[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
最近開始留意有個channel講「肌斷食」,我覺得都特別,想試。有無絲打都有留意

突然諗起係舊登試過有人因為「肌斷食」搞到罵戰
其實皮膚正正常常唔洗試咩「肌斷食」,真係皮膚好差試下冇損失

試過 皮膚一開始會差勁多
佢個原理好似係話等個肌紋慢慢回復
Keep住柒一排就會皮膚好返

但不了

我有朋友因為成日敏感 睇醫生話係可以護膚品
所以停用啲野 用砂糖加水洗面
用睇醫生啲純保濕藥膏
真係好好多

其實之前有人都講過
人基本上唔洗用咁多護膚品
你愈搞 皮膚就愈冇調節能力

雖然理論係咁 但女人邊會安心
就好似明知會破壞皮膚都做駐顏粉底
明知係極端方法都用矽針煥膚

我都係按自己需要做算
用得簡單睇下成份 仲好
最近開始留意有個channel講「肌斷食」,我覺得都特別,想試。有無絲打都有留意

原來已經有人講過

但不了

用睇醫生啲純保濕藥膏
真係好好多

其實之前有人都講過

我都係按自己需要做算
用得簡單睇下成份 仲好

紅字好認同
真係有風險
係咪值得用自己既皮膚去換短期既靚呢 呢個要衡量一下

但不了

用睇醫生啲純保濕藥膏
真係好好多

其實之前有人都講過

我都係按自己需要做算
用得簡單睇下成份 仲好

紅字好認同
真係有風險
係咪值得用自己既皮膚去換短期既靚呢 呢個要衡量一下

駐顏粉底
呢個真,以前又搽咩肌底液精華個啲
但呢個冬天太懶,剩係洗完面搽下鼻屎咁細份量既cream
皮膚反而好咗

其實我唔係好明,上得呢個post share好野點解又要怕人知
就算係CD-ROM 唔可以好鍾意扮靚嘅咩
可能佢地想真係開唔到acc share呢
如果真係咁唔想人知,我寧願你唔好提
或者自己開小圈子gp講飽佢,好過個post一堆加密,失哂開post原意

鐘意加咪加 鐘意唔加咪唔加

之前有絲打問nars 個新concealer 中性皮黎包膠 前幾日太攰冇落到就訓左 第日仲有 算唔算係優點

邊位絲打留低支野係廁所

即刻望下屋企嗰支係唔係到
有d 絲打教加b5gel 落fdt
我今朝試
Mix 唔埋

beautylish 有abh 但唔知有冇你想要

我諗短期除左代購,應該無咩可能買到住
外國係咁推呢盒

邊位絲打留低支野係廁所

銅鑼灣商場殘廁如果留左快d返去拎返啦

之前有絲打問nars 個新concealer 中性皮黎包膠 前幾日太攰冇落到就訓左 第日仲有 算唔算係優點

我前幾日都無落妝訓左,第二朝條眉完好無缺

有冇絲打用過clinique既fdt 今日比ba sell到想試下
利申:夏天混乾

邊位絲打留低支野係廁所

銅鑼灣商場殘廁如果留左快d返去拎返啦

公司女廁長期有支innisfree綠茶噴霧,唔知邊個漏低
放左一、兩年都仲係到

[quot [/member]

我諗短期除左代購,應該無咩可能買到住
外國係咁推呢盒

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞