[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唔記得有無絲打講過

請問邊到有得買

Aeon $12店

呢個長期都斷貨,問親又話唔知幾時返貨,唔知邊 度有貨,搞到每次見親都要囤半打以上
之前好hit個矽膠粉扑 有絲打話拎黎推mask用幾好
我之前淘寶淘左個($5)
發現真係幾好推 岩晒我懶西唔洗去洗手 等fu好個mask先去洗 比水沖下就係 好過用掃

Paper mask?

泥mask gel mask果類 特別一支支果d
paper都用得既
唔記得有無絲打講過

請問邊到有得買

Aeon $12店

呢個長期都斷貨,問親又話唔知幾時返貨,唔知邊 度有貨,搞到每次見親都要囤半打以上

我次次去都有貨wor 所以淨係囤左兩枝
有無咩平靚正唇膏胭脂可以燒下我 好想買野

Media胭脂 canmake唇膏

MORPHE 9N BLUSH PALETTE
一盒有九隻色, 超PIGMENTED 又唔貴

唔該晒兩位絲打 愈睇愈多野想買 想試下搽highlighter但好驚搽衰左

好想買ABH個GLOW KIT呀!!!!!!!!!!!!!!! 靚到嘔
就黎燒死我
唔記得有無絲打講過

請問邊到有得買

Aeon $12店

我次次去都有貨wor 所以淨係囤左兩枝

屌,半年前我去荃灣三間無,天水圍無,元朗又無,最後我去到日本高松見到有DAISO 即刻狗衝,人地間舖僅餘四枝我即刻要哂,呢排貨量又充足返
lipgloss唔好買chanel喇 買tomford啦 返唔到轉頭

好耐之前畀楊絲燒到

好靚呀咩色號

#5 love bruise

我都有呀!!! 好撚靚

我都有#5呢幾色,
上嘴真係好靚,
但食野之前印一印嘴,
我屌,成嘴色印走但好多大大粒金粉唔走,
食金粉食過食色

胭脂 sweets sweets, canmake
唇膏 cezanne, tonymoly
想問大家點睇instagram啲beauty blogger?
即係會review, swatch啲item個啲 唔係youtube啲beggar
想問大家點睇instagram啲beauty blogger?
即係會review, swatch啲item個啲 唔係youtube啲beggar

唔理佢youtube定instagram
會review會swatch好過咩都唔做淨收試用的懶西beggar(e.g. jade, mmm)

Emma都幾好睇
半年前發現佢

Emma都幾好睇
半年前發現佢

佢識講廣東話覺得幾親切
吐槽片幾好睇
想po多次 因為我之前起舊post到po....

有無絲打會起make up for ever買野
今日行入mufe比sales sell到買左個綠色primer同hd碎粉
Total 690
但諗諗下都係想買返cdp碎粉 primer又唔需要換
所以用唔著
而且mufe又無野想買...
如果有絲打想買野我可以7折500蚊賣呢$690
(姐係我去exchange你需要既野
如果有興趣可以add我tg傾傾:happyfri
價都可以傾 唔想浪費

其實有無個平台係可以比大家交換唔岩用既化妝品 始於大家絲打信得過
例如tg gp 咁 post張相再tag番咩brand 咩類
#makeupforever #碎粉

咁又可以唔洗係個post賣野阻住大家睇
不過開group大家好似唔鍾意

其實我都有po carousell賣野...
不過今次exchange 得7日所以想快d有人要po左起到
我睇過前面罵戰 見唔係loreal group就照po左起到
求各位大佬唔岩skip左我算唔好屌我啊

其實佢個primer同碎粉都唔太差
自用都ok啊絲打

我琴日先買左cpb primer....
我都唔知做咩比佢吸引到買多支
而我d化妝品從來都無試過用晒(一半都無)
所以留多支primer起到一定浪費
我唔中意儲一堆野中意唔用就賣無咁浪費既....
碎粉就真係有諗過自用既..
雖然返黎再睇睇下comment 想買埋cpb

輪住用囉 我都係咁

可能我習慣覺得好浪費LA..
因為唔中意HOLD太多野起屋企寧願簡自己最中意既

BTW多謝2位絲打肯接收碎粉
所以決定聽日拎支PRIMER去門市到換做2盒碎粉
而買左果盒忍唔住開左黎試
(其實係再查查發現CPB有滑石粉 宜家MUF無 為左皮膚好D就用啦
妝感係唔夠CPB好.. 呢個幾MATTE
上面感覺有DD乾 希望聽日試出街出左油會好D

好用既囤貨未開我就無野
但有新野未用過但未開 唔係好舒服既感覺

上網睇cezanne 佢啲胭脂同highlighter都幾靚 仲要係埋同一盒好方便 但香港係咪無專櫃 見佢個網無寫
去完日本囤左一箱化妝品未開

上網睇cezanne 佢啲胭脂同highlighter都幾靚 仲要係埋同一盒好方便 但香港係咪無專櫃 見佢個網無寫

搵到之前有絲講aeon有 搵日去睇下先

我兩盒都有 係日本買未開
香港見過巴黎草莓有cezanne

Emma都幾好睇
半年前發現佢

佢識講廣東話覺得幾親切
吐槽片幾好睇

我有睇佢
原來識廣東話
屌好靚呀Chanel lip gloss 唉自己就要用錢買 人地就一箱箱咁收
有冇用開礦物粉既朋友 之前有用om但覺得乾收埋左
見到好好皂人出左 素肌珍珠礦物碎粉
話遮瑕都有7-8成 同加左摩洛哥堅果油好似冇咁乾 好吸引

淨係佢既皂好垃圾
同埋點解佢既礦物粉可以賣得咁貴

之前用過佢嘅蘿蔔糕 佢話可以去黑頭 但係用左兩個月都無改善到 仲剩番一大嚿係屋企

我都係仲有一大舊係屋企 一d都唔好用
屌好靚呀Chanel lip gloss 唉自己就要用錢買 人地就一箱箱咁收
有冇用開礦物粉既朋友 之前有用om但覺得乾收埋左
見到好好皂人出左 素肌珍珠礦物碎粉
話遮瑕都有7-8成 同加左摩洛哥堅果油好似冇咁乾 好吸引

淨係佢既皂好垃圾
同埋點解佢既礦物粉可以賣得咁貴

之前用過佢嘅蘿蔔糕 佢話可以去黑頭 但係用左兩個月都無改善到 仲剩番一大嚿係屋企

我都係仲有一大舊係屋企 一d都唔好用

成兩舊水呀屌 後尾拎左去沖涼
佢礦物粉講到好好咁 我有興趣架
但成$300 我好撚驚又中多一次伏!
有冇好撚勁既concealer 之前用過cdp, bm都遮得7成到 想搵個係可以遮到睇唔到個印
心水有shiseido spot cover , mac studio concealer, lm(見大沛用親都係呢盒), Ipsa
中性偏乾肌

頭先搵個時都有上巴黎草莓個網 但唔見佢有講

Cezanne 我係aeon見過有
同埋log on好似有(呢個唔sure)

係佢實體鋪有
有冇好撚勁既concealer 之前用過cdp, bm都遮得7成到 想搵個係可以遮到睇唔到個印
心水有shiseido spot cover , mac studio concealer, lm(見大沛用親都係呢盒), Ipsa
中性偏乾肌

ipsa好低遮瑕 而且好快就感覺乾
依家用緊canmake 3色果盒 覺得係完勝囉
中性偏乾肌

我都見大沛成日用lm盒2色concealer
係咪咁好用
心絲絲想買 sf有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞