[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
啲pr最鍾意成set咁送

好黑人憎 見到係咁送真係好反感

咁如果送俾catie/查理呢d,大家會唔會覺得好少少

Catie我覺得都好誇張 開始反感
不過佢自購既野都算係貴同買得密
d beggar 真係唔買野咁款
台灣我自己比較中意睇晨雅同大沛
香港我就睇bibi0518同黑咪

晨雅我冇睇過 睇下先
台灣我近排覺得小米都ok

係呀 我都有睇 小米都係出片算密
認真試用完仲有d大比拼
overall我睇台灣咁多個真正反感係得雅匀
好鬼造作

認真試用完仲有d大比拼
好鬼造作

果時唔小心睇左沛利條眉毛印章,覺得好難頂

認真試用完仲有d大比拼
好鬼造作

我都有睇 只能夠話佢有實驗精神
查理正

晨雅我冇睇過 睇下先

Catie 都係個句
我唔係唔鍾意佢個人 係佢講d野好廢 咩都話好用 咁我睇來把撚呀
全部買曬咪得囉 仲洗鬼睇youtube

聽完你話佢ok 等我睇下小米先

香港既話會睇Bethni 佢好詳盡
起碼知件野係好唔好用

其實係佢皮膚好,用乜都無難度

佢自購嗰啲好用就好正常,通常自己鍾意先買,業配嗰啲就...

真心推薦大沛
中意歐美brand既絲打們可以去睇下
有試色 有比併 有妝容示範
喺佢身上識左好多新brand同新技巧

晨雅我冇睇過 睇下先

Catie 都係個句
我唔係唔鍾意佢個人 係佢講d野好廢 咩都話好用 咁我睇來把撚呀

起碼知件野係好唔好用

但我覺得catie佢都有野會話唔好用架
同埋佢大肚之前接業配,佢會講果樣野有咩唔好用,唔會話收左錢就咩都話好用咁
不過佢大肚之後業配好似多左好多咁
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/22/195815_ff83699e8c6735b7afe46833f0bd2770.jpg[img]

真心推薦大沛
中意歐美brand既絲打們可以去睇下
有試色 有比併 有妝容示範
喺佢身上識左好多新brand同新技巧

有時都會睇大沛,不過佢d片太長我會飛住睇

晨雅我冇睇過 睇下先

Catie 都係個句

起碼知件野係好唔好用

同埋佢大肚之前接業配,佢會講果樣野有咩唔好用,唔會話收左錢就咩都話好用咁

可能賺奶粉錢吧 見佢都幾大洗

認真試用完仲有d大比拼
好鬼造作

我個人覺得沛利化d妝好似唔係咁好睇 所以冇乜睇佢
仲有個gina,講野懶係嗲咁,底妝成日化到又厚又白

認真試用完仲有d大比拼
好鬼造作

我個人覺得沛利化d妝好似唔係咁好睇 所以冇乜睇佢
仲有個gina,講野懶係嗲咁,底妝成日化到又厚又白

Gina搽幾百萬層野上面 抆水泥咁款

晨雅我冇睇過 睇下先

Catie 都係個句

起碼知件野係好唔好用

我覺得Catie完全
我基本剩睇外國youtuber
Jstar激有錢好癡線
Nikkitutorials好笑,個都係盲sell
Thrift thick最誠實
Emily noel都係誠實
誠實嗰堆好少好少sponsor
Tati又係
黑咪都有睇,佢滅火系列係抄kimberly clark又唔比返credit人
Tati之前正評lancome膠花,nikkitutorials個toofaced collab palette
比人小
佢就話人人覺得好用嘅都唔同,呢個只係佢個人意見
喂,人人審美觀唔同,但都會知邊啲係一致會話樣衰呱

我見過真人jade同nono

Nono真係好似nono
Jade好似狐狸。。。。。。。。
佢男友好矮

Omgggggg
屌佢老母
Chanel pr 痴西左個線呀
成套咁送畀d 廢柴beggar
真心嬲
屌佢老母
真心嬲

除左送俾PKJ仲有送左俾邊個?
屌佢老母
真心嬲

除左送俾PKJ仲有送左俾邊個?

jade
屌佢老母
真心嬲

都唔止chanel啦
諗返起上次addiction

送曬一set真係o咀
我地就咁貴拎錢買
諗起都on9
想po多次 因為我之前起舊post到po....

有無絲打會起make up for ever買野
今日行入mufe比sales sell到買左個綠色primer同hd碎粉
Total 690
但諗諗下都係想買返cdp碎粉 primer又唔需要換
所以用唔著
而且mufe又無野想買...
如果有絲打想買野我可以7折500蚊賣呢$690
(姐係我去exchange你需要既野
如果有興趣可以add我tg傾傾:happyfri
價都可以傾 唔想浪費

其實有無個平台係可以比大家交換唔岩用既化妝品 始於大家絲打信得過
例如tg gp 咁 post張相再tag番咩brand 咩類
#makeupforever #碎粉

咁又可以唔洗係個post賣野阻住大家睇
不過開group大家好似唔鍾意
Tati之前正評lancome膠花,nikkitutorials個toofaced collab palette
比人小
佢就話人人覺得好用嘅都唔同,呢個只係佢個人意見
喂,人人審美觀唔同,但都會知邊啲係一致會話樣衰呱

我見過真人jade同nono

Nono真係好似nono
Jade好似狐狸。。。。。。。。
佢男友好矮

Tati同nikki都愈來愈多人屌
Nikki勁多人話佢講大話
E.g. Swatches 之前做左好多手腳,令d色勁出色
我個人覺得Nikki化左妝個樣好似上左個盔甲咁,已經唔係化妝既層次,咁樣化完出來會畀人笑到仆街
所以無睇好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞