[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike

我兩盒都有 係日本買未開
香港見過巴黎草莓有cezanne

頭先搵個時都有上巴黎草莓個網 但唔見佢有講

Cezanne 我係aeon見過有
同埋log on好似有(呢個唔sure)

太古康怡aeon 2樓rou有cezanne canmake sweet sweet

荃灣同黃埔個間ROU都有 我覺得荃灣行得舒服啲

唔該曬你地啊

買完記得包膠放下火

我今日去買埋tarte fdt 聽日去買cezanne
之後上黎包膠
tarte邊度有?
用iphone上ptt 既絲打, 你地用咩app?
我dl左個ptt app覺得唔好用 又load唔到圖, load得又慢

太古康怡aeon 2樓rou有cezanne canmake sweet sweet

唔該曬你地啊

買完記得包膠放下火

之後上黎包膠
tarte邊度有?

大家都好想買cezanne
我早排去日本都買左佢個brush 不過發現好飛粉
拎個掃hi一hi個brush啲粉就會飛出黎個盒到
同canmake比較canmake係你點hi都冇粉走出黎
有可能係佢嗰個掃問題
[img][url]https://na.cx/i/qwwBd8J.jpg[img][/url]

有無人都覺得撚型唇膏好核突

未Loop落去睇你呢句之前 我都覺得好似碌鳩

我覺得好得意wor
之前仲有諗過買

但唔會敢拎出街補
買黎送俾人可能會

點解唔敢
反而唔捨得用就真
會無左個龜頭

絲打你係咪好咸濕

唔該曬你地啊

買完記得包膠放下火

之後上黎包膠
tarte邊度有?

有可能係佢嗰個掃問題

我用Canmake個掃都難上 要掃幾下先上色
開頭以為係canmake胭脂唔好用
點知一用雨潼支sephora掃 掃一下已經勁出色 抓粉力勁強

去日本既朋友可以留意呢個
係semi matte finish既粉底霜
呢個天氣用好好
用bb上好貼又好薄
遮瑕都有中度

混乾混油可以去睇下
又平又好用

唔該曬你地啊

買完記得包膠放下火

之後上黎包膠
tarte邊度有?

Carousell,間野叫Beautyparade 不過有啲貴 但好在有現貨

唔該曬你地啊

買完記得包膠放下火

之後上黎包膠
tarte邊度有?

有可能係佢嗰個掃問題

我用Canmake個掃都難上 要掃幾下先上色
開頭以為係canmake胭脂唔好用
點知一用雨潼支sephora掃 掃一下已經勁出色 抓粉力勁強

咁即係掃既問題 聽日收工去睇下先

唔該曬你地啊

買完記得包膠放下火

之後上黎包膠
tarte邊度有?

Carousell,間野叫Beautyparade 不過有啲貴 但好在有現貨

想買TARTE既CONCEALER, 有冇圖/用後感可以燒下我
TF Lost Cherry都好好J

隻色好女人、好性感
唇色深一定遮到

上嘴完全兩回事!!
搽一層full lip係好靚既紅
唔係惡女人既大紅色
搽兩層先會有張圖咁紅
我通常搽少少上嘴再印開 靚到仆街 飲水唔甩

求上嘴圖 好燒
一直想買紅色但怕好惡好老

今晚影
呢隻搽一層唔會老呀 血色感返晒黎 個樣精神好多
有冇好撚勁既concealer 之前用過cdp, bm都遮得7成到 想搵個係可以遮到睇唔到個印
心水有shiseido spot cover , mac studio concealer, lm(見大沛用親都係呢盒), Ipsa
中性偏乾肌

Make up forever full cover 好高遮瑕度 遮眼會乾 遮印唔算乾
最近去左shiseido做皮膚測試, 佢話我黑色素指數高過50幾...想問下絲打有無美白精華介紹有效抑制底層黑色素? 已經唔求去到本身d雀斑, 但求抑制到同淡到都滿足, 有少少想買white Lucent美白精華, google過成份, 但原來台灣無出呢隻, cosdna個網無呢個Product o既成份...有無絲打知有咩美白product成份堅有效?

記得之前有絲打推過laneige個支好work

cosme decorte曲酸美白精華
做過功課評價好似都幾高
同埋caudalie美白精華都成日有人提

利申 兩隻都未用過 不過諗住試

見日雜有推cosme decorte
Pola 都多人話好 但好貴
成日見到皮膚白既人搽d眼影好靚就跟人買
但係上到自已眼皮上面就好肉酸 一係就好污糟 一係就黃gum gum咁
黃皮又唔白真係好煩
有冇好撚勁既concealer 之前用過cdp, bm都遮得7成到 想搵個係可以遮到睇唔到個印
心水有shiseido spot cover , mac studio concealer, lm(見大沛用親都係呢盒), Ipsa
中性偏乾肌

Make up forever full cover 好高遮瑕度 遮眼會乾 遮印唔算乾

一直都想買full cover 但好貴
係咪真係好小就遮到哂個印
中性偏乾肌

我覺得full cover 唔好用 混油肌都覺得好乾
朋友買左都覺得無人講咁好 同好後悔
試過用手或用掃都遮得唔好 可能我唔識用啦 用左兩三次賣左比人算
[img][url]https://na.cx/i/qwwBd8J.jpg[img][/url]

有無人都覺得撚型唇膏好核突

未Loop落去睇你呢句之前 我都覺得好似碌鳩

我覺得好得意wor
之前仲有諗過買

但唔會敢拎出街補
買黎送俾人可能會

點解唔敢
反而唔捨得用就真
會無左個龜頭

絲打你係咪好咸濕

買俾fd做生日禮物
之前絲打share有得拎cm草本sample,原來係一樽仔既size,好揼本 ,應該會用到七至八次 今日加埋控油base,坐左一日office都冇變黃同變油面,同遮到毛孔 不過遲下夏天應該唔岩用

利申:混油皮

btw,大家有冇聽過依支野?有朋友用完C20 d斑同暗瘡印都淡左,同有光澤左,日本買就平d,我燒著左
中性偏乾肌

試過用手或用掃都遮得唔好 可能我唔識用啦 用左兩三次賣左比人算

我都唔太識用 你地係咪用掃上?
我混乾又唔太覺佢會乾
成日見到皮膚白既人搽d眼影好靚就跟人買
但係上到自已眼皮上面就好肉酸 一係就好污糟 一係就黃gum gum咁
黃皮又唔白真係好煩

有同感啊 搽完再衰過無搽

唔該曬你地啊

買完記得包膠放下火

之後上黎包膠
tarte邊度有?

想買TARTE既CONCEALER, 有冇圖/用後感可以燒下我

我買佢隻fdt啊
中性偏乾肌

我混乾又唔太覺佢會乾

coverage 唔算高
kevyn aucoin最高
不過full cover可以用黎溝coverage 低/太sheer既粉底
夏天超控油long last
中性偏乾肌

我混乾又唔太覺佢會乾

不過full cover可以用黎溝coverage 低/太sheer既粉底

咁控油係咪唔岩乾肌
想搵遮印唔乾既concealer
中性偏乾肌

我混乾又唔太覺佢會乾

咁控油係咪唔岩乾肌
想搵遮印唔乾既concealer

kevyn aucoin 啦
可以諗ka係oil base
muf係膠膜狀偏控油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞