[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike

屋企人有買
聽佢地講話真係有效同會白左 日日搽既話
不過都幾貴下
c20都去到好強效下 c5就係普通印同黑眼圈

如果大家有睇開wayne goss 既片,應該知道佢有推介the ordinary 呢個牌子
佢有一枝Vitamin C 23% + 透明質酸 2%,唔好講笑,d 千年暗瘡印真係退得好快,毛孔細左,重點係呢枝野30ml 只係賣3.9 英鎊,有興趣可以係英國victoria health 度買,集運返黎香港,佢官網都有賣,但以美金計,同埋貴幾多下

另外佢既vitamin A同 B3又係平得黎有功效,正打算用哂手頭上既再補貨,因為最近佢出幾枝新野,係同pixi glow tonic 同樣成份的toner,以及30% AHA peeling

好吸引 好彩我嚟緊過英國讀書
到時候買嚟試先

哇 之前有絲打講the ordinary
原來真係好用架 但英國個個網係可信?賣得咁平
唔該你

係咪呢隻啊絲打

bingo
不過買之前建議睇下佢個regimen guide,因為有d 產品唔可以crossover咁用,同埋佢既vitamin C都有四隻唔同產品,有唔同濃度同form,有辣有唔辣任君選擇

如果係用呢枝 23% 既,建議用保濕serum 先打底再逐少逐少咁搽上去,千祈唔好搽眼底,我乾左好幾日

絲打 你上面提到vit c 入面有椰子油成份 咁上面感覺會唔會好油?因為我用太油嘅嘢會起暗粒 另外想問下用 a b3 c 三隻精華一齊用 係咪會分成朝早用c 夜晚用ab咁㗎?同埋如果係有生緊嘅暗瘡喺面 搽c係咪要避開嗰啲位?

A 同B3可以照搽,夜用。C 既話日用一定要加防曬,如果爆左既瘡瘡請盡量避免,因為都真心幾乸
啱啱係出面見到連登官方加密法

如果大家有睇開wayne goss 既片,應該知道佢有推介the ordinary 呢個牌子
佢有一枝Vitamin C 23% + 透明質酸 2%,唔好講笑,d 千年暗瘡印真係退得好快,毛孔細左,重點係呢枝野30ml 只係賣3.9 英鎊,有興趣可以係英國victoria health 度買,集運返黎香港,佢官網都有賣,但以美金計,同埋貴幾多下

另外佢既vitamin A同 B3又係平得黎有功效,正打算用哂手頭上既再補貨,因為最近佢出幾枝新野,係同pixi glow tonic 同樣成份的toner,以及30% AHA peeling

到時候買嚟試先

唔該你

係咪呢隻啊絲打

bingo
不過買之前建議睇下佢個regimen guide,因為有d 產品唔可以crossover咁用,同埋佢既vitamin C都有四隻唔同產品,有唔同濃度同form,有辣有唔辣任君選擇

如果係用呢枝 23% 既,建議用保濕serum 先打底再逐少逐少咁搽上去,千祈唔好搽眼底,我乾左好幾日

絲打 你上面提到vit c 入面有椰子油成份 咁上面感覺會唔會好油?因為我用太油嘅嘢會起暗粒 另外想問下用 a b3 c 三隻精華一齊用 係咪會分成朝早用c 夜晚用ab咁㗎?同埋如果係有生緊嘅暗瘡喺面 搽c係咪要避開嗰啲位?

A 同B3可以照搽,夜用。C 既話日用一定要加防曬,如果爆左既瘡瘡請盡量避免,因為都真心幾乸

我塊面一年可能得幾日係冇暗瘡 想死
唔quote 不過我所見 the ordinary官網係同英國個個網差唔多價
同埋有d係 the ordinary官網平d bo 例如23%vit c
同埋美國集運抵d

想試下,有冇絲想一齊夾買?

係咩,但我見好似Niacimide 英國係五鎊,美國賣9.8 USD, 都差左廿幾蚊,所以我先唔想係官網買咋嘛

另,果枝vitamin C 其實唔lup 唔油的,推開左會變左粉粉地,一定唔係搽cream/油果隻feel ,以下係呢隻product 詳細應該點用

This format is a suspension of very fine L-Ascorbic Acid powder and, as such, provides the most direct exposure of extremely high concentrations of Vitamin C topically. With such format, there are two important things to consider: 1) A very strong tingling but non-irritating sensation is expected during the first 1-2 weeks of use until the skin’s tolerance to such high exposure is elevated; 2) The powder exposure to the skin disallows the formula to feel like a serum, lotion or cream and each application requires a few seconds to feel absorbed by the skin. If desired, this formula can be diluted in a cream base per application to allow the skin to build tolerance over time. (Alternative products on the market offer suspensions of Vitamin C in water-free formulations in a silicone base to avoid the “powdery” feel of the suspension. These formulations do keep the Vitamin C stable but they are almost always offered in heavier silicone bases that interfere with efficient exposure of the entire Vitamin C content to the skin (the silicone entraps the Vitamin C). This formula avoids the use of silicones and offers complete and direct exposure of the entire powder content to the skin, maximizing topical delivery.)

另,Niacinimide 菸鹼酸 主要係針對油脂分泌,改善毛孔粗大,美白去印,而透明質酸只是純粹的保濕功用
大家向日本買退稅護膚品同化妝品,係咪真係會唔拆包裝,等到番香港先用嫁?
想買ad+同之前絲打推薦既addition skin skin ftt,如果岩好想入多d
利申:極乾沙漠敏感肌

一月去日本 買完返酒店即拆
去到個稅關 佢係要你自己抆晒passport啲單dum落個籃到 你抆完就走得 加上你啲野都寄晒艙點check你

到時候買嚟試先

唔該你

係咪呢隻啊絲打

bingo

咁我建議你用左維他命A 同B3 先,因為C 真係相對比較刺激同埋乾,果兩隻都有去印成份,同埋可以撳住d 瘡瘡的

唔該你

係咪呢隻啊絲打

bingo

咁我建議你用左維他命A 同B3 先,因為C 真係相對比較刺激同埋乾,果兩隻都有去印成份,同埋可以撳住d 瘡瘡的

唔該哂絲打 決定入手

有無絲打用過

用過最左邊
洗得好乾淨 即時有白滑左
不過有點乾
利申 混乾肌
唔quote 不過我所見 the ordinary官網係同英國個個網差唔多價
同埋有d係 the ordinary官網平d bo 例如23%vit c
同埋美國集運抵d

想試下,有冇絲想一齊夾買?

我都想

我都想

tg: mixian
我開個gp, 大家研究下想買咩

有興趣

係咪呢隻啊絲打

bingo

唔該哂絲打 決定入手

宜家係英國 好想買
想問下乾皮岩唔岩用?想美白下

有無絲打用過

用過最左邊
不過有點乾
利申 混乾肌

有無去到黑頭

有去到
春夏季用幾好

有無絲打用過

用過最左邊
不過有點乾
利申 混乾肌

有無去到黑頭

有去到
春夏季用幾好

我對中間果枝有啲興趣

我本來都想買
但喺Sasa見度呢3支野旁邊放左Rosette $32.9仲送支小去角質gel就買左Rosette

我有
個感覺查出來同其他大地色唔同
唔識形容
好斯文?

我都有盒
好鐘意閃個格
佢隻閃係低調既閃
好柔和
查左閃得黎唔誇張
抵佢紅足十年

十年咁耐

佢就係因為紅足十年,所以出咗十週年版,引到好想買

十週年係咪個盒係塗鴉圖案果個
個圖案一般般 燒我唔到

其實好似平時個盒靚啲,或者買普通版都好

我買左十週年版, 我覺得幾靚
日本買好似平香港好多
不過我係香港買

淨眼影日本買5000羊
如果你坐ana(唔知其他有無)係飛機上面買先4300羊

ANA係咪會多好多日牌賣?
未坐過
搭CX就冇咩岩買既

點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞