[勿提loreal group / 第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區#28

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
有無咩平靚正唇膏胭脂可以燒下我 好想買野

胭脂 sweets sweets, canmake
唇膏 cezanne, tonymoly

上網睇cezanne 佢啲胭脂同highlighter都幾靚 仲要係埋同一盒好方便 但香港係咪無專櫃 見佢個網無寫

我兩盒都有 係日本買未開
香港見過巴黎草莓有cezanne

頭先搵個時都有上巴黎草莓個網 但唔見佢有講

Cezanne 我係aeon見過有
同埋log on好似有(呢個唔sure)

太古康怡aeon 2樓rou有cezanne canmake sweet sweet

上網睇cezanne 佢啲胭脂同highlighter都幾靚 仲要係埋同一盒好方便 但香港係咪無專櫃 見佢個網無寫

太古康怡aeon 2樓rou有cezanne canmake sweet sweet

荃灣同黃埔個間ROU都有 我覺得荃灣行得舒服啲
屌好靚呀Chanel lip gloss 唉自己就要用錢買 人地就一箱箱咁收
有冇用開礦物粉既朋友 之前有用om但覺得乾收埋左
見到好好皂人出左 素肌珍珠礦物碎粉
話遮瑕都有7-8成 同加左摩洛哥堅果油好似冇咁乾 好吸引

淨係佢既皂好垃圾
同埋點解佢既礦物粉可以賣得咁貴

之前用過佢嘅蘿蔔糕 佢話可以去黑頭 但係用左兩個月都無改善到 仲剩番一大嚿係屋企

我都係仲有一大舊係屋企 一d都唔好用

成兩舊水呀屌 後尾拎左去沖涼
佢礦物粉講到好好咁 我有興趣架
但成$300 我好撚驚又中多一次伏!

沖涼會唔會好用d? 等我沖涼用左佢先

唔該晒

唔該曬你地啊
有冇絲打試過荷爾蒙失調/多囊性卵巢症候群?
呢排面頰爆好多粒粒 用咩都冇用
好撚灰
諗緊睇中醫定西醫

Emma都幾好睇
半年前發現佢

我都有睇佢 好靚女
跟佢買左im' meme 支Concealer 都幾好用
後悔買左NARS 新果隻
屌好靚呀Chanel lip gloss 唉自己就要用錢買 人地就一箱箱咁收
有冇用開礦物粉既朋友 之前有用om但覺得乾收埋左
見到好好皂人出左 素肌珍珠礦物碎粉
話遮瑕都有7-8成 同加左摩洛哥堅果油好似冇咁乾 好吸引

淨係佢既皂好垃圾
同埋點解佢既礦物粉可以賣得咁貴

之前用過佢嘅蘿蔔糕 佢話可以去黑頭 但係用左兩個月都無改善到 仲剩番一大嚿係屋企

我都係仲有一大舊係屋企 一d都唔好用

成兩舊水呀屌 後尾拎左去沖涼
佢礦物粉講到好好咁 我有興趣架
但成$300 我好撚驚又中多一次伏!

沖涼會唔會好用d? 等我沖涼用左佢先

咁我今晚又試下用嚟沖涼先
有冇好撚勁既concealer 之前用過cdp, bm都遮得7成到 想搵個係可以遮到睇唔到個印
心水有shiseido spot cover , mac studio concealer, lm(見大沛用親都係呢盒), Ipsa
中性偏乾肌

我都見大沛成日用lm盒2色concealer
係咪咁好用
心絲絲想買 sf有

lm會偏乾
冬天擺左一排乾硬到用唔到
有冇好撚勁既concealer 之前用過cdp, bm都遮得7成到 想搵個係可以遮到睇唔到個印
心水有shiseido spot cover , mac studio concealer, lm(見大沛用親都係呢盒), Ipsa
中性偏乾肌

shiseido嗰隻coverage好撚勁
但我乾肌用喺眼底乾到世界末日咁
請問大家有無咩200蚊樓下嘅面霜推介
轉天氣咁潮濕 想買隻清爽d嘅做日霜
對肌研有隻粉紅色樽身嘅有d性趣
但萬x又無tester試上手 同埋無寫詳細成分
怕佢會有矽
請問大家有無咩200蚊樓下嘅面霜推介
轉天氣咁潮濕 想買隻清爽d嘅做日霜
對肌研有隻粉紅色樽身嘅有d性趣
但萬x又無tester試上手 同埋無寫詳細成分
怕佢會有矽

AcWell唔錯
利申 唔知有無矽
最近去左shiseido做皮膚測試, 佢話我黑色素指數高過50幾...想問下絲打有無美白精華介紹有效抑制底層黑色素? 已經唔求去到本身d雀斑, 但求抑制到同淡到都滿足, 有少少想買white Lucent美白精華, google過成份, 但原來台灣無出呢隻, cosdna個網無呢個Product o既成份...有無絲打知有咩美白product成份堅有效?

記得之前有絲打推過laneige個支好work
最近去左shiseido做皮膚測試, 佢話我黑色素指數高過50幾...想問下絲打有無美白精華介紹有效抑制底層黑色素? 已經唔求去到本身d雀斑, 但求抑制到同淡到都滿足, 有少少想買white Lucent美白精華, google過成份, 但原來台灣無出呢隻, cosdna個網無呢個Product o既成份...有無絲打知有咩美白product成份堅有效?

記得之前有絲打推過laneige個支好work

cosme decorte曲酸美白精華
做過功課評價好似都幾高
同埋caudalie美白精華都成日有人提

利申 兩隻都未用過 不過諗住試

有無人都覺得撚型唇膏好核突

唔該曬你地啊

買完記得包膠放下火
[img]https://na.cx/i/qwwBd8J.jpg[img]

未Loop落去睇你呢句之前 我都覺得好似碌鳩
[img][url]https://na.cx/i/qwwBd8J.jpg[img][/url]

根本就係鳩
[img][url]https://na.cx/i/qwwBd8J.jpg[img][/url]

我覺得好得意wor
之前仲有諗過買

但唔會敢拎出街補
買黎送俾人可能會

唔該曬你地啊

買完記得包膠放下火

我今日去買埋tarte fdt 聽日去買cezanne
之後上黎包膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞