanel 支lip gloss,都幾詳細
仲要最後係show sf條link

我FF個情況係咁
無論邊個牌子都好,香港分店係總店/financial department 分左舊錢係用黎做marketing
至於舊錢點用,總壇就唔會過問地區話事人
咁香港d話事人應該特別on9同懶西
咪9批d 貨畀班乞衣(扣左條數)+課金當做左其中一項marketing
唔使用腦諗
又唔使搞活動咁花心機
乾手淨腳
反正公司錢
Loyalty program 果d
又要諗又要設計又要逐樣逐樣傾,傾完又要批,又有手尾跟
班懶西撚會做咩

班仆街pR淨係會企係自己角度諗,唔係企消費者角度諗

唔出奇
如果派試用 送vipgift 買滿幾多送
都一定會有d人(客) 係度嘈 派試用就話 d ba西 試用唔夠派 個網點點點 拎既地方太小 之類
vip派得既話通常唔係送cheap野 vip又多 條數可能大+vip買開就會繼續買
買滿幾多送 就會有d人跳出黎話我早幾日買左幾多幾多錢 先送得幾包試用 / 成日搞依d活動 我上個月買果d未用晒 依家又再氹人買過
mkt為公司/pr著想 當然唔會做依d事 直接派出去/做廣告仲快
利申全部9up

咁香港人麻煩就係人都知

畀著我打工既,都係愈少愈野做好

Maketing 舊錢就放係度既
無理由唔派哂出去
派哂既話下個年度可以R更大舊
自己用唔到都好
錢唔會話嫌少 經典冗員心態

做多錯多 唔做無錯
一陣派派下試用 pr team人入面有d傻西瓜跳出黎 分分鐘又變關公災難 但派比ig blog果d最多唔再同人合作 比我做mkt我都唔會拿屎上身
所以最尾受害係消費者
Chanel lip gloss 真係燒我唔到
好彩
不過我好耐之前喺times square 嗰間chanel買過唇膏都送好多sample
買完見到佢咁樣送比啲beggar 真係 送幾支都算 包色咁送真係on9
本身真係有興趣chanel,依家決定唔買
岩岩係德福買左Chanel 支lipgloss
平時去開朗豪 個ba唔知叫咩名但每次去佢佢都認得我 就算買一支唇膏佢都比幾樣sample我 次次都幫我試上咀試幾隻色
屌你德福個個ba 完全無問我啲咩 我同佢講想要一支 佢就同我講價錢
唔好講sample 你態度好少少 我都有諗過買其他野
唔係真係好想買都唔會買 買野買到成肚火
絲打你岩先買完一支
Chanel PR一次過送左27支畀一個mk youtuber 啊
你係客人點睇

可唔可以理解成絲打出錢買左一枝畀beggar

咁講好傷
lipgloss唔好買chanel喇 買tomford啦 返唔到轉頭

做多錯多 唔做無錯
一陣派派下試用 pr team人入面有d傻西瓜跳出黎 分分鐘又變關公災難 但派比ig blog果d最多唔再同人合作 比我做mkt我都唔會拿屎上身
所以最尾受害係消費者

班懶西PR諗咩香港人最清楚

其實你求其掉d錢去地鐵賣多d廣告
我條氣會順好多好多
好羨慕catie啲皮膚 天然光
睇完啱啱條update night skincare
好多step
買完見到佢咁樣送比啲beggar 真係 送幾支都算 包色咁送真係on9

包色27支咁送
仲要人地勁hea 咁放張相上去就算
Swatches 呢懶西?
仲有未計Chanel 課金佢貼出黎呢
lipgloss唔好買chanel喇 買tomford啦 返唔到轉頭

好耐之前畀楊絲燒到

嘩嘩嘩 好靚

[img]https://na.cx/i/F8eQ44A.jpg[img]
好耐之前畀楊絲燒到

好撚靚 忍住手 呢啲秋冬色 唔好買唔好買

做多錯多 唔做無錯
所以最尾受害係消費者

我條氣會順好多好多

要送送比d名星/係電視做植入廣告仲好

好耐之前畀楊絲燒到

好靚呀咩色號

好耐之前畀楊絲燒到

好靚呀咩色號

#5 love bruise

好耐之前畀楊絲燒到

我都有呢枝
細佬前女友送俾我嘅生日禮物嚟

Beth琴日係Facebook同blog打左篇文講Chanel 支lip gloss,都幾詳細

肯定勁多人mon呢個post
呢枝都靚

做多錯多 唔做無錯
所以最尾受害係消費者

我條氣會順好多好多

要送送比d名星/係電視做植入廣告仲好

係傳統
但肯定有效
你貼畀班傻西
一個唔該好似隔離個自信肥婆突然以為自己紅左 ,即刻吊高黎賣
點算

Beth不嬲都有講佢係sf買野 應該唔關我地事
TF Lost Cherry都好好J

Beth不嬲都有講佢係sf買野 應該唔關我地事

一開始既時候
應該呢度睇到

不過用sf我無咩意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞